De beste reisfilms

Reisfilms: Deze 13 aanraders moet je gezien hebben

Gepubliceerd op: 29-04-2017

De komende tijd hoef jij je niet te vervelen. Wij zetten namelijk onze dertien favoriete reisfilms voor je op een rij, zodat jij weer een tijdje vooruit kan. Want welke reisgek houdt er nou niet van wegzwijmelen bij de leukste reisfilms? Hoewel er onwijs veel films zijn die zou kunnen vermelden onder reisfilms – denk aan de animatiefilms Madagaskar en Up en de populaire film The Hangover – hebben wij enkel onze favorieten voor je op een rij gezet. Hopelijk zit er iets tussen dat je nog niet hebt gezien en kun je weer volop reisinspiratie op doen.

Dit zijn de leukste reisfilms!

Wild, Verenigde staten

Eén van de nieuwste reisfilms in dit rijtje en zeker het kijken waard. Wild speelt zich af in de Verenigde Staten. Hoofdrolspeelster Reece Witherspoon besluit haar leven achter zich te laten om in haar eentje de De Pacific Crest Trail af te leggen. Een lange tocht in het westen van Amerika.

 • Jaar: 2014
 • Cijfer op IMDb: 7.1
 • Landen: Verenigde Staten

The Bucket List

The Bucke List is een reisfilm waarin twee mannen op leeftijd elkaar ontmoeten. Beide mannen blijken terminaal ziek te zijn én een bucketlist te hebben gemaakt met bestemmingen die ze graag nog willen bezoeken in hun leven. Na een tijd besluiten de mannen het ziekenhuis te verlaten om hun dromen uit te laten komen. Qua acteurs word je verwend in deze film, want de hoofdrollen worden ingevuld door Morgan Freeman en Jack Nickelson.

 • Jaar: 2007
 • Cijfer op IMDb: 7.4
 • Landen: Verenigde Staten, Frankrijk, India, Tanzania, China & Egypte

Everest

Everest is een in 2015 uitgekomen reisfilm dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Het verhaal speelt zich voor een groot gedeelte af op de Mount Everest waar tijdens een enorme storm in 1996 acht bergbeklimmers om het leven kwamen. De film is onwijs spannend, ontroerend en neemt je mee naar één van de mooiste plekken op de wereld, Nepal!

 • Jaar: 2015
 • Cijfer op IMDb: 7.1
 • Landen: Verenigde Staten, Nepal

12 years a slave

De film “12 years a slave” neemt je mee terug naar de Verenigde Staten in 1841. Niet meteen de eerste film waaraan je denkt bij de term “reisfilm”, maar zeker het kijken waard. Een ontroerende film over een Afro-Amerikaanse man uit New York die verkocht wordt als slaaf. Hoewel de film zich in zijn geheel afspeelt in de Verenigde Staten en het dus niet meteen een reisfilm te noemen is neemt het je wel mee terug in de tijd. Naar een verschrikkelijke tijd in de Verenigde Staten. Tegenwoordig kun je nog steeds voormalige plantagehuizen in Louisiana bezoeken.

 • Jaar: 2013
 • Cijfer op IMDb: 8.1
 • Landen: Verenigde Staten

Seven Years in Tibet

Eigenlijk kan ik me niet voorstellen dat jij – als reisgek – deze fantastische film niet kent, maar ik kan me wel voorstellen dat het lang geleden is dat je deze film hebt gezien, dus is het tijd voor een tweede ronde. 😉 Seven Years in Tibet laat het verhaal van de enige westerling (Brad Pitt) in Tibet zien. Brad Pitt speelt een Oostenrijkse bergbeklimmer die terecht komt in hartje Tibet en vrienden wordt met de lokale bevolking én de Dalai Lama op het moment dat China Tibet binnenvalt.

 • Jaar:1997
 • Cijfer op IMDb: 7.0
 • Landen: Tibet

Tracks

Tracks is de prachtige film over een jonge vrouw die te voet Australië gaat verkennen. Maar liefst 2700 kilometer legt ze af dwars door de Australische woestijn met vier kamelen en haar grootste vriend, haar hond. Een ontroerende film dat zich afspeelt in een fantastisch land, maar die dat land meteen van een andere kant laat zien.

 • Jaar: 2013
 • Cijfer op IMDb: 7.2
 • Landen: Australië

Into The Wild, Verenigde staten

Wederom een verhaal dat mening reiziger zal kennen. Into The Wilds is het waargebeurde verhaal over de jonge Christopher McCandless die na zijn afstuderen besluit om afscheid te nemen van alles dat hij bezit. Hij gaat zonder geld en met weinig spullen op pad. De wildernis in. Christopher leeft in de wildernis, leert hier voor zichzelf zorgen en vindt uiteindelijk een verlaten bus waar hij zijn huis van maakt Een spannend en ontroerend verhaal waar je niet op uitgekeken kunt raken. Heb je de film al gezien? Er is ook een boek “Into the Wild” dat dieper op het leven van de jonge Chris McCandless ingaat. Zijn ouders zijn voor het boek geïnterviewd waardoor je nog een beter beeld krijgt van de beweegredenen van Chris krijgt. Naast het leven van McCandless is er ook tijd besteedt aan andere reizigers die het moderne bestaan wilden ontvluchten.Hotel Rwanda

Net als de film 12 years a slave zou je niet snel denken aan Hotel Rwanda wanneer je denkt aan een reisfilm. Toch denk ik dat het een film is die iedereen eens gezien moet hebben. De film gaat over hotelmanager Paul Rusesabagina die duizenden Tutsi vluchtelingen onderdak geeft tijdens de genocide in 1994. Een indrukwekkend en emotioneel verhaal.

 • Jaar: 2004
 • Cijfer op IMDb: 8.1
 • Landen: Rwanda

The Beach

The Beach speelt zich af op in Bangkok en één van de paradijselijke eilanden die Thailand rijk is. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio vertrekt naar Thailand voor een gave reis en besluit na veel verhalen een kaart te volgen die hij per toeval heeft gekregen. Deze kaart brengt hem naar een verborgen eiland waar een grote groep mensen woont. Een prachtige film in een tropische setting met veel emoties en spanning.

 • Jaar: 2000
 • Cijfer op IMDb: 6.6
 • Landen: Thailand

Slumdog Millionaire

Een jongen uit de sloppenwijken van Mumbai in India doet mee aan de Indiase versie van het programma “Weekend Millionaires” en weet alle vragen goed te beantwoorden. Aangezien de jongen uit de sloppenwijken komt wordt er vanuit gegaan dat hij heeft vals gespeeld. Achteraf wordt het de organisatoren duidelijk dat hij alle antwoorden wist omdat hij ontzetten veel heeft meegemaakt in de ‘slums’ van Mumbai. Een ontroerend verhaal dat je meeneemt naar de sloppenwijken van India en een kijkje geeft in het leven daar.

 • Jaar: 2008
 • Cijfer op IMDB: 8.0
 • Landen: India

Eat Pray Love

Geen idee hoe het kan dat deze film zo’n slecht cijfer krijgt op IMDB, want ik vind de film zeker de moeite waard. In deze film is hoofdrolspeelster Julia Roberts onwijs ongelukkig in haar huwelijk. Na een scheiding besluit ze op zoek te gaan naar zichzelf. Een zoektocht die haar naar Italië, India en uiteindelijk het Indonesische eiland Bali brengt. Het toerisme mag blij zijn met deze film want sommigen zeggen dat het door deze film komt dat Bali nu zo’n populaire vakantiebestemming is. Naast dat je de film (nog eens) kunt bekijken is er ook een boek geschreven, kijken of lezen dus! 😉

 • Jaar: 2010
 • Cijfer op IMDb: 5.7
 • Landen: Italië, India en Indonesië (Bali)

Europtrip

Na alle beladen films en spannende avonturen is het tijd voor een film die je gezellig met je vrienden kunt kijken op een zaterdagavond. Eurotrip neemt je mee naar Europa waar vier vrienden uit de Verenigde Staten naartoe reizen om een onbekend meisje te ontmoeten in Berlijn. Onderweg beleven ze hysterische avonturen en dit maakt het zo’n goede reisfilm om lekker weg te kijken. In de film komen daarnaast meerdere rare dingen naar over hoe Amerikanen denken over Europeanen. Lekker stereotype, maar wel heel grappig!

 • Jaar: 2004
 • Cijfer op IMDb: 6.6
 • Landen: oa Verenigde Staten, Engeland, Nederland, Duitsland

127 hours, Verenigde Staten

127 hours is en film waarbij je eerst zult denken dat het een behoorlijk saaie film is. De film speelt zich namelijk twee uur af op dezelfde plek, maar niets is minder waar. In 127 hours komt Aron vast te zitten met zijn arm in een spleet in de canyons in Utah. Omdat niemand weet waar hij is, vreest Aron voor zijn leven. Om een herinnering achter te laten voor zijn familie en vrienden begint Aron filmpjes op te nemen en zie je flashbacks van zijn leven. Een spannendere reisfilm dan dat je denkt, kijken dus!

Wat zijn jouw favoriete reisfilms? Mist er nog iets in dit rijtje?

Wil je na het zien van deze toffe reisfilms nog meer reisinspiratie opdoen? Hier vind je onze favoriete reisprogramma’s, op tv en online!

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

2 reacties op “Reisfilms: Deze 13 aanraders moet je gezien hebben”

 1. Laura schreef:

  Whoopsie ik heb nog wat films te gaan zie ik… zelfs de Bucketlist heb ik nog nooit gezien… Thanks voor de tips!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.