Redenen voor een reis naar de Verenigde Staten

San Francisco bezienswaardigheden: Wat te doen in San Francisco

Geüpdatet op

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië. De stad telt meer dan 800.000 inwoners en is een van de meest toeristische steden ter wereld. Een stad die je zeker moet bezoeken tijdens je rondreis door het westen van de Verenigde Staten. Wat te doen in San Francisco? Naast de grote diversiteit heeft de stad nog zoveel meer te bieden. Dit zijn de mooiste en meest bijzondere San Francisco bezienswaardigheden die je moet zien.

Kenmerkend aan San Francisco zijn de steile heuvels, de frisse zomers en het is de stad van de immigranten. Dit zie je ook terug in de verdeling van de wijken. Zo is er de Chinese Wijk (China Town), de Italiaanse wijk (North Beach), de Japanse wijk (Japan Town), de Mexicaanse wijk (The Mission), de Hippie wijk (Haight-Ashbury) en de Homo wijk (Castro). Het is leuk om een kijkje te nemen in deze wijken en meegenomen te worden naar de diverse culturen. Maar er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen in San Francisco.

San Francisco ontdekken als onderdeel van je roadtrip door de Verenigde Staten? Mocht je een auto willen huren dan raden wij een huurauto van Sunny Cars aan. Bij Sunny Cars ben je altijd voor de volle 100% verzekerd en raak je nooit je eigen risico kwijt. Wel zo fijn!

San Francisco bezienswaardigheden: Alcatraz Island

Een bezoekje naar Alcatraz kan eigenlijk niet ontbreken als je naar San Francisco gaat. Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco welke van 1934 tot 1963 in het gebruik was als een zwaar beveiligde gevangenis. De beslissing om van Alcatraz een gevangenis te maken kwam vanwege de afgelegen ligging en de sterke stromingen in de baai, waardoor het bijna onmogelijk zou zijn om te ontsnappen. Vanaf de pier in de stad gaan dagelijks meerdere veerboten naar Alcatraz, aan te raden is wel om van te voren een ticket te boeken want vooral in de zomermaanden is het soms al dagen van te voren volgeboekt. Een bezoek brengen aan Alcatraz Island is één van de meest bijzondere dingen om te doen in San Francisco. Al is het zeker behoorlijk toeristisch.

Alcatraz, San Francisco bezienswaardigheden
Tip:Maak gebruik van de audiotour op Alcatraz. Deze tour neemt je mee over het hele eiland aan de hand van een leuk verhaal!

Maak een ritje in de Cable car

De kabeltram van San Francisco is de laatste handmatige bediende openbaar vervoer systeem ter wereld en staat symbool voor de Californische stad San Francisco. Er zijn nog 3 lijnen in gebruik. Twee van de drie routes rijden vanuit het centrum bij Union Square richting de Fischerman’s Wharf, en de derde route loop over California Street. De kabeltrams hebben geen aandrijfmechanisme maar worden voortgetrokken door kabels die in een constante snelheid ronddraaien. De trams rijden op en neer tegen de steile heuvels van de stad. Een ritje kost 6 dollar en het makkelijkst is om bij de keerpunten aan het begin of einde van de route op te stappen. Probeer een sta-plekje aan de buitenkant van de tram te bemachtigen zodat je het mooiste uitzicht over San Francisco hebt.

Skyline San Francisco

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is zonder twijfel één van de beroemdste San Francisco bezienswaardigheden. De brug staat op zoveel foto’s en is vaak in films te zien, waardoor iedereen wel een beeld heeft van deze brug. Het is dus niet voor niets één van dé San Francisco bezienswaardigheden. De Golden Gate Bridge verbindt San Francisco met de North Bay. De brug is in de jaren 30 gebouwd en heeft een totale lengte van 2737 meter. Er lopen aparte fietspaden over de brug waardoor je goed over de brug kunt fietsen. Aan de overkant heb je een prachtig uitzicht op de skyline van San Francisco. Je kunt dezelfde weg terug fietsen maar je kunt de terugweg ook voor de ferry kiezen.

Golden Gate Bridge

Painted ladies

Wie kent ze niet, de kleurrijke victoriaanse huizen uit de serie Full House. Vanaf het tegenoverliggende Alamo Square Park heb je een geweldig uitzicht op deze huizen, je kunt hier even rustig genieten van het uitzicht en genieten van de geweldige stad. Super leuk om te doen in San Francisco.

Painted ladies

Doen in San Francisco: Uitwaaien op Ocean Beach

San Francisco is geen strandbestemming, maar toch is er een fijne plek waar je naartoe kunt om lekker uit te waaien en tot rust te komen. Ocean Beach is vooral populair onder surfers, maar het is ook een heerlijke plek voor een fijne wandeling.

Lombard street

Lombard street is bekend als de meest bochtige straat ter wereld. Het bochtige stukje is slechts één huizenblok lang en telt acht scherpe haarspeldbochten! De straat wordt bijna niet meer gebruikt door de inwoners, omdat vooral toeristen het fantastisch vinden om met de auto door Lombard street heen te kronkelen. Als je het niet aan durft om deze kronkelige en steile weg met de auto af te leggen is het ook mogelijk om dit lopend te doen. Aan weerszijde van de weg loopt een trap omhoog zodat je Lombard street zowel van boven als beneden kunt aanschouwen.

Lombard street

Street art spotten in Mission District

Voor wie gek is op het spotten van de tofste street art moet zeker een bezoek brengen aan de wijk Mission District. Dit is dé plek in San Fran waar artistiekelingen samenkomen om de mooiste kunst te maken.

Uitwaaien aan de Fisherman’s Wharf

Het is meestal een gezellige drukte op de pier met vooral veel toeristen.  Het is dan ook de plek voor leuke restaurantjes en winkeltjes. Vanuit Fisherman’s Wharf vertrekt ook de boot naar Alcatraz en je kunt er een rondvaart maken langs de baai van San Francisco. Op pier 39 is het leuk om een kijkje te nemen bij de zeeleeuwen. Het is erg toeristisch maar wel leuk om rondje langs te wandelen.

Fisherman’s Wharf
Wanneer je een bezoekje aan Fisherman’s Wharf brengt proef dan ook zeker het brood gevuld met crab chowder!

Ga naar een honkbal wedstrijd

Als je in Amerika bent kan het bezoeken van een sportwedstrijd eigenlijk niet ontbreken. In San Francisco vindt je de thuisbasis van het honkbalteam de San Francisco Giants. Veel Amerikaanse dan honkbal ga je het bijna niet krijgen. Het stadion AT&T park biedt plaats voor bijna 42.000 mensen en is gelegen aan de rand van de haven, waardoor je tijdens de wedstrijd een prachtig uitzicht hebt. Er worden vanwege de grote afstanden, welke de teams moeten afleggen, meerdere wedstrijden per week gespeeld. De ticketprijzen afhankelijk van de zitplek in het stadion, maar beginnen soms al vanaf 6 dollar!

Honkbal wedstrijd, San Francisco bezienswaardigheden

Ronddwalen in Chinatown

Aan het begin van het artikel noemde ik al de verschillende wijken waaruit San Francisco bestaat. Chinatown is één van de leukste wijken in de stad en het is zelfs één van de grootste Chinatowns in de wereld buiten China om. Leuk om te doen in Chinatown is een bezoek brengen aan de Fortune Cookie Factory.

Accommodaties in San Francisco

San Francisco is een behoorlijk dure bestemming en je zult dan ook vooral veel budget kwijt zijn aan accommodaties. Hieronder vind je een aantal fijne accommodaties in verschillende prijsklassen.

Wat zijn volgens jou de niet te missen bezienswaardigheden in San Francisco?

3 berichten over “San Francisco bezienswaardigheden: Wat te doen in San Francisco”

 1. Avatar van Marcel
  Marcel
  30 juni 2017

  Heerlijke stad San Francisco. Wij zijn er onze roadtrip gestart door het Zuidwesten van Amerika. Alles gezien en gedaan, behalve het bezoeken van een honkbalwedstrijd. Alcatraz vond ik erg indrukwekkend, mooie plek trouwens om te urbexen.

 2. Avatar van Aniek
  Aniek
  30 juni 2017

  Gaaf! Ik ben een ruime maand in Amerika na de zomer, en heb mezelf een week gegeven voor San Francisco. Ben al een lijst aan het maken wat ik allemaal wil bekijken :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   5 juli 2017

   wat leuk. Heel veel plezier alvast!