Arches National Park

Deze bloedmooie nationale parken rondom Salt Lake City wil je gezien hebben

Geüpdatet op

Salt Lake City is de perfecte uitvalsbasis voor een te gekke stedentrip en een trip langs de mooiste nationale parken en natuur in de omgeving. De stad is als hoofdstad de toegangspoort tot de staat Utah. Met haar geweldige ligging tussen Great Salt Lake en het Wasatch-gebergte is Salt Lake City een ultieme stedentrip bestemming in de Verenigde Staten. Op cultureel gebied is er onwijs veel te zien en beleven in de stad met haar unieke karakter vanwege de boeiende geschiedenis. Maar waarvoor je vooral naar Salt Lake City reist is de overweldigende natuur. In dit artikel vertellen we je alles over de mooiste nationale parken in Utah die uitstekend te bezoeken zijn vanuit Salt Lake City.

Inhoudsopgave:Deze bloedmooie nationale parken rondom Salt Lake City wil je gezien hebben
 1. Zion National Park
 2. The Great Salt Lake
 3. Antelope Island
 4. Arches National Park
 5. Canyonlands National Park

Wist je dat je vanuit Nederland heel eenvoudig naar Salt Lake City kunt reizen? Met KLM vlieg in met een direct vlucht in tien uur en vijftien minuten rechtstreeks naar Salt Lake City International Airport en kan je geweldige reis door Utah beginnen. De snelste manier om van de luchthaven naar de stad te reizen is met de TRAX sneltram. De TRAX Green Line Route 704 brengt je in ongeveer twintig minuten naar het hart van Salt Lake City.

Zion National Park

In het zuidwesten van de staat Salt Lake City ligt het prachtige park Zion National Park. In 1919 werd Zion National Park uitgeroepen tot het eerste nationale park in Utah en dit natuurgebied mag je dan ook zeker niet missen tijdens je rondreis. Zion National Park is één van de populairste en ook kleinste (600 km2) nationale parken in Utah en is een walhalla voor iedereen die houdt van wandelen. In het gebied zijn verschillende wandelroutes aangelegd waarvan Angels Landing en The Narrows zijn aanraders zijn. Ben je niet gek op wandelen? Ook dan is Zion National Park gemakkelijk te bezoeken. Eén van de mooiste autoroutes van de Verenigde Staten loopt namelijk dwars door het nationale parken.

Eén van de belangrijkste – en mooiste – plekken in Zion National Park is Zion canyon, een canyon die is uitgesleten door de Virgin River. Maar ook de steile kliffen, rivieren en groene valleien zijn adembenemend mooi. En wie weet spot je als kers op de taart nog één van de diersoorten die leven in het park, zoals poema’s en valken.

Vanuit Salt Lake City reis je in ongeveer 4,5 uur naar Zion National Park.

Zion National Park

The Great Salt Lake

Natuurlijk moet je tijdens je stedentrip Salt Lake City ook een bezoek gebracht hebben aan het prachtige meer waaraan de stad haar naam te danken heeft. The Great Salt Lake is het grootste zoutmeer op het westelijk halfrond. Dankzij het hoge zoutgehalte wordt het meer ook wel ‘De Dode Zee van Amerika‘ genoemd, aangezien je ook hier écht kunt drijven op het water. In het meer liggen verschillende eilanden waar bijzondere vogelsoorten leven en waar je tijdens een zomerse dag heerlijk kunt relaxen op één van de zandstranden. The Great Salt Lake is dus de plek om de zomerse dag door te brengen tijdens je stedentrip.

The Great Salt Lake
Foto credits: Visit Utah

Antelope Island

Zoals verteld liggen er in The Great Salt Lake een aantal eilanden die je kunt bezoeken. Het grootste eiland in The Great Salt Lake is Antelope Island. Antelope Island is te bereiken via een dijkweg. De voornaamste redenen voor een bezoek aan Antelope Island is de enorme kudde van honderden bizons die er leven. Een andere bijzondere bezienswaardigheid op het eiland is het oudste permanent bewoonde huis van Utah waar je als toerist een kijkje kunt nemen.

Antelope Island
Foto credits: Steve Greenwood

Arches National Park

Arches National Park is een ander bloedmooi nationaal park in Utah dat gemakkelijk te bereiken is vanuit Salt Lake City. Het nationale park staat bekend vanwege de meer dan 2000 natuurstenen bogen, honderden hoge rotsen en massieve rotsvinnen. De meest bekende rotsboog in Arches National Park is de Delicate Arch. Met een gids is het mogelijk om een vier uur durende wandeling te maken naar de Delicate Arch. Ben je geen ervaren wandelaar, maar wil je wel indrukwekkende rotsbogen van dichtbij zien? Andere populaire plekken in het park zijn onder andere Balanced Rock, Landscape Arch en The Three Wisperers.

Heb je een bezoek aan Arches National Park op de planning staan? Ik raad je aan om je bezoek zo te plannen dat je ook tijdens de zonsondergang dit prachtige gebied kunt bewonderen.

Arches National Park
Foto credits: Visit Utah

Canyonlands National Park

Canyonlands National Park is een enorm uitgestrekt natuurgebied in Utah die verdeeld is in vier verschillende districten die zijn gevormd door Colorado River en de Green River. Het populairste gedeelte van het park is het deel Islands in the Sky waar je onder andere een enorme krater kunt bezoeken en kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de Colorado river vanaf Grand View Point. De andere districten van Canyonlands National Park zijn The Needles, The Maze en de rivier zelf. Het is handig om voor je bezoek aan het nationale park alvast te beslissen welk gedeelte je wilt bezoeken. Vanwege de rivieren die dwars door het natuurgebied stromen is het lastig om vanaf het ene district de andere te bereiken.

Heb jij al eens een bezoek gebracht aan Salt Lake City en de prachtige nationale parken in Utah?

Meer informatie over een stedentrip naar Salt Lake City en de prachtige natuur en nationale parken in de omgeving vind je op Visit Salt Lake.

*Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zapper PR.

Eén bericht over “Deze bloedmooie nationale parken rondom Salt Lake City wil je gezien hebben”

 1. Avatar van Linda
  Linda
  13 juli 2022

  Het is een prachtige omgeving! Alleen voor delicate arch heb je geen gids nodig in Arches en 4 uur ben je ook echt niet bezig, hooguit 1 uur heen en dan weer terug. Bryce is ook echt nog gaaf om te bezoeken! En Capitol Reef