nationale parken amerika monument valley

5x te gekke routes voor je roadtrip door Amerika

Geüpdatet op

Wanneer je op vakantie bent in de Verenigde Staten is natuurlijk een van de traditionele zaken om te doen een echte roadtrip te ondernemen. Het is dan ook een land dat zich, met zijn brede wegen en pareltjes onderweg, perfect leent voor het ondernemen van zo’n trip van je leven. Ongetwijfeld enkele van de knapste trips die in de Verenigde Staten af te werken zijn liggen langs de Westkust. Je leest hier vijf routes voor een roadtrip door West-Amerika.

Auto huren in de Verenigde Staten

Natuurlijk kun je niet aan je roadtrip door de Verenigde Staten beginnen zonder een auto te huren. Een auto huren in de Verenigde Staten is veilig en betrouwbaar mogelijk via verschillende verhuurmaatschappijen. Wij hebben persoonlijk veel goede ervaringen gehad met Sunny Cars. Bij hen ben je altijd volledig verzekerd dankzij de fijn all-in formule.

San Diego naar Ensenada: 1 uur en 45 minuten

Ensenada is een prachtige Mexicaanse stad gelegen aan de Westkust van de Verenigde Staten. Het perfecte eindpunt dus van een roadtrip door West-Amerika. Beginnende in San Diego baan je je een weg zuidwaarts langs de schitterend aangelegde wegen langs drie tolhuizen die per tolhuis bijna twee euro vragen. Onderweg kom je indrukwekkende duinen, magistrale stranden en pittoreske vissersstadjes tegen. In Ensenada zelf kun je een surfplank boven halen of gewoon genieten van deze historische stad.

roadtrip west-amerika Colorando

Los Angeles naar Joshua Tree: 2 uur en 15 minuten

Los Angeles is een stad die sowieso tot de verbeelding spreekt en is dan ook een logisch startpunt voor menig roadtrip door West-Amerika. Altijd goed een excuus te hebben de stad der engelen te bezoeken uiteraard. Wanneer je het verkeer hier de baas bent geworden (vermijd de spitsuren) is er meer dan genoeg tijd om je raampje naar beneden te laten zakken en wat cheesy popmuziek te laten knallen. Onderweg kom je heel wat leuke plekjes tegen van Cabazon tot Hadley Fruit Orchards standje waar een kleine verfrissing voorhanden is. Aangekomen in Joshua Tree’s kan je heel wat indrukwekkende landschappen en vergezichten terugvinden. Nog een leuke tip: het befaamde Palm Springs en het National Park zijn relatief dichtbij.

roadtrip west-amerika Weg naar San Francisco

San Fransisco naar Big Sur: 2 uur en 30 minuten

San Fransisco zelf is al een levendige stad die heel wat innovatie in zich draagt. De energie en feel van de stad zal zeker en vast goede vibes geven aan eenieder die ze bezoekt. De trip naar Big Sur staat dan weer garant voor ongelofelijke vergezichten en een indrukwekkende natuur rond je heen. Onderweg kom je zoals altijd weer wat leuke, lokale zaken tegen waar het aangenaam toeven is. Eenmaal aangekomen bij Big Sur is een tentje opzetten bij Kirk Creek nooit veraf!

San Fransisco
San Fransisco

Portland naar Redwood National Park: 5 uur en 15 minuten

Portland is een stad die bekend staat om zijn geweldige eten. Als je er toch nog weg kunt geraken wacht er een prachtige trip langs de kust op je tot Redwood National Park. Redwood National Park is het tehuis van de hoogste bomen op de aarde waarvan sommige er al zowat 2000 jaar staan. In het park kun je perfect kamperen voor een waardige afsluiter van de roadtrip door west Amerika.

roadtrip west-amerika El Capitan

Seattle naar Alaska: 26 uur

Als je meer fan bent van heerlijke, lange en indrukwekkende roadtrips is deze zeker de moeite waard! Vanuit Seattle ben je in ongeveer drie uur in Canada waar je in Vancouver ongetwijfeld enkele leuke dagen kunt beleven. Van daaruit is het nog ongeveer 18 uur rijden langs prachtige meren en dichte bossen tot de sneeuw heel het landschap overneemt en je in Alaska aankomt wat een ervaring op zich is.

Goed voorbereid reizen naar de VS

Wist je dat je wanneer je naar de Verenigde Staten reist moet beschikken over een ESTA? Hiermee mag je 90 dagen reizen door de Verenigde Staten. Gelukkig is een ESTA tegenwoordig gemakkelijk online aan te vragen. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization.

Staat het maken van een te gekke roadtrip door West-Amerika al op jouw bucketlist?

2 berichten over “5x te gekke routes voor je roadtrip door Amerika”

 1. Avatar van Rianne
  Rianne
  30 augustus 2016

  Amerika ...... wie wil er niet toe!?? Maar om nu zélf zo iets te ondernemen gaat déze huismus nét iets te ver! Daarom is het leuk om belevenissen, verhalen te lezen en te volgen via bloggers/bloggers die reizen!!!!! Zijn we er toch een beetje bij.....

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   31 augustus 2016

   Hahaha je kunt ook alles kant-en-klaar boeken hoor ;)