Fulltime avonturier - Tamar Valkenier

Leestip: Fulltime avonturier van Tamar Valkenier

Geüpdatet op

Het gebeurt niet vaak dat ik een compleet artikel wijdt aan één bijzonder reisboek, maar voor het geweldige boek van Tamar Valkenier dat deze maand verscheen maak ik met liefde een uitzondering. Het reisboek Fulltime avonturier neemt je namelijk zo mee op reis, dat je spontaan heimwee krijgt naar plekken die je zelf hebt bezocht. Of zelfs gaat twijfelen over of je niet ook alles moet opzeggen en achterlaten om het ultieme avontuur aan te gaan. Ik geef je alvast een spoiler: Als je eenmaal begint met lezen, ben je niet meer te stoppen!

Inhoudsopgave:Leestip: Fulltime avonturier van Tamar Valkenier
  1. Over Tamar Valkenier
  2. Fulltime avonturier
  3. Ook lezen?

Over Tamar Valkenier

De naam Tamar Valkenier kan je best bekend voorkomen. De Nederlandse Tamar is namelijk al eens voorbij gekomen in het programma van Floortje Dessing ‘Floortje terug naar het einde van de wereld’ en wordt diverse keren genoemd in het tweede boek van Miriam Lancewood, ‘Liefde in de wildernis’. Tamar is achtentwintig als ze haar carriére bij de politie besluit op te zeggen om op zoek te gaan naar het ultieme avontuur. Ze doet afstand van al haar bezittingen, koopt een fiets en fietst de vrijheid tegemoet. Op het moment dat haar boek Fulltime avonturier verschijnt is Tamar al ruim zes jaar onderweg. Zes jaren waarin ze de meest bijzondere bestemmingen heeft bezocht, op de meest bijzondere en avontuurlijke manieren.

Fulltime avonturier

Dat er een keer een boek van Tamar Valkenier uit moest komen is niet zo gek, want man wat een avonturen beleeft ze. Om jaloers op te worden. In haar boek neemt Tamar je mee naar verschillende bestemmingen die zij tijdens haar reeds zes jaar durende ontdekkingsreis bezoekt. Al fietsend reist ze in negen maanden dwars door landen als Frankrijk, Slovenië, Kroatië, en Bulgarije naar Istanbul om vanaf daar te beginnen aan een nieuw avontuur in Australië. Dat Tamar een echte avonturier is blijkt uit de manier waarop ze al haar grenzen verlegd. Van kamperen middenin het bos tot vier maanden reizen met haar paard, kameel en hond dwars door Mongolië. Tamar deinst nergens voor terug.

Als Miriam Lancewood, die je kunt kennen van ‘Floortje naar het einde van de wereld’ en haar boeken ‘Mijn leven in de wildernis‘ en ‘Liefde in de wildernis‘ (beide aanraders!) een oproep plaatst voor een expeditie door Nieuw-Zeeland twijfelt Tamar geen moment. Met z’n tweeën doorkruizen ze het hooggebergte van Nieuw-Zeeland en leven ze als jager-verzamelaars. Maar daar houdt het avontuur van Tamar nog langer niet op. Na Nieuw-Zeeland reist ze door naar Jordanië om samen met een ezel 600 kilometer door Jordanië te lopen.

Het boek bestaat in totaal uit 278 bladzijden en als klap op de vuurpijl zijn er een aantal bijzondere foto’s toegevoegd die je een nog beter beeld geven van het vrije leven dat Tamar leidt.

Fulltime avonturier - Tamar Valkenier

Ook lezen?

Aangezien Tamar nog veel meer beleefd en beschrijft in haar fantastische boek moet je het natuurlijk zelf lezen om achter alle bijzondere details te komen. Ben je nieuwsgierig geworden? Je kunt het boek Fulltime avonturier hier kopen voor €20,99. Liever het e-book lezen? Die is hier beschikbaar voor €9,99.

Meer te weten komen over Tamar? Bekijk haar website.

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: