De leukste reisspellen

Reisspelletjes: De leukste spelletjes voor 2 personen

Geüpdatet op

Wij zijn gek op spelletjes! Urenlang kunnen we aan tafel zitten. Met z’n tweeën of met vrienden/familie. Bordspellen, kaartspellen, quizjes, vrijwel alles vinden we leuk. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste reisspellen voor twee personen die uitstekend mee kunnen op reis. Hier vind je de – volgens ons – allerleukste reisspellen die prima in je backpack passen. Maar pas op; Voor je het weet ben je verslaafd! 😉

Reisspelletjes komen in allerlei soorten en maten. Kaartspellen, dobbelen en meer tactische spellen. Gedurende de laatste jaren probeerden wij tientallen reisspellen uit en onze favorieten zetten we nu voor je op een rij.

NOTE: Alle onderstaande reisspelletjes zijn perfecte spellen voor twee personen.

De leukste reisspellen

Ons favoriete reisspel: Carcassonne

Volgens ons één de leukste reisspellen ooit, Carcassonne. Wat begon als een “gewoon”  bordspel voor thuis is nu ook te koop als reiseditie. Mocht je minder reizen dan is het normale Carcassonne bordspel al een super aanrader. Met de meer dan 10 verschillende uitbreidingen die er zijn, blijft het spel iedere keer anders verlopen. Voor wie vaak op reis gaat, is er nu ook de reiseditie waarbij de landtegels en speelpoppetjes in een handig katoenen zakje zitten. Zo kun je het dus overal tussen stoppen in je backpack. Helaas is er geen uitbreiding bij te verkrijgen, maar je kunt wel bij speciale spellen winkels – bijvoorbeeld de WirWar in Groningen – grotere poppetjes (horigen) kopen die je kunt gebruiken als bouwmeesters, wat een mooie variatie is voor het spel.

 • Aantal spelers: 2-6
 • Leeftijd: 8-99
 • Speeltijd: 20-30 minuten

Regenwormen: Eén van de gemakkelijkste reisspellen

Regenwormen is een lekker gemakkelijk spelletje dat je met maximaal zeven personen kunt spelen. Het doel van het spel is het verzamelen van zoveel mogelijk regenwormen door te dobbelen. Tactisch spelen kan ook door stenen met regenwormen van je medespelers af te pakken. Een fijn reisspel voor tussendoor.

De leukste reisspellen: Regenwormen reisspel

Clever

Eén van onze nieuwste favoriete reisspellen is het spannende spel Clever. Clever komt in een iets grotere verpakking dan de kleine spellen van 999games, maar is nog steeds perfect om mee te nemen op reis. Het spel kan gespeeld worden met twee tot vijf personen. Bij Clever speel je met zes gekleurde dobbelstenen en maak je zelf je scoreblad. Zo is iedere ronde compleet anders. Clever is zonder twijfel één van de leukste spellen voor twee personen.

Clever reisspel

Het hilarische reisspel Halli Galli

Verwacht geen rust en stilte tijdens het spel Halli Galli. Met Halli Galli leggen alle spelers om en om een kaart op tafel waarop verschillende fruitsoorten staan of apen, olifanten en varkens. Zodra dezelfde fruitsoorten op tafel liggen, ram je zo snel mogelijk met je hand op de bel die wordt geleverd bij het spel. Heb je het juist, dan ontvang je alle kaarten die op dat moment op tafel liggen. Een kwestie van geluk en snelheid dus. Een enorm grappig en hysterisch spel. Heb je geen kaarten meer in je hand? Dan lig je eruit en spelen de andere spelers verder. Halli Galli is ook leuk om te spelen als drankspelletje 😉

Het hilarische reisspel Halli Galli is te spelen met twee tot zes spelers vanaf zes jaar. Een gemiddeld potje duurt ongeveer 15 minuten.

OMG – Oh mijn goederen!

Oh mijn goederen! is een minder populair spel, maar als je het ons vraagt is het één van de perfecte reisspellen. Het doosje is wat aan de grote kant, maar er zitten enkel kaarten in die je ook zonder het doosje mee kunt nemen in je backpack. Bij dit tactische spel moet je zoveel mogelijk goederen produceren en gebruik maken van je productieketen waarmee je overwinningspunten verdient. Een reisspel dat op het eerste oog heel gemakkelijk lijkt, maar vanwege de verschillende tactieken toch best lastig is.

 • Aantal spelers: 2-4
 • Leeftijd: 10-99
 • Speeltijd: Gemiddeld 30 minuten
Reisspellen: Oh mijn goederen! OMG

Phase 10

Phase 10 is een compact kaartspel dat 10 fases duurt. Iedere fase moet iedere speler een bepaalde combinatie kaarten op tafel krijgen. Met de bijzondere kaarten in het spel kun je je medespelers dwarszitten en ervoor zorgen dat jij als eerste en fase verder komt. Phase 10 is één van de leukste, kleinere reisspellen.

 • Aantal spelers: 2-6
 • Leeftijd: 7-99 jaar
 • Speeltijd: Gemiddeld 30 minuten

Boonanza

Alleen al de naam van het spel vind ik geweldig. Chilibonen, bruine bonen, kidneybonen, ze komen allemaal voor in het spel. Boonanza is een spel in een klein doosje met kaarten. Een kaartspel dus. Een kaartspel waarbij je met je tegenstanders moet onderhandelen om zoveel mogelijk dezelfde bonen te krijgen. Op iedere boon staat beschreven hoeveel je ervan moet hebben om een bonenthalers (punten) te ontvangen. Geen perfect spel om te spelen met z’n tweeën, want met meer spelers heb je meer mogelijkheden om te onderhandelen. Een hilarisch spel! Boonanza kent verschillende uitbreidingen. Uitbreidingen waarbij er nieuwe bonen in het spel komen, zoals Al Caboon. De standaard Boonanza is echter genoeg om mee te nemen op reis. Een andere variant van Boonanza is het Boonanza Dobbelspel.

Het reisspelletje Boonanza is te spelen met drie tot zeven spelers (meer dan drie is leuker) en is perfect voor iedereen vanaf twaalf jaar. Een potje Boonanza duurt gemiddeld langer dan de andere genoemde spellen voor op vakantie, wat het extra spannend maakt. Eén spel kan tot wel 60 minuten duren.

Boonanza

Koehandel

Koehandel is eigenlijk een soort kwartet, maar dan met allemaal boerderijdieren. Hoe meer dezelfde dieren je hebt verzameld, hoe meer punten je ontvangt. Maar pas op, je medespelers kunnen dieren ook weer van je afpakken.

 • Aantal spelers: 3-5 (voor twee personen is er Koehandel Master)
 • Leeftijd: 10-99 jaar
 • Speeltijd: Gemiddeld 20 minuten

Skip-Bo: Eén van de bekendste reisspellen

Skip-Bo is een kaartspel dat te spelen is vanaf twee personen. Een kaartspel waarbij je ervoor moet zorgen dat je de kaarten die je voor je hebt liggen zo snel mogelijk kwijtraakt. En de naam Skip-Bo? De Skip-Bo kaart is de joker. De kaart die overal opgelegd kan worden. Een makkelijk spel waar je enigszins over na moet denken om te winnen. Een makkelijk klein doosje en doordat er enkel cijfers op de kaarten staan is het een perfect spel om te spelen met reizigers van andere nationaliteiten die je onderweg tegenkomt. Een ander spel dat best veel lijkt op Skip-Bo en ook erg makkelijk is om mee te nemen is Uno.

Skip-Bo is één van de populairste spellen voor op vakantie en is te spelen met twee tot vier spelers. Een potje duurt gemiddeld twintig minuten.

Meenemen op vakantie: Beverbende

Een nieuwe favoriet van ons is het kaartspel Beverbende dat je met twee tot zes personen kunt spelen. Je moet wat geluk hebben om te kunnen winnen, maar ook tactisch spelen is belangrijk bij Beverbende. En een goed geheugen komt helemaal goed van pas. De bedoeling is dat je ervoor zorgt dat je overblijft met zo weinig mogelijk strafpunten die na iedere ronde worden opgeschreven. Na zeven rondes is het tijd voor de eindscore en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Beverbende is één van de snellere reisspelletjes, één potje duurt gemiddeld 20 minuten. Het spel is te spelen met twee tot zes spelers van alle leeftijden, vanaf zes jaar.

Reisspelletjes: Beverbende

Altijd handig voor spelletjes op reis: Speelkaarten

Niet echt één spel  natuurlijk, maar wij zorgen er altijd voor dat we twee pakjes speelkaarten in onze tas hebben wanneer we op reis/vakantie gaan. Er zijn meer dan genoeg spelletjes die je met z’n tweeën kan spelen. Onze favoriete spellen (die we in totaal meer dan 100x speelden in Azië) zijn “poepkoppen/shithead” en duizenden. De spelregels van het spel shithead vind je hier. Ideaal om de leukste reisspellen te spelen.

Machiavelli

Machiavelli is een karaktervol kaartspel waarbij je als eerste acht gebouwen moet zien te bouwen die zoveel mogelijk munten waard zijn. Iedere ronde neemt iedere speler een andere rol aan. Van dief tot prediker en van moordenaar tot koning. Zorg er dus voor dat je goud niet wordt gestolen, dat je gebouwen niet worden vernietigd en dat je karakter niet wordt vermoord. Een spannend spel waarbij je je tegenspelers zoveel mogelijk dwars moet zitten. Een prima doosje om mee te nemen in je backpack. Voor Machiavelli is tegenwoordig ook een uitbreiding beschikbaar.

Machiavelli kun je spelen met twee tot zeven spelers en is te spelen voor iedereen vanaf 10 jaar.

Qwixx

Dobbelstenen in vijf verschillende kleuren, dat is Qwixx. Wanneer een speler aan de beurt is gooit hij/zij met alle stenen en probeert zo zoveel mogelijk gekleurde vakjes op de bijgeleverde spelformulieren weg te strepen. Het leuke aan Qwixx is dat iedere speler iedere beurt – dus ook tijdens de beurten van andere spelers – iets mag doen.

 • Ook leuk: Qwixx Mix: Uitbreiding met twee nieuwe varianten scorebloks.
Reisspelletjes: Qwixx

Metropolis

Metropolis is wederom een kaartspel dat erg gemakkelijk mee te nemen is op reis, dus een ideaal reisspel. De kaarten die je in je handen hebt zijn zowel gebouwen als betaalmiddelen. Het doel is om zoveel mogelijk gebouwen te bouwen waarmee je zoveel mogelijk inkomsten en punten genereert. Wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft verzameld, wint.

Een leuk spel voor op vakantie: Saboteur

Aan het begin van ieder potje Saboteur ontvang iedere speler een kaart waarop staat aangegeven of hij een dwerg (speler) is of een saboteur. Hij/zij houdt de rol voor iedereen geheim, maar mag doen en zeggen wat hij wil. De bedoeling is dat de dwergen gezamenlijk de gouden steen aan het einde van de tunnels vinden. De saboteur(s) moet(en) ervoor zorgen dat dit de dwergen niet lukt. De winnende partij krijgt aan het einde van de ronden punten. Ieder potje is anders doordat telkens iemand anders de saboteur(s) is/zijn. Een grappig, tactisch en hysterisch reisspel.

Reisspelletjes: Saboteur

Wie is de ezel

Het doel van Wie is de Ezel is om zo snel mogelijk van al je handkaarten af te komen. Maar pas op, zodra de ezelskaart op tafel komt, kun je weleens veel extra kaarten in je handen krijgen. Wie is de Ezel is vooral een gezellig kaartspel dat met een flinke groep te spelen is. Leuk om te spelen met reizigers die je onderweg tegenkomt dus bijvoorbeeld.

Doodle City

Reisspelletjes blijven leuke en daarom blijven we altijd de leukste reisspellen uitproberen, zodat we jullie nog meer kunnen inspireren. Een nieuwe toevoeging in de lijst met leukste reisspelletjes is het spel Doodle City. Doodle City is te spelen met één tot zes personen en een potje duurt gemiddeld zo’n dertig minuten. Net als bij Clever speel je bij Doodle City op je eigen scorevel waar je zelf je punten moeten verzamelen. Het idee is dat je wegen moet tekenen door dobbelstenen te gooien en zo zoveel mogelijk winkels, hotels en taxi’s met elkaar moet verbinden. Doodle City is wat ons betreft zeker één van de leukste reisspelletjes!

Doodle City reisspel

Extra tips voor de leukste bordspellen voor twee personen om thuis én op reis te spelen

Ben je gek op spelletjes spelen én reizen, maar lukt het je op dit moment niet om weg te gaan? Wij verzamelden een paar te gekke bordspellen voor twee personen die toch een beetje het reisgevoel opwekken. Met dit spel kun je de wereld rondreizen op een wel erg leuke manier; Ticket to Ride! Met stip ons favoriete spel om thuis gezellig met vrienden te spelen, maar je kunt het ook prima met z’n tweeën spelen! Het basis-bordspel bestaat uit een speelbord van Europa of Amerika en is daarnaast uit te breiden waardoor je ook met de trein kunt rijden door bijvoorbeeld Azië, India of Afrika. Een niet te missen reisspel in de kast van iedere reiziger!

Hier vind je alle Ticket to Ride bordspellen en uitbreidingen.

Onze nieuwe favoriet? De Carcassonne Big Box. Een geweldig spel voor thuis met maximaal zes spelers. In de Big Box zitten het basisspel en maar liefst 11 uitbreidingen.

Ben jij ook zo’n spelletjes gek? Welke reisspelletjes zijn jouw favorieten? Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe. 

Meer reistips?

15 berichten over “Reisspelletjes: De leukste spelletjes voor 2 personen”

 1. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  17 februari 2015

  Omg jaaaaa, shithead! Zoveel gespeeld in Thailand. Haha leuk! Wij nemen vaak ook het kolonisten kaartspel mee of de reisvariant van regenwormen!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 februari 2015

   Leuk om zo weer even terug te dromen hea!? Wij spelen shithead ook regelmatig thuis met vrienden. Eerder vooral, tijdens festivalweekendjes enzo. Al noemen wij het altijd poepkoppen haha! Kolonisten kaartspel hebben wij ook inderdaad, maar één keer gespeeld. Vond het een beetje tegenvallen. Maar moet het misschien dan toch nog maar een kans geven?

 2. Avatar van Tessa | 52druppels.nl
  Tessa | 52druppels.nl
  17 februari 2015

  Inderdaad grappig Shithead, thuis kent niemand het, maar op reis iedereen!

 3. Avatar van Kim
  Kim
  8 juli 2016

  Oh zo leuk, zitten precies een paar leuke spelletjes tussen. Binnenkort is langs de speelgoedwinkel :-) Leuke tips! Grappig ook om in de comments te lezen dat de shithead zo populair is. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ga het op mijn volgende trip, zeker een keertje spelen. Groetjes Kim

 4. Avatar van Jessica
  Jessica
  9 juli 2016

  Ik ben ook echt spelletjesverslaafd! Alhoewel ik thuis meer spellen speel met vrienden en familie dan op reis. Wel heb ik standaard een setje dobbelstenen, een stok kaarten en een schrijfboekje voor Yahtzee in mijn backpack zitten.

 5. Avatar van Linda | travellersoftheworld
  Linda | travellersoftheworld
  9 juli 2016

  Ik speel thuis nooit spelletjes, maar naar Maleisië neem ik sowieso een pakje kaarten mee en ligretto, ligretto is vooral leuk met vier mensen, maar kan ook met zijn tweeën! Vroeger met mijn ouders namen wij altijd magnetische bordspellen mee, voor in de auto, ook best leuk

 6. Avatar van Ellen
  Ellen
  10 juli 2016

  Hey! Super leuk al die tips voor spelletjes op reis. Ik ben ook helemaal fan van kolonisten en idd het bordspel is echt leuker dan het kaartspel. Afgelopen mei in Cuba zag ik een Belgisch reisgezelschap die hier een reis/pocket variant van hadden. Hij bestaat dus wel! Wellicht (alleen) in Belgie te koop?

 7. Avatar van Sanne
  Sanne
  13 juli 2016

  O wat handig! Helaas in mijn vriend een anti spelletjes speler. Hoewel hij een potje kaarten op vakantie wel leuk vindt. Hmm..misschien moet ik toch maar eens een van deze spellen meesmokkelen in de backpack!

 8. Avatar van sanne
  sanne
  25 juni 2017

  Ik ken dat Shithead helemaal niet! Ik vind zelf weerwolven ook leuk, wel met een grote groep zijn, of yatzee!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   26 juni 2017

   Weerwolven is ook leuk inderdaad!

 9. Avatar van Kelly
  Kelly
  29 juni 2017

  Wat een leuke spellen! Carcassonne heb ik thuis liggen, maar heb ik eerlijk gezegd nog nooit gespeeld. Uno speel ik wel regelmatig :) .

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   30 juni 2017

   Jammer dat je Carcassonne nog nooit hebt gespeeld. Doen ;)

 10. Avatar van Niels
  Niels
  30 juni 2017

  Leuke spelletjes, de meeste hebben we ook in huis. Het is altijd leuk om een keer niet achter de tv te hangen en een keer een spelletje te spelen. Zeker ook op reis. Meestal nemen we ze niet mee, maar op grotere reizen wel. Een leuke manier om even die regenbui te overleven of de tijd te doden op een station of vliegveld.

 11. Avatar van Judith | Worldwife.nl
  Judith | Worldwife.nl
  5 juli 2017

  Mijn zoon en ik houden ook heel erg van het spelen van bordspellen maar er zijn er zo weinig die leuk zijn om met z'n tweeën te spelen. Onlangs ontdekte we Ticket to Ride en dat spelen we nu regelmatig. 30 seconds is hier ook favoriet maar dan in app-vorm, ook ideaal voor op reis. De app heet Half a minute. Ook op reis heb ik hier al heel veel plezier van gehad. Mooi voordeel: een app neemt geen ruimte in in je koffer :)

 12. Avatar van Veerlez
  Veerlez
  5 januari 2019

  Ik ken niet eens alle spelletjes, ik ga ze zeker onthouden! Even dit artikel opslaan zo! Ik heb de regenwormen reiseditie, die werd vroeger gemaakt, dus dat is inderdaad een heerlijk spel om mee te nemen. Verder is Bananagrams ook heerlijk, klein en makkelijk. Een soort scrabble, maar dan anders. Het nadeel is nu alleen dat ik de nederlandse versie heb en je daarmee andere aantallen letters hebt dan in de engelse versie. Ik heb dit spel op reis ontdekt en iedereen uit die groep heeft het spel nu gekocht