De leukste reisboeken
Reisinspiratie Reisproducten

Reisboeken: Dit zijn de leukste boeken over reizen

Wat is er heerlijker dan wegdromen bij een fijn leesboek? Wegdromen naar fijne, verre bestemmingen, het plannen van stedentrips en het uitpluizen van boeken vol praktische tips voor de volgende (lange) reis. Op deze pagina delen wij onze favoriete reisboeken. Reisboeken vol inspirerende reisverhalen, maar ook handige reisboeken met praktische tips voor het maken van lange en korte reizen. Tips voor de leukste boeken over reizen.

Pancake Adventures – Willem Dieleman (het beste reisboek van 2020)

Het reisboek Pancake Adventures is één van de mooiste boeken over reizen die ik de laatste tijd heb gelezen (augustus 2020). In Pancake Adventures neemt Willem Dieleman je mee op zijn reis van Istanbul naar het oosten. Door zijn verlangen naar een grootst en meeslepend leven ruilt Willem zijn leven in Amsterdam in voor het leven van reiziger en beleeft overal de meest bijzondere avonturen. Door het bakken van pannenkoeken maakt Willem Dieleman vrienden voor het leven, op de meest afgelegen plekken. Pancake Adventures is één van de leukste boeken over reizen die je kunt vinden.

Verliefd op Nederland – Roëll de Ram

De zomer van 2020 – of eigenlijk het hele jaar – ziet er voor iedereen heel anders uit dan voorgaande jaren. We zijn meer gericht op ons eigen land en daar speelt reisblogger en schrijfster Roëll de Ram perfect op in met haar geweldige tweede boek ‘Verliefd op Nederland‘. In het boek deelt Roëll de mooiste plekken in Nederland. Het boek zit boordevol prachtige plekken waar je waarschijnlijk nog nooit van had gehoord, bekende bezienswaardigheden die iedereen gezien moet hebben, bijzondere accommodaties en fijne restaurants. Kortom, hét perfecte boek om Nederland nog beter te leren kennen. De tips zijn geweldig en de prachtige foto’s maken het boek helemaal compleet.

Verliefd op Nederland reisboek
Verliefd op Nederland

Ook interessant om te lezen: Dit zijn de leukste reisboeken over Nederland

Onze man in Teheran – Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink is correspondent in het Midden Oosten en is voor veel reizigers bekend van het prachtige tv-programma ‘Onze man in Teheran’. Al jaren woont Thomas met zijn Iraanse vrouw in de hoofdstad van Iran, Teheran. In zijn boek vertelt hij over de verschillen tussen Iran en Nederland, over de regels waar hij rekening mee dient te houden en de islamitische wetten die het leven in Iran niet altijd even gemakkelijk maken. Een ieder die geïnteresseerd is in het reizen naar Iran (doen!) zal dit boek met een grote glimlach – en een tikkeltje ongeloof – lezen. Net zo’n fan van het boek als ik? Gelukkig is er ook een tweede deel uitgekomen: ‘Nog steeds onze man in Teheran’.

De leukste reisboeken

Het bitterzoete paradijs – Iris Hannema

Het Bitterzoete paradijs is één van de reisboeken van de fantastische reislustige schrijfster Iris Hannema. In het Bitterzoete paradijs gaat Iris op zoek naar hét paradijs op aarde. Maar bestaat dat wel? Ze neemt je mee naar de mooiste plekken middenin de Stille Oceaan met eilanden als Vanuatu, Tongo en Fiji. Met dit boek bewijst Iris nogmaals dat het als vrouw prima te doen is om alleen de wereld over te reizen. Op zoek naar de mooiste plekken. Het bitterzoete paradijs is zonder twijfel één van de leukste boeken over reizen om te lezen.

Miss yellow hair, hello! – Iris Hannema

Het boek Miss yellow hair, Hello! van freelance (reis)journalist Iris Hannema neemt je mee over de wereld. Als “digital nomad” komt ze op de meest bijzondere plekken in de wereld en hierover schrijft ze op een vaak hilarische manier. Een boek over fantastische bestemmingen, zoals Zuid-Korea en Cuba. Dit is zonder twijfel één van de leukste reisboeken die ik de afgelopen jaren las.

365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Als je tips geeft voor de leukste reisboeken kan Floortje Dessing natuurlijk niet ontbreken. Floortje neemt je mee op haar reizen, maar inspireert je tegelijk om er zelf ook op uit te trekken. Iedere maand bezoekt ze één of meerdere bestemmingen. Het boek 365 dagen onderweg bevat niet alleen leuke reisverhalen, maar zit ook boordevol fijne reistips.

De leukste reisboeken: 365 dagen onderweg van Floortje Dessing

Mijn leven in de wildernis – Miriam Lancewood

Iedereen die gek is op Floortje Dessing heeft hoogstwaarschijnlijk de aflevering van Floortje naar het einde van de wereld bekeken waarin ze op bezoek gaat bij de Nederlandse Miriam Lancewood en haar man Peter. Leven in de Wildernis is een bijzonder reisboek waarin Miriam je meeneemt naar haar bijzondere leven, middenin de Nieuw Zeelandse wildernis. Samen besloten ze om het luxe leven achter te late en te gaan leven in de natuur, levend van wat er om hen heen te vinden is. Leven in de Wildernis is een inspirerend boek over reizen waar je niets anders dan respect voor de schrijfster kan krijgen.

Onlangs is Miriam Lancewood haar tweede boek verschenen, Liefde in de wildernis.

Vandaag rijst, morgen rijst – Ate Hoekstra

In vandaag rijst, morgen rijst (90 dagen in China) vertelt Ate over de tijd dat hij als journalist woonde en werkte in in Shanghai. Hij neemt je mee naar zijn voormalige woonplaats en geeft een kijkje in het leven in China.

Jihad met Sambal – Step Vaessen

Step Vaessen is sinds 2006 correspondent voor de Arabische zender Al Jazeera. Jihad met Sambal verteld het levensverhaal van Step op zoek naar een fijn bestaan samen met haar gezin in een turbulent land, Indonesië. Ontzettend indrukwekkend om te lezen hoe een Nederlandse een leven opbouwt aan de andere kant van de wereld. In het altijd chaotische Zuidoost-Azië.

Balkan Blues – Nils Elzinga (één van de leukste reisboeken ever)

Eén van de leukste reisboeken die ik in 2020 las is het boek van Nils Elzinga, Balkan Blues. Balkan Blues gaat over de reis die Nils met zijn vader Dik maakte door de Balkan. Van Belgrado naar Sarajevo, naar Montenegro en naar Kroatië, samen komen ze op de mooiste plekken. Maar Balkan Blues is geen typisch reisboek dat enkel over de bestemmingen vertelt. In Balkan Blues gaat Nils op zoek naar de band tussen hem en zijn vader. Tijdens dit gezamenlijke avontuur, deze roadtrip door de Balkan, hopen vader en zoon dichter tot elkaar te komen. Balkan Blues is een aanrader voor iedereen die gek is op reizen, maar helemaal voor iedereen die fan is van de Balkan. Tijdens het lezen waande ik me weer even in Sarajevo en Split waarover Nils gedetailleerd vertelt.

Reizen Waes – Tom Waes

Tom Waes vertelt uitgebreid over zijn reisverhalen die hij heeft gemaakt voor zijn programma Reizen Waes. Dit boek is eigenlijk de ‘deleted scenes’ van het reisprogramma; dingen die niet vertoond zijn op tv om verschillende redenen. Als je een fan van zijn programma bent dan mag je ook zeker zijn boek niet overslaan. Een absolute tip voor iedere fan van zijn toffe programma Reizen Waes.

Ondertussen zijn er alweer meerdere boeken van Tom Weas verschenen, zoals Reizen Waes Vlaanderen en Reizen Waes Europa.

Before they pass away – Hannelore Vandenbussche

Drie jaar lang trekt Hannelore mee met Jimmy Nelson als zijn assistente om de laatst overgebleven stammen in beeld te brengen. In dit boek vertelt ze over al haar belevenissen tijdens het bezoeken van stammen die nog steeds volgens oude tradities leven. Zoals de titel al doet vermoeden zullen enkele stammen binnen een paar generaties ophouden te bestaan. Dit komt uiteraard mede door de technologische vooruitgang. Before they pass away één van de beste reisboeken die wij ooit hebben gelezen. De beste tip voor iedere reisgek!

Koop hier Before they pass away – de verhalen achter de foto’s.

Before they pass away

Backpack bestemmingen – Roëll de Ram

Backpack bestemmingen is het boek van reisblogster – en dus ook schrijfster – Roëll de Ram. Roëll is oprichtster van het populaire reisblog WeAreTravellers en heeft in haar eerste boek de beste bestemmingen voor een toffe backpacktrip verzameld. Met niet alleen maar doorsnee-bestemmingen als Thailand en Indonesië, maar ook minder bekende bestemmingen als de Seychellen. Bij iedere bestemming vind je informatie over routes, budget en de mooiste plekken. Een boek dat bij iedere reiziger in de boekenkast zou moeten staan.

Ondertussen zijn er al meer reisboeken van Roëll de Ram verschenen, zoals Verliefd op Nederland en zeer binnenkort Verliefd op Europa.

Backpack bestemmingen

Wie niet reist is gek, Ap Duiksterhuis

Waarom reizen we eigenlijk? Wat drijft ons naar verre bestemmingen? Het boek Wie (niet) REIST is GEK van Ap Dijksterhuis geeft inzichten en antwoorden op deze vragen. In het boek neemt hij je mee naar bestemmingen als India, Bhutan, Zanzibar en Italië. Met veel humor verbindt hij reiservaringen aan psychologische inzichten. Een feest der herkenning voor iedere reiziger en één van de mooiste reisboeken die ik de afgelopen tijd las. En vooral laten lezen aan vrienden/familie die totaal niet snappen waar jouw reisdrang vandaan komt!

Heb jij een goede tip voor ons voor fijne boeken over reizen? Of heb je zelf een gaaf boek geschreven/uitgegeven waarvan je het leuk vindt dat wij een review schrijven? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via het contactformulier.

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.