Alcatraz, San Francisco bezienswaardigheden

San Francisco bezienswaardigheden

Gepubliceerd op: 27-06-2017

San Francisco is een stad in de Amerikaanse staat Californië. De stad telt meer dan 800.000 inwoners en is een van de meest toeristische steden ter wereld. Kenmerkend aan San Francisco zijn de steile heuvels, de frisse zomers en het is de stad van de immigranten. Dit zie je ook terug in de verdeling van de wijken. Zo is er de Chinese Wijk (China Town), de Italiaanse wijk (North Beach), de Japanse wijk (Japan Town), de Mexicaanse wijk (The Mission), de Hippie wijk (Haight-Ashbury) en de Homo wijk (Castro). Het is leuk om een kijkje te nemen in deze wijken en meegenomen te worden naar de diverse culturen. Naast de grote diversiteit heeft San Francisco nog zoveel meer bezienswaardigheden welke zeker een bezoekje waard zijn.

Welke bezienswaardigheden in San Francisco moet je echt gezien hebben?

Alcatraz

Een bezoekje naar Alcatraz kan eigenlijk niet ontbreken als je naar San Francisco gaat! Alcatraz is een eiland in de Baai van San Francisco welke van 1934 tot 1963 in het gebruik was als een zwaar beveiligde gevangenis. De beslissing om van Alcatraz een gevangenis te maken kwam vanwege de afgelegen ligging en de sterke stromingen in de baai, waardoor het bijna onmogelijk zou zijn om te ontsnappen. Vanaf de pier in San Francisco gaan dagelijks meerdere veerboten naar Alcatraz, aan te raden is wel om van te voren een ticket te boeken want vooral in de zomermaanden is het soms al dagen van te voren volgeboekt!

Alcatraz, San Francisco bezienswaardigheden

Tip:Maak gebruik van de audiotour op Alcatraz. Deze tour neemt je mee over het hele eiland aan de hand van een leuk verhaal!

Cable car

De kabeltram van San Francisco is de laatste handmatige bediende openbaar vervoer systeem ter wereld en staat symbool voor de Californische stad San Francisco. Er zijn nog 3 lijnen in gebruik. Twee van de drie routes rijden vanuit het centrum bij Union Square richting de Fischerman’s Wharf, en de derde route loop over California Street. De kabeltrams hebben geen aandrijfmechanisme maar worden voortgetrokken door kabels die in een constante snelheid ronddraaien. De trams rijden op en neer tegen de steile heuvels van San Francisco. Een ritje kost 6 dollar en het makkelijkst is om bij de keerpunten aan het begin of einde van de route op te stappen. Probeer een sta-plekje aan de buitenkant van de tram te bemachtigen zodat je het mooiste uitzicht over San Francisco hebt.

Check voor goedkope tickets naar San Fransisco

Skyline San Francisco

Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is waarschijnlijk waar iedereen meteen aan denkt als je San Francisco noemt. De brug staat op zoveel foto’s en is vaak in films te zien, waardoor iedereen wel een beeld heeft van deze brug. Het is dus niet voor niets één van dé San Francisco bezienswaardigheden. De Golden Gate Bridge verbindt San Francisco met de North Bay. De brug is in de jaren 30 gebouwd en heeft een totale lengte van 2737 meter. Er lopen aparte fietspaden over de brug waardoor je goed over de brug kunt fietsen. Aan de overkant heb je een prachtig uitzicht op de skyline van San Francisco. Je kunt dezelfde weg terug fietsen maar je kunt de terugweg ook voor de ferry kiezen.

Golden Gate Bridge, San Francisco bezienswaardigheden

Painted ladies

Wie kent ze niet de kleurrijke victoriaanse huizen uit de serie Full House! Vanaf het tegenoverliggende Alamo Square Park heb je een geweldig uitzicht op deze huizen, je kunt hier even rustig genieten van het uitzicht en genieten van de geweldige stad San Francisco.

Painted Ladies, San Francisco bezienswaardigheden

Lombard street

Lombard street is bekend als de meest bochtige straat ter wereld. Het bochtige stukje is slechts één huizenblok lang en telt acht scherpe haarspeldbochten! De straat wordt bijna niet meer gebruikt door de inwoners, omdat vooral toeristen het fantastisch vinden om met de auto door Lombard street heen te kronkelen. Als je het niet aan durft om deze kronkelige en steile weg met de auto af te leggen is het ook mogelijk om dit lopend te doen. Aan weerszijde van de weg loopt een trap omhoog zodat je Lombard street zowel van boven als beneden kunt aanschouwen.

Lombard, het straatje met naar verhouding de meeste bochten, San Francisco bezienswaardigheden

Fisherman’s Wharf

Het is meestal een gezellige drukte op de pier met vooral veel toeristen.  Het is dan ook de plek voor leuke restaurantjes en winkeltjes. Vanuit Fisherman’s Wharf vertrekt ook de boot naar Alcatraz en je kunt er een rondvaart maken langs de baai van San Francisco. Op pier 39 is het leuk om een kijkje te nemen bij de zeeleeuwen. Het is erg toeristisch maar wel leuk om rondje langs te wandelen.

Fishermans Wharf, San Francisco bezienswaardigheden

Wanneer je een bezoekje aan Fisherman’s Wharf brengt proef dan ook zeker het brood gevuld met crab chowder!

Honkbal wedstrijd

Als je in Amerika bent kan het bezoeken van een sportwedstrijd eigenlijk niet ontbreken. In San Francisco vindt je de thuisbasis van het honkbalteam de San Francisco Giants. Veel Amerikaanse dan honkbal ga je het bijna niet krijgen. Het stadion AT&T park biedt plaats voor bijna 42.000 mensen en is gelegen aan de rand van de haven, waardoor je tijdens de wedstrijd een prachtig uitzicht hebt. Er worden vanwege de grote afstanden, welke de teams moeten afleggen, meerdere wedstrijden per week gespeeld. De ticketprijzen afhankelijk van de zitplek in het stadion, maar beginnen soms al vanaf 6 dollar!

Honkbal wedstrijd, San Francisco bezienswaardigheden

Wat zijn volgens jou de niet te missen bezienswaardigheden in San Francisco?

Chille slaapplekken in San Fransisco

Adelaide Hostel
Adelaide Hostel
Minna Hotel
Minna Hotel

Laura - Hi! Ik ben Laura en heb sinds een roadtrip door het westen van de Verenigde Staten het reisvirus behoorlijk te pakken. Backpacken, Citytrippen of Roadtrippen ik vind het allemaal even te gek! Het liefst reis ik samen met mijn vriend Jelmer en samen hebben we ondertussen al heel wat te gekke bestemming mogen ervaren. Via Travelaar lijkt het me leuk deze reizen met jullie te kunnen delen! Laura haar persoonlijke reisverhalen kun je lezen op www.billenblootkokosnoot.nl

Lees meer

3 reacties op “San Francisco bezienswaardigheden”

  1. Marcel schreef:

    Heerlijke stad San Francisco. Wij zijn er onze roadtrip gestart door het Zuidwesten van Amerika. Alles gezien en gedaan, behalve het bezoeken van een honkbalwedstrijd. Alcatraz vond ik erg indrukwekkend, mooie plek trouwens om te urbexen.

  2. Aniek schreef:

    Gaaf! Ik ben een ruime maand in Amerika na de zomer, en heb mezelf een week gegeven voor San Francisco. Ben al een lijst aan het maken wat ik allemaal wil bekijken 🙂

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.