Leukste wijken van Kuala Lumpur

Dit zijn de leukste wijken van Kuala Lumpur

Geüpdatet op

Kuala Lumpur is voor veel reizigers het startpunt van een reis door Maleisië. De hoofdstad is met haar smeltkroes aan culturen en invloeden ontzettend veelzijdig en gigantisch voor ons als Nederlanders. Kuala Lumpur bestaat uit verschillende wijken met allen hun eigen invloeden en sfeer. In dit artikelen delen we de leukste wijken van Kuala Lumpur om te verblijven tijdens je stedentrip. Inclusief tips voor de mooiste plekken en bezienswaardigheden.

Leukste wijken van Kuala Lumpur

Bukit Bintang

Bukit Bintang is één van de meest toeristische wijken van Kuala Lumpur en is daarmee één van de meest Westerse wijken. Het is de wijk waar wij de meeste tijd doorbrachten en dat is niet voor niets. De wijk is centraal gelegen en vanaf hier kun je te voet, per monorail of met de bus de rest van de stad perfect ontdekken. Bukit Bintang is de wijk waar je naartoe moet om fanatiek te shoppen, want je vindt hier de meest gigantische shopping malls – waarvan één zelfs beschikt over een heus pretpark mét achtbaan.

De laatste jaren heeft de wijk een enorme opknapbeurt gekregen en is dit zelfs dé wijk geworden waar je de meest fantastische street art kunt spotten. Maar de wijk is ook vooral bekend vanwege de geweldige straat Jalan Alor waar je iedere dag kunt genieten van de lekkerste street food.

De leukste accommodaties in Bukit Bintang

Jalan Alor

KLCC: Het commerciële hart van Kuala Lumpur

De wijk KLCC is het commerciële hart van Kuala Lumpur en tijdens je bezoek aan Kuala Lumpur kun je niet om deze wijk heen. Je vindt hier namelijk de wereldberoemde Petronas Towers welke ooit de hoogste torens van de wereld waren. De perfecte plek voor een picknick in het KLCC park en het maken van je typische KL selfies. Iedere avond vindt hier een geweldige fonteinshow plaats inclusief toffe verlichting van de Petronas Towers. De plek voor een goed begin van een toffe avond in Kuala Lumpur. De Petronas Towers in en genieten van een geweldig uitzicht? Koop hier je Skip-The-Line Tickets voor de Petronas Towers.

Naast de Petronas Towers moet je vooral in KLCC zijn als je het gevoel wilt hebben in een echte metropool te zijn. KLCC is volgebouwd met enorme wolkenkrabbers en shopping malls, maar ook luxe hotels zoals het Hilton. Het is dan ook één van de leukste wijken van Kuala Lumpur om naartoe te gaan voor een drankje in één van de vele skybars die de stad rijk is. Genietend van Kuala Lumpur by night onder het genot van een cocktail. Helaas zijn veel skybars niet optimaal geschikt voor backpackers, maar gelukkig is de bar Traders een goede optie.

De leukste accommodaties in KLCC

Petronas Towers

Eén van de leukste wijken van Kuala Lumpur: Chinatown

Chinatown is één van de populairste wijken van Kuala Lumpur onder backpackers. Je vindt de wijk rondom de straat Jalan Petaling dat echt het hart van de wijk is. Hier kun je heerlijke street food eten, souvenirs kopen en shoppen in de Central Market. En wil je goedkoop overnachten, dan ben je in Chinatown aan het goede adres. Hoewel de tempel vooral bestaat uit Chinese bouwwerken en Chinees eten vind je hier ook een enorm indrukwekkende Hindoe-tempel, de Sri Mahamariamman tempel.

Eten in Chinatown doe je in de straat Jalan Sultan dat ongeveer hetzelfde is als Jalan Alor in Bukit Bintang. Iedere avond worden hier plastic stoelen en tafels neergezet en kun je genieten van lekkerste Aziatische gerechten.

De leukste hostels en hotels in Chinatown

China Town Kuala Lumpur
China Town Kuala Lumpur
Central Market Kuala Lumpur

Kampung Baru

Maleisië is een onwijs multi-culturele stad met invloeden van over de hele wereld. Het is dan ook niet zo dat hier voornamelijk Maleisiërs wonen, maar het is een echte smeltkroes. De enige wijk waar dit anders is is de wijk Kampung Baru. Hier waan je je even in het échte Maleisië. Kampung Baru is één van de leukste wijken van Kuala Lumpur omdat het één van de weinige wijken is die nog niet is volgebouwd met wolkenkrabbers en shopping malls. Hier kun je een kijkje nemen in het leven van de ‘normale burger’.

Hoewel Kampung Baru ontzettend leuk is om te bezoeken raad ik je niet meteen aan om hier te overnachten. Hiervoor zijn er leukere wijken in Kuala Lumpur.

Extra Kuala Lumpur tip: Vind je het leuk om ook minder bekende wijken van Kuala Lumpur te ontdekken? Ga dan mee met een Free Walking tour van Guruwalk, Op deze manier leer je de stad nog beter kennen.

Petronas Towers vanuit Kampung Baru
Kampung Baru
Kampung Baru

Little India

Waar je je in Chinatown even in China kunt wanen kun je je in een andere wijk van Kuala Lumpur even in India wanen. De wijk Little India is één van de meest kleurrijke en sprankelende wijken van Kuala Lumpur. Een feest voor al je zintuigen. Little India vind je rondom de straat Jalan Masjid India, vlakbij Chinatown. De wijk is heel klein, maar onwijs indrukwekkend en chaotisch.

Little India is heel klein. Wil je hier in de buurt overnachten, dan kun je het beste een hostel of hotel boeken in de wijk Chinatown.

Brickfields: New little India

Waar Jalan Masjid India het echte, authentieke Little India is, is de wijk Brickfields het nieuwe Little India. Dit is de wijk waar je bijna alleen maar Indiërs tegenkomt en het barst van de Indiase winkels en restaurants. Denk daar vrouwen in de meest kleurrijke sari’s bij en allerlei geuren en kleuren en je staat echt even middenin het vibrerende India inclusief Bollywood muziek die uit de speakers knalt. Brickfields is zonder twijfel één van de meest chaotische wijken in Kuala Lumpur, maar als je het mij vraagt ook zeker één van de leukste.

Wil je heerlijk lunchen in Brickfields – of waar dan ook in KL? Bestel dan een roti canai bij één van de Indiase restaurants en je dag kan niet meer stuk.

Brickfields ligt op loopafstand van Kuala Lumpur Sentral, het belangrijkste ov-punt in de stad en is dus erg centraal gelegen.

De leukste accommodaties in Brickfields

De leukste wijken van Kuala Lumpur op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je de globale ligging van de leukste wijken van Kuala Lumpur om te verblijven terug.

Wat zijn volgens jou de leukste wijken van Kuala Lumpur? Wij zijn al zeker 10 tot 12 keer in Kuala Lumpur geweest, maar kunnen geen genoeg krijgen van deze bruisende stad.