handige reisapps

10x Handige reisapps voor iedere reiziger

Gepubliceerd op: 11-04-2017

We kunnen er tegenwoordig vrijwel allemaal niet meer zonder. Onze smartphone. En dan het liefst een smartphone die is volgestouwd met tientallen handige apps. Menig persoon gebruikt dagelijks handige apps als Whats app, Facebook, Instagram en internet bankieren. Maar wist je dat ook op reis je smartphone je beste vriend kan zijn? Deze tien handige reisapps voor iedere reiziger maken het reizen niet perse leuker, maar wel iets makkelijker. Reizen zonder smartphone kan juist heel ontspannend werken en betekent voor sommige reizigers ultieme vrijheid. Dit artikel is voor de reizigers die verzot zijn op hun smartphone. Een uitgebreid artikel met – volgens ons – handige reisapps!

Uber – het goedkope alternatief voor taxi’s

Wij zijn een groot fan van Uber en eigenlijk zou iedere (budget)reiziger dit moeten zijn. Helaas wordt Uber nog niet over gebruikt, maar fenomeen wordt steeds verder uitgebreid, dus grote kans dat jij er ook iets aan zult hebben tijdens jouw app. De handige app Uber is hét alternatief voor de vaak veel te dure taxiritjes, waar dan ook ter wereld. Uber is niet alleen goedkoper dan een normale taxi, het is ook nog eens super veilig. Uiteraard zijn de meningen hierover verdeeld, maar zo ervaren wij het wel.

Hoe werkt Uber?

Wanneer je de app installeert maak je een account aan en koppel je je creditcard hieraan. De app kan zien waar jij je op dit moment bevindt, dus het enige dat jij hoeft te doen is aangeven waar je naartoe wilt. De app geeft meteen aan hoeveel je dit ongeveer gaat kosten je kunt er dan zelf voor kiezen om een taxi te bestellen.

Na je “bestelling” zie je meteen welke auto je op komt pikken – kleur van de auto, merk, kenteken – en de naam van de chauffeur, plus het telefoonnummer. De gehele rit wordt getrackt door Uber en aan het einde van de rit geeft de app aan hoeveel er precies betaald dient te worden. Wat ons betreft een veilige manier van reizen, doordat er altijd wordt gezien waar jij je op welk moment bevindt. Het geld voor je ritje wordt automatisch van je creditcard afgeschreven. Oplichting is dus niet iets om bang voor te zijn. In sommige landen in Azië kun je er bijvoorbeeld wel voor kiezen om contact te betalen. Deze keuze is aan jou. Een veilige manier van reizen, voor een kleiner bedrag. Een win-win-situatie!

Uber. Goedkoper en makkelijker dan een taxiUber


Nieuw! Uber Eats

Sinds kort is Uber uitgebreid met Uber Eats waarbij je via de app (Uber Eats) eten kan bestellen en thuis kan laten bezorgen.

Grab – Uber voor als er geen Uber is

Helaas zijn er nog steeds voldoende plekken waar Uber nog niet bekend is en dus geen Uber taxi’s rijden. Vaak moet je het dan doen met de dure taxiritjes, maar op sommige plekken is er een alternatief; Grab. Eerder bekend als GrabTaxi. Grab werkt precies hetzelfde als Uber, maar is in sommige gevallen zelfs goedkoper (voor ons gold dit bijvoorbeeld in Kuala Lumpur). Het kan dus zeker handig zijn om beide reisapps op je smartphone te installeren, zodat je kunt vergelijken. En waar de één niet rijdt, zou de ander wel kunnen rijden.

Duolingo – Vreemde talen leren op je smartphone

Wanneer je een verre reis gaat maken, of een leuke citytrip binnen Europa is contact met de lokale bevolking altijd leuk. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch wel iets dat reizen, reizen maakt toch!? Gelukkig spreken tegenwoordig veel mensen Engels en kun je je daarmee dus op veel bestemmingen prima redden. Toch zijn er landen waar Engels nog steeds niet zo bekend is en is het met name in Zuid- en Centraal-Amerika best handig om een woordje Spaans te kunnen. Tegenwoordig kun je – gratis! – vreemde talen leren op je smartphone met de handige reisapp Duolingo.

Hoe werkt Duolingo?

Wanneer je Duolingo op je smartphone hebt geïnstalleerd kun je aangeven welke taal je wilt leren. Zo kun je niet alleen kiezen voor Spaans, maar ook voor bijvoorbeeld Engels, Russisch, Frans of Duits. Je geeft allereerst aan wat je niveau op dat moment is en kunt aan de hand daarvan en korte test doen. Zo kan de app bepalen of je inderdaad over een bepaald niveau beschikt. Hierna kun je aan de hand van luisteroefeningen, schrijfoefeningen en spraakoefeningen de taal binnen een aantal weken vloeiend leren spreken en luisteren. Door middel van veel herhalingen heb je de taal zo onder de knie. En om het allemaal een beetje leuk te houden, kun je ook nog eens punten verdienen en houdt de app precies bij op welk niveau je zit.

handige reisapps duolingo handige reisapps duolingo


Here Maps – Offline wegenkaarten

Iedereen kent Google Maps en het wordt dan ook volop gebruikt door reizigers. Een nadeel is dat je moet beschikken over een internetverbinding en laat die nou net niet overal even optimaal te zijn. Een goed alternatief is de handige reisapp Here Maps. Met Here Maps kun je gratis wegenkaarten downloaden die je later – terwijl je offline bent – kunt gebruiken. Zo kun je ook zonder data te verbruiken, altijd je bestemming vinden.

Wikicamps Australia – De reisapp voor kampeerders

Voor wie een gave reis gaat maken door Australië is de reisapp Wikicamps onmisbaar op de smartphone. Wikicamps is een app gemaakt voor reizigers die op zoek zijn naar kampeerplekken in Australië. De app is twee weken gratis te gebruiken en kost daarna éénmalig zes euro.

WikiCamps. Superhandige app voor als je op pad bent met de auto in Australië


Hoe werkt Wikicamps?

Wikicamps is een reis app met de kaart van Australië waarop veel kampeerplekken te vinden zijn. De app is gemaakt voor reizigers. Iedere reiziger die een fijne kampeerplek vindt in Australië kan
deze in Wikicamps zetten. Het is dus zeker geen officiële app, maar meer een manier voor reizigers onderling om elkaar te helpen. De app beschikt over een aantal zoekfilters waarbij je kunt aangeven of je wilt betalen voor je kampeerplek of niet, of je douches wilt, of er wc’s aanwezig moeten zijn, of huisdieren toegestaan moeten zijn enzovoort. Campings worden aangegeven met een roze icoon en kampeerplekken met een groen icoontje. Wanneer je op het icoontje klikt krijg je informatie over de kampeerplek, kun je de prijzen bekijken en kun je comments van andere reizigers lezen. Ook wordt het gewaardeerd als je zelf na je verblijf een comment achterlaat.

 

Wikicamps en de overheid

Wikicamps is gemaakt voor en door reizigers en is niet van de overheid. Hierdoor kan het gebeuren dat er kampeerplekken in de app te zien zijn waar je officieel niet mag kamperen. Lees daarom goed de comments die erbij staan. Sta je toch ergens waar je officieel niet mag staan en wordt er gecontroleerd? Geef aan dat je laat aan bent gekomen en te moe was om door te rijden. De parkwachter mag je dan enkel een waarschuwing geven en geen bekeuring. Officieel mag je namelijk over maximaal 24 uur kamperen.

Wikicamps buiten Australië

Ook reizigers in Nieuw Zeeland, Canada, Amerika en het Verenigd Koninkrijk hebben mazzel. Ook voor kamperen in deze landen kun je een Wikicamps app downlaoden.

Packpoint – Altijd weten wat je in moet pakken

Ben jij voor je vakantie of reis altijd in de stress en bang dat je iets vergeet in te pakken? Dit is verleden tijd met de reisapp Packpoint. In de app Packpoint kun je voor vertrek aangeven naar welke bestemming je gaat, hoe lang je weg blijft en welke activiteiten je gaat ondernemen. De app geeft dan voor je aan welke spullen je allemaal in je backpack of koffer moet stoppen. Easy peasy!

handige reisapps packpoint handige reisapps packpoint


Wifi Finder – Altijd internet vinden

Ben jij verslaafd aan je laptop of smartphone en kun je niet zonder wifi? Met de app Wifi Finder kun je offline precies zien waar openbare wifi plekken zijn. Waar dan ook ter wereld. Het downloaden van deze informatie kost aardig wat data dus zorg ervoor dat je dit alvast gedaan hebt voordat je van huis vertrekt. Heb je dit gedaan? Dan kun je offline precies zien waar jij kunt gaan internetten.

Wifi FinderReisapps. Wifi Finder. Kijk op de kaart voor wifi netwerken in de buurt


XE Currency app – Weten hoeveel je moet betalen

Het blijft lastig. In een vreemd land zijn, iets willen kopen en geen idee hebben van de prijs. Dit maakt het lastig om te onderhandelen en ook je aan je gestelde budget houden kan lastig worden. Hoewel het natuurlijk veel stoerder is om alle wisselkoersen uit je hoofd te kennen is dit niet te doen. Zeker niet als je van het ene naar het andere land reist. De app XE Currency berekent precies voor jou hoeveel euro 1000 Thaise Baht is en kan je precies vertellen hoeveel euro dat gave souvenir kost. De app is te gebruiken met een internetverbinding. Wanneer je geen internetverbinding hebt blijft de app de laatste gekozen valuta gebruiken.

Google Translate – Eén van de handigste reisapps

Ben je wel begonnen met Duolingo, maar beheers je nou net deze taal (nog) niet en spreekt de andere persoon geen Engels? Dan helpt Google Translate je uit de brand. Dé reisapp die alles voor je vertaald, waar je ook bent. En hoewel de zinnen niet altijd even goed kloppen, kun je hiermee prima uit de voeten. Een niet te missen app voor op reis. Bovendien kun je er zelfs hele teksten mee scannen zodat je toch weet wat er op die tropische menukaart staat.

Goodbudget – Je uitgaven bijhouden tijdens je reis

handige reisapps good budgetBen jij – net als wij – een budget-reiziger en ben je gebonden aan een bepaald budget? Dan is de app Goodbudget een ideale uitkomst. In deze handige reisapp kun je precies bijhouden wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zo kun je precies zien hoeveel je nog kunt uitgeven. En ben je nog niet op reis, maar ben je druk aan het sparen voor die gave bestemming? Ook dan is Goodbudget hartstikke handig om een spaarplan bij te houden.


Welke handige reisapps heb jij standaard geïnstalleerd op je smartphone?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje