Redenen voor een reis naar de Verenigde Staten

Dit zijn de leukste steden in Amerika voor een stedentrip

Gepubliceerd op

De Verenigde Staten is een land dat bij veel reizigers op de bucketlist staat. Het gigantische land leent zich uitstekend voor het maken van avontuurlijke en veelzijdige rondreizen. Niet alleen de uitgestrektheid van het land en haar prachtige wildlife en natuurgebieden zijn redenen voor een reis naar de Verenigde Staten. Een stedentrip in Amerika maken tijdens je rondreis is minstens zo’n goed idee. Het land barst van de bruisende steden. In dit artikel nemen we je mee naar tien van de leukste steden in Amerika om te bezoeken tijdens je rondreis door Amerika.

Inhoudsopgave:Dit zijn de leukste steden in Amerika voor een stedentrip
  1. Stedentrip New York City
  2. Miami
  3. Portland
  4. Chicago
  5. Las Vegas
  6. Nashville
  7. San Francisco
  8. Los Angeles
  9. Washington D.C.
  10. Boston

Stedentrip New York City

Als je denkt aan een stedentrip in Amerika dan zal één van de eerste steden die in je opkomt New York City zijn. The city that never sleeps. Een stedentrip New York staat bij menig reiziger op de bucketlist. New York is een gigantische metropool die bestaat uit meerdere districten. De stad is het decor van menig film en serie en beschikt over zoveel iconische bezienswaardigheden dat je je met gemak een week kunt vermaken. Dus ga je voor een stedentrip in Amerika, ga dan voor een stedentrip New York, New York!

Vrijheidsbeeld New York
Steden in Amerika - New York

Miami

In het zuiden van de Verenigde Staten vind je de staat Florida. De staat die ook wel de Sunshine State wordt genoemd. Florida is vanwege haar bloedmooie stranden en vrijwel altijd schijnende zon één van de populairste staten van de Verenigde Staten voor een vakantie. Niet zo gek dus dat haar hoofdstad, Miami, één van de populairste steden in Amerika is voor een stedentrip. Tijdens je stedentrip Miami kun je genieten op de geweldige stranden, je even in Cuba wanen in de wijk Little Havana én een uitstap maken naar één van de geweldige natuurgebieden in Florida, zoals het Everglades National Park. Kortom, tijdens een stedentrip Miami hoef je je geen moment te vervelen.

Portland

Eén van de meest open-minded en creatieve steden van Amerika vind je aan de westkust, in de staat Oregon. Portland is de hoofdstad van de staat Oregon en staat bekend als één van de meest vrije steden in het land. Het barst hier van de creatievelingen, galleries, bijzondere bezienswaardigheden én de stad staat bekend als een walhalla voor craft beer liefhebbers.

Chicago

Chicago is één van de grootste steden van Amerika, maar wordt door buitenlandse toeristen nog relatief weinig bezocht. De stad staat bekend als de Windy City wat één van de redenen kan zijn. In Chicago staat namelijk vrijwel altijd een vrij krachtige wind. Maar laat dit vooral de pret niet drukken. Chicago is namelijk ook een stad die barst van de prachtige bezienswaardigheden. Bovendien ligt de stad pal aan het bloedmooie en imposante Lake Michigan waar langs je prachtige wandelingen kunt maken.

Las Vegas

Als je denkt aan populaire steden in Amerika dan mag Las Vegas natuurlijk niet ontbreken. Laten we voorop stellen dat de meningen over Las Vegas als stedentrip bestemming behoorlijk verdeeld zijn. De stad is namelijk meer één groot open lucht theater dan dat je het echt een stad kunt noemen. Maar het is juist dat dat de stad zo bijzonder maakt. Want nergens anders ter wereld vind je een stad als Las Vegas.

Nashville

Wil je het echte Amerika beleven en ben je gek op muziek, dan moet je zeker een stedentrip Nashville plannen. Nashville is de hoofdstad van de staat Tennessee en is de hoofdstad van de countrymuziek. In de stad leer je alles over het ontstaan en de geschiedenis van de countrymuziek en kun je tijdens de avonduren een bezoek brengen aan één van de vele bars en muziektenten.

San Francisco

San Francisco is één van de mooiste en meest veelzijdige steden langs de westkust van de Verenigde Staten. Eén van de meest iconische bezienswaardigheden van San Francisco is de rode Golden Gate Bridge, maar de stad beschikt daarnaast ook over een enorm knus centrum. Maar wist je dat je vanuit de stad ook een trip kunt maken naar het beroemde Alcatraz Island?

Steden in Amerika

Los Angeles

Los Angeles is net als Las Vegas één van de steden in Amerika waar je van houdt of waar je een hekel aan hebt. De stad heeft namelijk geen knus stadscentrum en staat bekend als één van de meest gewelddadige steden van het land. Maar tegelijkertijd vind je hier ook de beroemde Walk of Fame, Venice Beach en Rodeo Drive. Allemaal plekken die je voor je stedentrip enkel en alleen op tv tegen bent gekomen.

Washington D.C.

Natuurlijk mag de hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington D.C., niet ontbreken in deze lijst met leukste steden in Amerika voor een stedentrip. Washington D.C. is de stad waar het politieke leven van de Verenigde Staten zich afspeelt. Je kunt hier een bezoek brengen aan het Capitool en het Pentagon en het Witte Huis bewonderen.

Boston

Eén van de Amerikaanse steden die je niet in veel lijstjes tegen zult komen is de stad Boston. Boston is één van de oudste steden van Amerika en hoort wat ons betreft daarom juist in deze lijst. In deze stad vind je bezienswaardigheden en bouwwerken die je in geen andere stad in Amerika tegen zult komen.

Wat zijn volgens jou de leukste steden in Amerika voor een stedentrip?

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen