Reizen naar Mexico

Ben jij op zoek naar een toffe, veelzijdige reisbestemming in Midden Amerika? Mexico is een gigantisch land dat voor iedere reiziger of vakantieganger wat te bieden heeft. Het land kent een lange geschiedenis en is in de loop van de eeuwen bewoond door verschillende culturen. Tijdens je reis zul je dan ook overblijfselen tegenkomen van verschillende culturen, zoals de Maya’s, Tolteken en Zapoteken. Denk aan de wereldberoemde Maya stad Chichén Itza welke zelfs behoort tot de moderne wereldwonderen. Maar ook op andere plekken in het land kom je bijzondere Maya tempels, ruïnes en andere bijzondere bouwwerken tegen.

Mexico staat niet geheel bekend als veilige reisbestemming. Voornamelijk vanwege de vele drugsoorlogen die hebben plaatsgevonden en nog steeds plaatsvinden. Maar gelukkig is een groot gedeelte van het land goed te bezoeken als toerist.

Populaire bestemmingen in Mexico zijn onder andere Puerto Vallarta, de regio Baja California, Puerto Escondido, de regio Yucatán en Puebla.

Vakantie in Yucatán

Eén van de populairste vakantieregio’s in het land is de regio Yucatán. Yucatán is een schiereiland in het zuidoosten van het land dat is onderverdeeld in de deelstaten Campeche, Yucatán en Quintana Roo. Ook het noorden van buurlanden Guatemala en Belize worden vaak meegerekend tot de regio. Vanwege de populariteit van Yucatán is het niet heel gek dat Cancun één van de goedkoopste bestemmingen in het land is om op te vliegen. Dit is meteen een perfecte startbestemming voor een rondreis door Yucatán. Bij een vakantie in Yucatán moet je denken een azuurblauwe zee, hagelwitte stranden, wuivende palmbomen, prachtige eilanden als Isla Holbox, eeuwenoude Maya steden en tempels, kleurrijke dorpen en steden en heerlijk eten.

Snel boeken dus die vakantie, zodat je alle bezienswaardigheden in Mexico met je eigen ogen kunt bewonderen!