Mooiste watervallen: Luang Prabang, Laos

10x de mooiste watervallen die wij bezochten

Geüpdatet op

Wij reizen om de mooiste plekken op onze aarde te ontdekken. Om te leren over en van andere culturen, om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar ook om op zoek te gaan naar de mooiste natuur en met name watervallen. Want wat blijft dat fantastisch om te zien en wat geeft het een rust om in de buurt van water te zijn

Water dat met een enorme snelheid naar beneden raast. In navolging op ons artikel over de mooiste eilanden die wij bezochten, lees je nu over de mooiste watervallen die wij bezochten. In Europa, Azië en Australië in willekeurige volgorde.

#1. Krka Nationaal Park – Kroatië

De natuur in Kroatië is fantastische en daar is Krka Nationaal Park een goed voorbeeld van. In het park vind je zeven indrukwekkende watervallen waarvan de Skradinski Buk de bekendste is. Het park is het hele jaar door te bezoeken, maar enkel tijdens de zomermaanden is het toegestaan om te zwemmen bij de waterval. Een bezoek aan Krka Nationaal Park is perfect te combineren met een reis door Dalmatië, het zuiden van Kroatië. Ben je net zo goed op watervallen als wij? Dan raad ik je aan om zeker een hele dag uit te trekken voor het park. Met je entreekaartje kun je alle plekken in Krka bezoeken en kun je dus meer zien dan enkel het bekendste gedeelte van het park waar je de Skradinski Buk kunt bewonderen. Ook het gebied Roski Slap is namelijk een aanrader.

Lees hier ons volledige artikel over Krka Nationaal Park in Kroatië.

Mooiste watervallen: Krka Nationaal park, KroatiëMooiste watervallen: Krka Nationaal park, Kroatië

#2. Kuang Si Falls, Luang Prabang – Laos

De Kuang Si Watervallen vlakbij de Luang Prabang in Laos horen zeker in het rijtje van de mooiste watervallen die wij bezochten thuis. Voor onze reis naar Bosnië-Herzegovina, Kroatië en Slovenië zou ik waarschijnlijk zelfs gezegd hebben dat het dé mooiste watervallen zijn. Vanuit Luang Pranbang (eén van de chillste steden ter wereld) kun je de watervallen gemakkelijk bezoeken per fiets, scooter of met een taxi. De entree bedraagt 20.000 Kip per persoon voor toeristen en je kunt er op verschillende plekken een frisse duik nemen. Heerlijk met de temperaturen in Laos. De Kuang Si watervallen is één van de meest bezochte plekken in Laos en dus kan het er erg druk worden. Het beste plan je daarom je bezoek heel vroeg in de ochtend of aan het einde van de middag.

Mooiste watervallen: Kuang Si Falls Luang Prabang, Laos
Mooiste watervallen: Kuang Si Falls Luang Prabang, Laos

#3. De Tati waterval, Koh Kong – Cambodja

Hoewel Cambodja één van de populairste bestemmingen voor backpackers is in Zuidoost-Azië wordt Koh Kong door veel reizigers overgeslagen. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat er in het stadje zelf weinig te beleven is, maar de omgeving is des te mooier. Je vindt er meerdere watervallen waarvan de Tatai waterval de bekendste en de meest indrukwekkende is. Tijdens ons bezoek was er zelfs helemaal niemand anders aanwezig. De tocht naar de waterval is gemakkelijk, met een klein stukje door de jungle.

Mooiste watervallen: Koh Kong, Cambodja

#4. Kravica waterval – Bosnië-Herzegovina

Bosnië-Herzergovina is voor veel mensen een onbekende bestemming, maar toch raad ik met name geschiedenis- en natuurliefhebbers een bezoek aan dit land aan. Je vindt er vier nationale parken en vele prachtige watervallen, waarvan de Kravica waterval er één is. De Kravica waterval ligt in het zuidwesten van het land, vlakbij de grens met Kroatië en kan bijvoorbeeld ook bezocht worden vanaf de Kroatische stad Split. De meeste bezoekers gaan echter op dagtrip naar de Kravica waterval vanuit de stad Mostar in Bosnië-Herzegovina. De entreeprijs voor de Kravica watervallen bedraagt 8 KM (€4) per persoon. Het is toegestaan om bij de watervallen te zwemmen.

Mooiste watervallen: Kravica watervallen Bosnië-Herzegovina

#5. Emma Gorge – Australië

West-Australië is volgens velen de mooiste stad als het gaat om natuur. En laat dat nou net de staat zijn waar wij elf maanden hebben doorgebracht. De mooiste manier om Australië te ontdekken is door zelf een auto te kopen of huren en hiermee een te gekke roadtrip te maken. In het uiterste noorden van West-Australië, vlakbij de bekende Gibb River Road, kun je een bezoek brengen aan Emma Gorge. Emma Gorge is een enorme kloof waardoor je prachtige wandelingen kunt maken waarbij je uiteindelijk uitkomt bij een indrukwekkende waterval. Hier kun je een verfrissende duik nemen, zodat je weer bent afgekoeld voor de terugreis.

Mooiste watervallen: Emma Gorge, Australië

#6. Tui Teja waterval Lombok – Indonesië

Het Indonesische eiland Lombok wordt vaak gecombineerd met een reis naar het meer toeristische Bali. Lombok is fantastisch en als je het ons vraagt zelfs mooier dan Bali. In het noorden van het eiland, vlakbij de Rinjani vulkaan vind je de Tiu Teja waterval middenin de jungle. De tocht naar de waterval toe is al fantastisch.

Mooiste watervallen: Lombok, Indonesië
Mooiste watervallen: Lombok, Indonesië

#7. De mooiste watervallen van Dalat – Vietnam

Dalat is een stad in het zuiden van Vietnam en staat vooral bekend vanwege de prachtige ligging in de bergen en de natuur in de omgeving. Eigenlijk speel ik bij dit punt een beetje vals, want in de omgeving van Dalat vind je niet één, maar twee van de mooiste watervallen die wij bezochten. De Elephant Falls (foto 1) en de Pongour waterval (foto 2). Beide zijn vanuit Dalat met een eigen scooter te bereiken of je kunt kiezen voor een tour met een Easy rider.

Mooiste watervallen: Dalat - Vietnam
Mooiste watervallen: Dalat - Vietnam

#8. Karijini Nationaal Park – Australië

Reis je door West-Australië en ben je net als wij gek op watervallen, breng dan zeker een bezoek aan Karijini Nationaal Park. Karijini Nationaal park is een enorm gebied waar je aan één dag niet genoeg zult hebben. De entreeprijs voor het park bedraagt $12 per auto. Je kunt er fantastische hikes maken en op verschillende locaties kamperen. Eén van de mooiste watervallen in het park is Joffre Falls. Houd er rekening mee dat een aantal plekken in het park enkel toegankelijk zijn met een 4×4.

Lees hier alles over Karijini Nationaal Park

Mooiste watervallen: Karijini Nationaal Park, Australië
Mooiste watervallen: Karijini Nationaal Park, Australië

#9. Una Nationaal Park – Bosnië-Herzegovina

We noemden al eerder dat Bosnië-Herzegovina een fantastische bestemming is voor natuurliefhebbers. Het hoogtepunt van onze reis door het land is ons verblijf in Una Nationaal park. Dit nationale park ligt vlakbij de grens met Kroatië en bestaat uit een enorm gebied rondom de rivier de Una. In het park bezochten wij een aantal van de mooiste watervallen die we ooit hebben gezien. De bekendste en mooiste zijn Martin Brod (foto hieronder) en de Strbacki Buk. De laatst genoemde is ook te bezoeken vanuit Kroatië.

Mooiste watervallen: Una Nationaal Park, Bosnië-Herzegovina

#10. Munduk regio – Bali, Indonesië

Bali is op veel plekken heel toeristisch. Te toeristisch zelfs. Maar gelukkig brachten wij een tweede bezoek aan Bali en besloten we al snel om het zuiden van het eiland achter ons te laten. De regio Munduk in het noorden van het eiland is onze favoriet geworden en dat is voornamelijk vanwege de prachtige watervallen in deze regio. Met name de GitGit waterval is één van de mooiste watervallen die wij bezochten.

Mooiste watervallen: Munduk, Bali
Mooiste watervallen: Munduk, Bali

Wat zijn de mooiste watervallen die jij ooit hebt bezocht?

3 berichten over “10x de mooiste watervallen die wij bezochten”

 1. Avatar van Zarina
  Zarina
  16 januari 2019

  Aaaaaaah, wat gaaf om te zien! Supermooie foto's hebben jullie gemaakt van deze schitterende watervallen! Ik ben echt dol op watervallen en probeer er altijd zoveel mogelijk in de route voor roadtrips in te plannen, maar ik heb vooral bijzondere herinneringen aan de watervallen die ik zag tijdens een roadtrip (mijn eerste!) door West-Canada in 2004. Ik ga trouwens jullie website verder uitpluizen, want wil volgend jaar misschien naar Laos en/of Cambodja en/of Vietnam :-) Blij dat ik deze site heb gevonden!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   16 januari 2019

   Wat een mooie plannen. Mocht je informatie missen op de blog dan mag je altijd een mailtje sturen met verdere vragen :)

 2. Avatar van Linda | travellersoftheworld
  Linda | travellersoftheworld
  19 januari 2019

  De mooiste watervallen die ik bezocht heb vond ik tot nu toe de watervallen in Plitvice NP, het enige stukje Kroatië wat ik tot nu toe ontdekte. Het smaakte echt naar meer! Verder vond ik de watervallen in Nieuw-Zeeland geweldig en zag ik rondom Munduk in Bali ook echt een prachtige waterval. Ik hou van watervallen, dus zo te zien moet ik echt terug naar Kroatië en ook eens een bezoekje brengen aan Laos en Bosnië. Die in Australië lijken mij prachtig, helaas reizen wij niet richting West-Australië, maar richting het Oosten. Ben benieuwd of we daar ook mooie watervallen tegen gaan komen