Reisdocu's. Banana Pancackes and the Children of Sticky Rice
Reisinspiratie

Reisdocumentaires: 5 aanraders voor iedere reiziger

Ben jij net als wij gek op reizen en vind je het heerlijk om op een luie zondag onderuitgezakt op de bank te hangen terwijl je kijkt naar de meest bijzondere plekken op deze aarde? Uiteraard zijn er genoeg gave reisfilms en reisprogramma’s om uit te kiezen, maar wat dacht je van deze toffe reisdocumentaires

Inhoudsopgave

Reisdocumentaires: 5 aanraders voor iedere reiziger
  1. Banana Pancakes and the children of sticky rice
  2. Langs de oevers van Yangtze
  3. Grensland
  4. Human Planet
  5. Planet Earth 2

Banana Pancakes and the children of sticky rice

Niet voor niets staat deze reisdocumentaire bovenaan, want het is zonder twijfel mijn favoriet. Banana Pancakes and the Children of sticky rice is een Nederlandse documentaire die is opgenomen in het dorpje Muang Ngoi Neua in Laos. (mijn favoriete bestemming in Azië!) In de documentaire wordt laten zien wat het opkomende toerisme doet met het leven in het simpele, kleine dorp in Zuidoost-Azië.

https://www.youtube.com/watch?v=im16qwbKPmI

Langs de oevers van Yangtze

Langs de oevers van de Yangtze is een Nederlandse documentaire over het leven in China, gepresenteerd door Ruben Terlou. Ruben reist dwars door China van Shanghai richting Tibet waarbij de rivier de Yangtze gevolgd wordt. De documentaire geeft je een kijkje in het echte Chinese leven. Buiten de bekende, chaotische wereldsteden.

Grensland

In de reisdocumentaire Grensland reist Jelle Brandt Corsitius naar landen die grenzen aan Rusland om zo uit te zoeken wat de onderlinge banden zijn. En ook hoe er gedacht wordt over het Rusland van nu.

https://www.youtube.com/watch?v=wvLR5WuEPfg

Human Planet

Wie gek is op reizen kent het natuurlijk al lang, de fantastische reisdocumentaire Human Planet. Human Planet is een reisdocumentaire van de BBC waarin je wordt meegenomen naar bijzondere mensen en stammen over de hele wereld. Een uniek kijkje in het leven op andere plekken met prachtige beelden.

https://www.youtube.com/watch?v=2HiUMlOz4UQ

Planet Earth 2

In 2006 werd het eerste deel van Planet Earth uitgezonden door de BBC en nu, elf jaar later is er eindelijk een tweede deel. Planet Earth is een elfdelige documentaire waarbij je meereist naar bijzondere bestemmingen en haar bewoners. Planet Earth 2 is het vervolg op de eerste serie en laat je zien wat de gevolgen zijn van de opwarming van de aarde voor deze bijzondere plekken in de wereld. Een indrukwekkende documentaire die je weer even met beide benen op de grond zet.

https://www.youtube.com/watch?v=c8aFcHFu8QM

Breng je liever je zondag op de bank door met een goed boek? Dit zijn onze favoriete reisboeken.

Wat zijn jouw favoriete reisdocumentaires? 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.