Verliefd op Nederland

De leukste reisboeken over Nederland

Geüpdatet op

Nu wij genoodzaakt zijn om met zijn allen in Nederland te blijven gaat iedereen er lekker op uit in eigen land. Niet alleen jij en ik, maar ook een hoop schrijvers. Op zoek naar de mooiste plekken in Nederland. Tijd om de leukste reisboeken over Nederland te verzamelen in één artikel. Want reisboeken lezen is natuurlijk een fantastische manier om reisinspiratie op te doen.

Bucketlust Eropuit in Nederland – Marleen Brekelmans

Wie regelmatig zoekt naar bijzondere plekken in Nederland en erbuiten is de naam Marleen Brekelmans vast eens tegengekomen. Voor haar website Bijzonder plekje is Marleen namelijk altijd op zoek naar de meest bijzondere plekken. Een aantal van deze meest bijzondere plekken in Nederland zijn gebundeld in het heerlijke boek Bucketlist Eropuit in Nederland. Of je nou op zoek bent naar de leukste dorpen en steden, heerlijke logeeradresjes of unieke belevenissen wilt meemaken, je vindt het allemaal in dit boek. En het fijnste is dat het heerlijk wegleest, met alle tips geordend per provincie.

Bucketlist Eropuit in Nederland

Verliefd op Nederland van Roëll de Ram

Roëll de Ram is de oprichtster van de reisblog We Are Travellers. Maar alleen reisblogger is ze allang niet meer. Afgelopen jaar verscheen namelijk haar tweede boek, Verliefd op Nederland. In Verliefd op Nederland neemt Roëll je mee naar de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Nederland. Maar deelt ze ook unieke accommodatie, fijne plekken om te eten en drinken en bloedmooie natuurgebieden. Verliefd op Nederland is één van de mooiste boeken over Nederland van dit moment.

Extra tip: Onlangs is Roëll haar derde boek, Verliefd op Europa, uitgekomen. Deze kun je hier bestellen.

Verliefd op Nederland - Roëll de Ram

Hidden Nederland van Saskia Naaf & Guido van Eijck

Schrijvers en journalisten Saskia Naaf en Guido van Eijck schreven al eens boeken over hun woonplaatsen, The 500 Hidden Secrets of Amsterdam en The 500 Hidden Secrets of Rotterdam. Misschien dat je ze al eens voorbij hebt zien komen? Maar bij Rotterdam en Amsterdam bleef het niet. In het boek Hidden Nederland nemen Saskia en Guido je mee naar de mooiste plekken in Nederland. De hoofdstukken in het boek zijn verdeeld in verschillende thema’s, zoals kust en cultuur, geschiedenis, gebouwen en landschappen. Dit betekent dat er in het boek voor ieder wat wils te lezen is. Aanrader!

Hidden Nederland

Staycation Guide van Anne de Buck

Anne de Buck is oprichtster van de travel en lifestyle blog Your Little Black Book en laat in haar boek Staycation Guide zien dat je voor een toffe vakantie echt niet ver hoeft te reizen. Normaal gesproken dat Anne niets liever dan de wereld overreizen, maar deze passie heeft ze ook in Nederland goed uit kunnen oefenen. In haar boek deelt ze de fijnste hotspots en leukste adresjes om te bezoeken tijdens een stedentrip in eigen land.

Nederland – Vakantie in eigen land van Reisreport

In het boek Nederland – Vakantie in eigen land – nemen Marlou Jacobs en Godfried van Loo, oprichters van het reisplatform Reisreport – je mee naar twintig van de mooiste regio’s in Nederland. Van Het Groene Hart tot Laag Holland, de Veluwe en Zuidwest Friesland. Ieder thema is prachtig opgezet met handige reisroutes, de fijnste accommodaties, prachtige foto’s en de beste reistips om alles uit je vakantie in Nederland te halen.

Nederland - Vakantie in eigen land
Boek Reisreport
Boek reisreport

Lonely Planet The Netherlands

In het rijtje met de leukste reisboeken over Nederland mag de koning van de reisgidsen natuurlijk niet ontbreken. Lonely Planet The Netherlands is vooral opgezet voor buitenlandse toeristen die Nederland willen bezoeken, maar is ook als Nederlander erg leuk om te lezen. Aangezien Amsterdam hét toeristische hoogtepunt van ons land is, gaat een groot deel van de Lonely Planet in op onze hoofdstad, maar ook over andere delen is veel moois te lezen. Leuk om ons kikkerlandje eens door de ogen van een toerist te bekijken.

Heb jij nog aanraders voor mooie reisboeken over Nederland?

Meer tips die je ook wilt lezen: