Redenen voor een reis naar de Verenigde Staten

Vijf redenen voor een reis naar de Verenigde Staten

Geüpdatet op

De Verenigde Staten is zo’n reisbestemming die we allemaal denken te kennen. Allemaal groeiden we op met Amerikaanse tv-programma’s en nog steeds is het het land waar de meeste films en series worden opgenomen. En of je nou houdt van natuur, wildlife, roadtrippen, citytrippen of luxe vakantie vieren op een tropische strand, alles kan in de Verenigde Staten. In dit artikel delen we vijf redenen voor een reis naar de Verenigde Staten.

Het land leent zicht uitstekend voor een avontuurlijke, veelzijdige roadtrip

Met een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 is de Verenigde Staten één van de grootste landen van de wereld. Niet zo gek dus dat de VS één van de de meest ultieme bestemmingen is voor een te gekke, avontuurlijke roadtrip. De wegen zijn uitgestrekt en lijken eindeloos te duren wat zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid. Tel daarbij op dat de brandstofprijzen – nog steeds – een stuk lager liggen dan in Nederland en je kunt helemaal je hart ophalen.

Wil jij een mooie reis naar de Verenigde Staten maken? Je kunt tegenwoordig de mooiste reizen naar Amerika met Little America maken. Op de website littleamerica.be vind je alle informatie die je nodig hebt over de mooiste rondreizen in de VS, fijne accommodaties en kun je jouw unieke reis op maat laten samen stellen.

De natuur is te indrukwekkend voor woorden

Hoewel je op televisie vaak de enorme Amerikaanse steden voorbij ziet komen bestaat uit een enorm gedeelte van het gigantische land uit prachtige natuurgebieden en nationale parken. Een aantal van de mooiste nationale parken in de Verenigde Staten om te bezoeken tijdens je reis zijn onder andere Yellowstone, Yosemite National Park, Death Valley en Zion National Park. Hier vind je tips voor de mooiste nationale parken in het westen van de VS.

Zion National Park

De steden in de Verenigde Staten zijn met niets te vergelijken

Wie denkt aan gigantische steden met metershoge wolkenkrabbers denkt natuurlijk meteen aan Amerikaanse steden. Het land barst van de bruisende steden en een stedentrip maken is dan ook altijd een goed idee. Steden in de Verenigde Staten zijn met geen andere steden te vergelijken. Een aantal van de populairste Amerikaanse steden zijn natuurlijk New York, Las Vegas, Los Angelos, Chicago, Miami en San Diego.

Redenen reis naar de Verenigde Staten - New York
Vrijheidsbeeld New York

In de Verenigde Staten is niets te gek

De Verenigde Staten is het land waar niet te gek lijkt en waar alles groter dan groot is. Hier kun je tijdens je roadtrip rondreizen in de grootste SUV en kun je proeven van het Amerikaanse leven. Maar je kunt hier ook een liter cola bestellen bij de Mac (al weet ik niet of je dit wilt), enorme verpakkingen snoepgoed en andere etenswaren kopen én de grootste burgers ter wereld proberen te verorberen. Wat je ook bedenkt, in de Verenigde Staten is bijna alles mogelijk en lijkt niets te gek.

Je kunt hier plekken bezoeken die je alleen op tv ziet

We kennen de Verenigde Staten allemaal van onze favoriete series en films en hoe tof is het om al deze filmlocaties eens in het echt te kunnen bewonderen? Zie je jezelf al rondlopen op de plek waar Home Alone zich afspeelt? Of zie je jezelf al door Central Park lopen? De plek die in menig serie of film voorbij komt. Het lijkt mij te gek om eens met eigen ogen te kunnen aanschouwen of het leven in de VS echt zo is als op tv.

Central Park New York
Golden Gate Bridge

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.