Netflix series over reizen

Dit zijn de leukste Netflix series over reizen

Geüpdatet op

Nu we met z’n allen, wereldwijd, thuis zitten draaien streamingdiensten als Netflix overuren. Kun jij niet op reis, maar wil je toch even het gevoel krijgen dat je op de mooist en meest bijzondere plekken op de wereld bent? Wij zetten de leukste Netflix series over reizen voor je op een rij, zodat je de komende tijd wel even vooruit kunt. Tijd om de volgende Netflix series te bingewatchen!

The Serpent

Eén van de tofste Netflix series over reizen – en misdaad – die wij de laatste tijd zagen (2021) is The Serpent. The Serpent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over op de misdaden van seriemoordenaar Charles Sobhraj. Sobhraj vermoorde tussen 1975 en 1976 jonge reizigers in Azië. Het grootste gedeelte van de serie speelt zich af in de hoofdstad van Thailand, Bangkok, maar er zijn ook scenes opgenomen in onder andere India en Kathmandu. The Serpent is een geweldige Netflix serie voor iedereen die houdt van misdaad, waargebeurde verhalen en een kijkje wil nemen in Azië.

Dark Tourist

Dark Tourist is een achtdelige Netflix serie waarin de Nieuw-Zeelandse journalist en filmmaker David Ferrier de meest bizarre toeristische bestemmingen ter wereld opzoekt. De titel van deze Netflix serie over reizen is gebaseerd op het fenomeen dat de laatste jaren steeds populairder wordt, Dark Tourism, waarbij reizigers op zoek gaan naar plaatsen die geassocieerd worden met vernieling, verlating en de dood. Zo reist David Ferrier naar plekken als Fukushima in Japan en een verlaten stad in Cyprus. Dark Tourism is één van van de meest bijzondere Netflix series over reizen.

Eén van de mooiste Netflix series over reizen: Expedition Happiness

Expedition Happiness is één van de leukste Netflix series over reizen die wij de afgelopen jaren keken. Deze documentaire is gemaakt door een jong, Duits stel dat start aan een geweldige roadtrip in hun eigen gepimpte camper van Canada naar het uiterste zuiden van Zuid-Amerika. En dat allemaal samen met hun grootste vriend, hun hond. Super tof om te zien hoe ze een oude schoolbus hebben omgebouwd en op welke bijzondere bestemming deze hen brengt. Expedition Happiness is een Netflix serie die jij als reisliefhebber zeker gezien wilt hebben.

Street Food

Ben je gek op reizen én op lekker eten? Dan is de Netflix serie Street Food perfect voor jou. In deze serie reis je in negen afleveringen mee naar fantastische bestemmingen in Azië. Van Singapore tot Osaka en van Bangkok naar Taiwan. Deze serie geeft je een mooi kijkje in de wereld van het street food in verschillende landen en doet je watertanden. Street Food is te kijken op Netflix.

The Kindness Diaries

The Kindness Diaries is een net Netflix serie waarvan vorig jaar het tweede seizoen is uitgekomen. In deze reisserie volg je presentator Leon Logothetis die op een motor over de wereld reis en op zoek gaat naar het goede van mensen. Reis mee van Argentinië tot de Verenigde Staten.

72 Dangerous Places to live

De Netflix serie 72 Dangerous Places to Live is uitgekomen in 2016 en neemt je mee naar de meest idiote plekken ter wereld om te leven. Plekken die onwijs gevaarlijk zijn, maar waar inwoners er nog altijd voor kiezen om er te blijven wonen. Van de inwoners van een radioactief gebied in Japan tot de inwoners van een dorp in Indonesië dat is gebouwd langs de meest vervuilde rivier te wereld. Plekken waarvan je niet zou denken dat er ook maar iemand zou willen wonen. De serie 72 Dangerous places to Live is een indrukwekkende Netflix serie over reizen die je zal doen verbazen.

Narcos

Als je denkt aan de beste Netflix series dan zal de serie Narcos door veel mensen genoemd worden. Narcos is een andere serie dan de hierboven – en hieronder genoemde series -, maar behoort zeker tot onze favoriete Netflix series over reizen. In de serie staat het leven van de Colombiaanse drugsbaas Pablo Escobar. De serie vertelt het verhaal over de grootste drugsoorlog in de jaren tachtig. Niet alleen leer je over deze beruchte drugsoorlog, je krijgt ook een kijkje in het leven van de Colombianen tijdens deze gruwelijke tijd. Narcos bestaat uit drie seizoenen, maar als je geen genoeg kunt krijgen van deze serie, kun je daarna Narcos Mexico kijken. Deze tweede serie draait om de Mexicaanse drugsoorlog.

Pedal the World

Pedal the World is een prachtige Netflix serie over Felix Starck die in een jaar door 22 landen fietste en zijn indrukwekkende reis vastlegde. Felix legde ruim 18.000 kilometer af en neemt je mee op een bijzonder avontuur over de wereld.

The Ivory Game

Heel stiekem is The Ivory Game eigenlijk geen Netflix serie, maar is het meer een documentaire/film. Toch noemen we deze bijzondere titel. In The Ivory Game zie je hoe filmmakers infiltreren in het netwerk van ivoorsmokkelaars in Afrika. Er worden stropers en handelaren ontmaskerd. Tijdens het kijken van The Ivory Game zul je op het puntje van je stoel zitten. In deze documentaire wordt nog maar eens duidelijk hoe hard de Afrikaanse olifant bedreigd wordt en hoe belangrijk het is dat hier iets aan wordt gedaan.

Tales by Light

Tales by Light is een bijzondere Netflix serie over reizen dat bestaat uit drie seizoenen. In deze serie wordt je meegevoerd naar bijzondere plekken op de wereld en worden mensen, dieren, planten, en culturen op een bijzondere manier vastgelegd door filmmakers en fotografen van over de hele wereld. Dus kun je zelf geen wereldreis maken? Reis dan de wereld over door het kijken van Tales by Light.

Our Planet

Our Planet is als je het mij vraagt één van de mooiste Netflix series ooit gemaakt. In deze serie ontdek je de mooiste, en meest bijzondere plekken op de wereld waar je als reiziger niet snel zult komen. Er wordt ingezoomd op de gevolgen van de klimaatverandering op de mooiste dieren overal in de wereld. De beelden zijn zo spectaculair dat het soms lijkt alsof je er letterlijk naast staat te kijken. Mede vanwege de pakkende stem van niemand minder dan Sir David Attenborough. Our Planet is te kijken op Netflix.

Heb jij nog aanvullende tips voor Netflix series over reizen?

Meer reistips: