Geld verdienen op reis

De beste manieren om geld te verdienen tijdens je reis

Geüpdatet op

Reizen gaat over het algemeen gepaard met het uitgeven van al je gespaarde centen. Maar wist je dat reizen en geld verdienen ook heel goed samen kan gaan? Voor iedereen die al reizend zijn/haar bankrekening wil aanvullen zetten wij een aantal opties voor je op een rij waarmee je je bankrekening kunt spekken. Want geld verdienen op reis is iets dat ook jij voor elkaar kunt krijgen!

Geld verdienen op reis met Instagram

Instagram is de laatste jaren razend populair geworden en menig (wereld)reiziger verdient met dit sociale media kanaal geld om reizen te kunnen bekostigen. Het fijnste aan geld verdienen op reis met Instagram is dat je eigenlijk alleen over een smartphone hoeft te beschikken met een goede camera. Fotogenieke plekken genoeg tijdens je reis en deze mooiste foto’s deel je in een handomdraai op Instagram. Niet alleen heel leuk om het thuisfront op de hoogte te houden van je reisavonturen, maar helemaal leuk als je er ook nog een zakcentje mee kunt verdienen toch?

Klinkt simpel en geld verdienen met Instagram is zeker mogelijk. Vergeet echter niet dat Instagram ook draait om engagement en dat het belangrijk is om een mooi aantal volgers op te bouwen. In principe maak je pas écht kans op mooie, regelmatig (betaalde) samenwerkingen vanaf een paar duizend volgers. Volgers die ook regelmatig je posts moeten liken. En ik kan je vertellen dat dat behoorlijk bikkelen is, maar zeker de moeite waard kan zijn.

Volg jij ons al op Instagram? –> Travelaar.nl

Start een reisblog

Hou jij van schrijven en ben je sowieso van plan om tijdens je reis een dagboek bij te houden? Denk eens na over het starten van een reisblog. Bloggen is een geweldige manier om tijdens je reis geld te verdienen. En ik kan het weten. Travelaar startte ik in 2014, ver voor onze lange wereldreis van vier jaar, en op dit moment is het zelfs mijn fulltime baan. Wie had dat gedacht? Wel wil ik je meteen waarschuwen. Geld verdienen met een reisblog klinkt super simpel, maar is het allesbehalve. Ik heb jaren moeten bikkelen om te komen waar ik ben (wat dankzij de huidige situatie weer flink is ingestort), maar het is de allerleukste baan die ik me kan bedenken!

Wil jij het lanceren van je reisblog meteen goed aanpakken? Verdiep je dan meteen in SEO, Marketing en start met het opzetten van sociale media kanalen.

TIP: Meer informatie over het starten van een (reis)blog vind je op Blogbaas.

Geld verdienen op reis

Passief inkomen genereren met crypto

Geld verdienen met cryptomunten klinkt voor veel mensen als een grote gok, maar het is echt een ideale manier om tijdens je reizen passief inkomen te genereren. Ook wij startten een aantal jaren geleden met crypto en het is zeker interessant om je hier eens in te verdiepen. Je kunt handelen in cryptomunten op veel verschillende coin exchanges (de plek waar jij jouw cryptomunten kunt kopen en verkopen), maar één van de fijnste voor (beginnende) handelaren is toch wel de Nederlandse coin exchange Bitvavo. Investeren in cryptomunten is een mooie manier om geld te verdienen voor de korte en/of lange termijn. Het is belangrijk om alleen te investeren in crypto met geld dat je echt kunt missen. En natuurlijk moet je je vooraf inlezen over de verschillende munten, zoals de huidige Bitcoin koers, strategieën en coin exchanges.

Reis naar een bestemming waar je een Working Holiday Visum kunt aanvragen

Geld verdienen op reis hoeft heus niet altijd online. Voor wie een langere reis wil maken en onderweg wat geld wil verdienen is reizen naar een bestemming waar je met een Working Holiday Visum (WHV) kunt aanvragen een uitstekende optie. Met een Working Holiday Visum mag je reizen én werken in het land. Zelf reisden wij bijvoorbeeld naar Australië op een WHV en spaarden we in een jaar genoeg om verder te kunnen reizen. Op deze manier kun je je tijdens het reizen even ergens settelen, vrienden maken voor het leven én je bankrekening spekken. Bestemmingen waar je bijvoorbeeld een Working Holiday Visum voor kunt aanvragen zijn onder andere Canada, Nieuw Zeeland en Australië.

Working Holiday Visum Australië
Ik aan het werk in Kunnanura, Australië

Start je eigen webshop

Een eigen webshop starten en beheren tijdens het reizen klinkt waarschijnlijk onmogelijk, want alle bestellingen moeten toch ook verzonden worden? Uiteraard, maar tegenwoordig kun je voor je webshop heel gemakkelijk een bedrijf inschakelen dat de fulfilment voor je regelt. Dit betekent dat zij jouw producten opslaan, verpakken en versturen. Uiteraard tegen een vergoeding, maar dit betekent wel dat jij lekker nieuwe avonturen kunt beleven terwijl de bestellingen op je webshop binnenstromen én dus voor je verstuurd worden.

Geld verdienen op reis als freelancer

Er zijn tegenwoordig zoveel beroepen online te beoefenen dat het steeds makkelijker wordt om geld te verdienen tijdens het reizen. Denk bijvoorbeeld aan grafisch ontwerper, frontend developer, blogger, vertaler en copywriter. Heb jij ervaring in één van deze branches? Of wil je je hierin verdiepen? Volg een (online)cursus en schrijf je in als freelancer zodat je kunt starten met online geld verdienen op reis.

Geef Engelse taalles in het buitenland

Is Engels spreken voor jou ‘appeltje-eitje’, vind je het leuk om anderen wat te leren en vind je het niet eng om voor groepen te presenteren? Misschien is taalles in het buitenland geven wel wat voor jou. Vaak zijn functies als leraar/lerares enkel beschikbaar voor mensen die native Engels spreken, maar in sommige landen kun je ook – wanneer je aan kunt tonen dat je vloeiend Engels spreekt – kans maken op een mooie baan. Wil jij les gaan geven in het buitenland? Zorg dan wel dat je vooraf je TEFL haalt, zodat je beschikt over de juiste papieren en meer kans maakt. Is Engels niet helemaal jouw ding? Uiteraard zijn er ook opties in andere talen, zoals Nederlands, Frans of Spaans.

Verkoop je mooiste reisfoto’s online

Niet alleen met het opschrijven van je reisavonturen of het delen op Instagram kun je geld verdienen op reis. Ben jij een kei in foto’s maken en vind je het ook nog eens leuk om te doen? Verkoop je mooiste reisfoto’s dan online, zodat je je reis nog wat aangenamer kunt maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf een webshop te starten waar je jouw mooiste reisfoto’s verkoopt. Of je kunt net als wij je reisfoto’s aanbieden via platformen zoals Werkaandemuur. Geweldig toch, als jouw reiskiekjes bij anderen aan de muur hangen?

Geld verdienen op reis door je reisfoto's te verkopen

Heb jij nog aanvullende tips voor mooie manieren om geld te verdienen tijdens het reizen?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

*Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.