nationale parken amerika yosemite

Nationale parken Amerika: 5x de mooiste natuurparken in West-Amerika

Geüpdatet op

Wanneer je een roadtrip maakt door het westen van de Verenigde Staten kun je er eigenlijk niet omheen: de prachtige Nationale Parken en natuurparken van Amerika. Het ene park is nog indrukwekkende en mooier dan het andere park en de diversiteit tussen de onderliggende parken is enorm. Zo sta je de ene keer middenin de woestijn en loop je de andere keer door een bos met enorme sequoiabomen! In dit artikel lees je alles over de mooiste nationale parken in het westen van de Verenigde Staten.

Als je van plan bent om een Nationaal Park in Amerika te gaan bezoeken kan het nuttig zijn om als eerste het Visitor Center te bezoeken. In het Visitor Center werken rangers welke jou vragen over het Nationaal Park kunnen beantwoorden. Daarnaast heeft elk park een gratis krantje of foldertje met daarin alle actuele informatie met betrekking tot viewpoints, wandelingen, activiteiten, tips, weersverwachtingen en eventuele onderhoudswerkzaamheden

nationale parken amerika monument valley

Grand Canyon

De Grand Canyon is misschien wel het meest bekende Nationale Park van Amerika. De Canyon is meer dan 440km lang en er komen elk jaar meer dan 5 miljoen bezoekers. De grootte en prachtige kleuren van de Canyon laten je meteen verliefd worden op dit Nationaal Park. Er zijn meerdere hikes te doen en voor de ervaren hiker is het zelfs mogelijk om helemaal af te dalen de Canyon in.

Doordat er zoveel te zien is in het westen van de Verenigde Staten is het tijd technisch helaas niet altijd haalbaar om helemaal de Canyon in af te dalen. Gelukkig zijn er in het Nationaal Park diverse uitkijkpunten waarvan je vooral bij zonsopkomst, van een prachtig uitzicht over de Canyon kunt genieten. Mocht je weinig tijd hebben en toch een unieke ervaring willen beleven, overweeg dan eens een helikoptervlucht boven de Grand Canyon! Het moment dat je over de ‘rand’ vliegt en je boven de enorme Canyon bevindt is onbeschrijfelijk.

Grand Canyon
nationale parken amerika grand canyon
nationale parken amerika grand canyon

Yosemite National Park

Dichtbij San Fransisco in de staat Californië vind je Yosemite Nationtal Park. Yosemite is bekend om zijn enorme rotspartijen (ontstaan door gletsjers), bergrivieren, watervallen, zwarte beren en reuze sequoiabomen. De diversiteit en de mogelijkheden in dit park zijn zo groot dat je waarschijnlijk aan een week in dit Nationale Park nog niet genoeg hebt! Yosmite Valley is het meest bezocht deel van het park met het bekende uitzichtpunt: Tunnelview. Mocht je Yosemite in de zomermaanden gaan bezoeken hou er dan wel rekening mee dat de meeste watervallen droog staan. Ook kun je prachtige wandelingen maken in Yosemite National Park.

nationale parken amerika yosemite

Zion National Park

Zion National Park is toch wel mijn favoriete Nationale Park in het westen van de Verenigde Staten. De diversiteit van het park heeft me enorm verrast! De groene natuur, de virgin river, het rode berglandschap en de hoge uitzichtpunten Zion heeft het allemaal. In het park zijn zoveel diverse hikes te doen dat je je hier zeker niet zult vervelen. Wil je een vette wandeling maken met aan het eind een grandioos uitzicht? Ga dan voor Angels Landing! De rots heeft de naam Angels Landing gekregen omdat men dacht dat hier alleen engelen konden landen! Het is een pittige klim maar op de top wordt je beloond met een prachtig uitzicht over de Canyon.

Zion National Park
nationale parken amerika zion national park

Bryce Canyon

Dit park ligt, net als Zion, in de staat Utah, maar verschilt in alle opzichten van Zion. Bryce Canyon is niet echt een Canyon maar een landschap van oranjekleurige pilaren (zogeheten hoodoos), deze hoodoos vormen gezamenlijke natuurlijke amfitheaters. Bryce Canyon heeft diverse uitkijkpunten waarvan je de adembenemende rotsformatie kunt aanschouwen. Vanaf deze uitkijkpunten is het al prachtig om naar Bryce Canyon te kijken maar om zelf tussen de hoodoos door te lopen geeft toch net dat beetje extra! De gecombineerde trail Nevaja en Queen’s garden is een relatief eenvoudige trail maar geeft een goede indruk van Bryce Canyon.

Brice Canyon
Bryce Canyon

Death Valley

Death Valley is een van de heetste plekken op aarde en is zelfs de heetste, droogste en laagste plek van heel Noord-Amerika. In de zomermaanden kan het er maar liefst 50 graden worden. Het maken van hikes is tijdens deze maanden daarom niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er in Death Vally diverse auto-tours te volgen welke je naar diverse highlights leiden. Bezoek tijdens een van deze auto-tours zeker het Badwater Basin.

Badwater Basin & Devil’s Golf Course

Het Badwater Basin is een zoutvlakte welke maar liefst 85m onder zeeniveau ligt. De zoutvlakte is het laagste en heetste punt van Noord-Amerika. Een andere highlight is de Devil’s Golf Course. Een vlakte in Death Valley welke helemaal bedekt is met een laag haliet. Tip: als je er bent zet dan de motor van je auto uit en probeer eventjes helemaal stil te zijn. Je hoort dan het knisperen van het zout dat zich uitzet.

nationale parken amerika death valley
nationale parken amerika death valley

America the Beautifull pass

Ben je van plan om meerdere Nationale Parken in Amerika te gaan bezoeken, misschien loont het dan om de “America the Beautifull pass” aan te schaffen. Een “America the Beautifull pass” geeft je toegang tot alle Nationale Parken van de Verenigde Staten. Deze pas kost $80,- en is bij de meeste parken geldig voor alle inzittende van een auto of camper! Je kunt de pas kopen bij elke Nationaal Park waar entreegeld wordt gevraagd. Tip voor de budgetreiziger: doordat de pas 12 maanden geldig is wordt deze vaak op marktplaats aangeboden. Op de achterkant van de kaart kun je namelijk 2 handtekeningen kwijt. Hierdoor is deze voor 2 auto’s of campers te gebruiken is.

Reizen naar de VS? Vergeet niet je ESTA aan te vragen

Iedere Nederlander of Belg die naar de Verenigde Staten wil reizen dient vooraf een ESTA aan te vragen. Hiermee registreer je je bij de Amerikaanse overheid. Een ESTA voor Amerika (Electronic System for Travel Authorisation) kun je online aanvragen en is maximaal 90 dagen geldig. Een ESTA kun je online aanvragen via de Amerikaanse overheid, maar hier kun je enkel met creditcard betalen.

Wat zijn jouw favoriete nationale parken in Amerika?

3 berichten over “Nationale parken Amerika: 5x de mooiste natuurparken in West-Amerika”

 1. Avatar van ivonne
  ivonne
  29 juni 2017

  Ik dacht al, heb ik iets gemist. Erick en Kirsten in Amerika? Maar nee ;) Wel iets om aan te raden hoor! Wij zijn ook enorme fan van de parken die je noemt, maar ook Yosemite en Yellowstone vonden wij geweldig. En wat dacht je van Mount Rainier en Olympic zijn favorieten. Vorig jaar kwamen we eindelijk in het westen van Amerika en zijn nog steeds helemaal verliefd!Oren en ogen tekort.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   30 juni 2017

   Haha nee hoor, niets gemist.. Een reis naar de VS zit er voor ons voorlopig niet in. Thanks voor de aanvullingen :)

 2. Avatar van Marcella
  Marcella
  30 juni 2017

  Yellowstone mist, dat is echt onze ultieme favoriet!