Onze Chevrolet Spark. Auto huren in Mexico

Tips voor een auto huren in Mexico

Geüpdatet op

Een auto huren op bestemmingen en zelf de vrijheid hebben om te gaan en staan waar je wilt. Het is steeds gemakkelijker, want met steeds meer verhuurbedrijven in vrijwel ieder land ligt de wereld aan je voeten. En hoewel een land ontdekken met het openbaar vervoer je dichterbij de lokale bevolking brengt, is het huren van een auto de ultieme vrijheid. Een auto huren in Mexico is gemakkelijk en zeker een aanrader. Zelf autorijden in Mexico (Yucatán) is goed te doen. Wij huurden voor drie weken een auto in Mexico en delen onze ervaringen en tips.

Auto huren in Mexico

Yucatán is één van de meest toeristische – zo niet de meest toeristische – regio’s van Mexico. Veel is hier ingesteld op toeristen en in de grotere steden vind je dan ook volop autoverhuurbedrijven. Zelf kozen wij ervoor om een auto te huren in Cancún en om deze drie weken later in te leveren in Playa del Carmen, een uur te zuiden van Cancún. In totaal maakten wij een te gekke reis door Mexico van drie weken.

auto huren in Mexico

Hoe veilig is het autorijden in Mexico?

We hebben al in verschillende landen rondgereisd met een huurauto en Mexico is hiervan zeker één van de veiligste landen als het neerkomt op autorijden. De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, de bewegwijzering is duidelijk en het is vrijwel nergens echt druk op de weg. Het enige waar je voor op moet passen zijn de vele topes (drempels) die zomaar uit het niets opduiken en ontzettend hoog zijn.

Bovenstaande geldt voor het Yucatán schiereiland. Helaas zijn verschillende regio’s in Mexico een stuk minder veilig dan het toeristische Yucatán. Lees je dan ook eerst goed in als je ergens anders een auto wilt huren.

Verkeerscontroles

Tijdens onze reis van drie weken met de huurauto in Mexico zijn wij een aantal keren staande gehouden. Dit houdt niets anders in dan dat je je paspoort dient te laten zien en dat je auto onderzocht kan worden. Twee keer was ons paspoort voldoende, één keer werd onze auto onderzocht – en werd er vooral een praatje gemaakt over voetbal in Nederland – en één keer was een praatje genoeg om ons weer door te laten rijden.

Auto huren in Mexico

Verkeersregels in Mexico

Over het algemeen zijn de verkeersregels in Mexico hetzelfde als in Nederland. Wel moet je vooral bij het binnenrijden van de grotere steden goed oppassen. Veel van deze steden bestaan uit eenrichtingswegen die niet altijd even goed aangegeven zijn. Met name het autorijden in Mérida is een drama. Vaak moet je voor het parkeren bij belangrijke bezienswaardigheden, zoals Maya tempels betalen. Vaak komt dit neer op zo’n 30 pesos per dag.

Is een internationaal rijbewijs nodig voor een auto huren in Mexico?

Voor het huren van een auto in Mexico hoef je vooraf geen internationaal rijbewijs te regelen. Je Nederlandse rijbewijs is voldoende voor de verhuurmaatschappij en de politie wanneer ze je staande houden.

Auto huren in Mexico

Tanken kan vrijwel overal

In Yucatán hoef je niet bang te zijn voor een lege tank. Over het algemeen zijn overal tankstations te vinden. Je tank wordt op veel plekken volgegooid door een bediende. Zij verwachten hiervoor een kleine fooi.

Een auto huren in Mexico raden we je zeker aan. Je kunt op deze manier stoppen waar en wanneer je wilt en het is makkelijker om bepaalde bestemmingen – denk aan Las Coloradas – te bezoeken. Met je eigen huurauto is het niet meer nodig om dure tours te boeken. Zo wordt een bezoek aan bijvoorbeeld Chichén Itza een stuk gemakkelijker.

Een auto huren in Mexico, lijk het jou wat?

6 berichten over “Tips voor een auto huren in Mexico”

 1. Avatar van Li
  Li
  23 december 2018

  Hallo! Goed stuk. Gaan zeker op de site kijken. Mag je ook met de huurauto naar Belize? Ik weet nog niet welke route wij gaan nemen maar kans is dat we ook nog naar belize willen. Thnx

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   25 december 2018

   Hi Li, dankjewel! Of je met de huurauto de grens over mag ligt helemaal aan de verhuurmaatschappij. Je kunt dus het beste hier deze vraag stellen. Veel plezier alvast!

 2. Avatar van Renee
  Renee
  30 april 2019

  Hi Kirsten, Wat een goede tips. Wij gaan in september en willen van Cancun naar San Christobal rijden en dan vanaf daar terug vliegen. Alleen overal waar ik kijk betaal je dik 500 euro meer om je auto ergens anders in te leveren. Vanaf waar hadden jullie je auto gehuurd en ingeleverd?

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   30 april 2019

   Hi Renee, Dat is wel heel veel idd.. wij hebben auto opgehaald in Cancun en ingeleverd in Playa. Kostte volgens mij €30 ongeveer, maar is natuurlijk ook maar een klein stukje.

 3. Avatar van Su Ling
  Su Ling
  10 oktober 2019

  Hi! Goede tips! Weet je ongeveer wanneer je de borg terug krijgt nadat je de auto hebt ingeleverd? Duurt dat lang? Groet, Su Ling

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   11 oktober 2019

   Hi! Dankjewel. De borg ging bij ons op creditcard (volgens mij is dat sowieso vaak de enige optie), dus we hebben nooit echt gemerkt dat er borg is. Wordt zeg maar vastgezet voor als er wel iets gebeurt. Groetjes Kirsten