handige reisapps

11x Handige reisapps voor iedere reiziger

Geüpdatet op

We kunnen er tegenwoordig vrijwel allemaal niet meer zonder. Onze smartphone. En dan het liefst een smartphone die is volgestouwd met tientallen handige apps. Menig persoon gebruikt dagelijks handige apps als Whats app, Facebook, Instagram en internet bankieren. Maar wist je dat ook op reis je smartphone je beste vriend kan zijn? Deze tien handige reisapps voor iedere reiziger maken het reizen niet perse leuker, maar wel iets makkelijker. Reizen zonder smartphone kan juist heel ontspannend werken en betekent voor sommige reizigers ultieme vrijheid. Dit artikel is voor de reizigers die verzot zijn op hun smartphone. Een uitgebreid artikel met – volgens ons – handige reisapps!

#1: Buza: De reisapp van Buitenlandse Zaken

Eén van de reisapps die je voor je reis zeker moet installeren is de app van Buitenlandse Zaken, Buza. In deze app vind je belangrijke reisinformatie over alle landen ter wereld, reisadviezen en kun je in geval van nood contact opnemen met het ministerie van buitenlandse zaken.

#2. Uber – het goedkope alternatief voor taxi’s

Wij zijn een groot fan van Uber en eigenlijk zou iedere (budget)reiziger dit moeten zijn. Helaas wordt Uber nog niet overal gebruikt, maar het fenomeen wordt steeds verder uitgebreid, dus grote kans dat jij er ook iets aan zult hebben tijdens jouw reis. De handige app Uber is hét alternatief voor de vaak veel te dure taxiritjes, waar dan ook ter wereld. Uber is niet alleen goedkoper dan een normale taxi, het is ook nog eens super veilig. Uiteraard zijn de meningen hierover verdeeld, maar zo ervaren wij het wel.

Hoe werkt Uber?

Wanneer je de app installeert maak je een account aan en koppel je je creditcard hieraan. De app kan zien waar jij je op dit moment bevindt, dus het enige dat jij hoeft te doen is aangeven waar je naartoe wilt. De app geeft meteen aan hoeveel je dit ongeveer gaat kosten. Je kunt er dan zelf voor kiezen om een taxi te bestellen.

Na je “bestelling” zie je meteen welke auto je op komt pikken – kleur van de auto, merk, kenteken – en de naam van de chauffeur, plus het telefoonnummer. De gehele rit wordt getrackt door Uber en aan het einde van de rit geeft de app aan hoeveel er precies betaald dient te worden. Wat ons betreft een veilige manier van reizen, doordat er altijd wordt gezien waar jij je op welk moment bevindt. Het geld voor je ritje wordt automatisch van je creditcard afgeschreven. Oplichting is dus niet iets om bang voor te zijn. In sommige landen in Azië kun je er bijvoorbeeld wel voor kiezen om contact te betalen. Deze keuze is aan jou. Een veilige manier van reizen, voor een kleiner bedrag. Een win-win-situatie!

Sinds kort is Uber uitgebreid met Uber Eats waarbij je via de app (Uber Eats) eten kan bestellen en thuis kan laten bezorgen. Dit kan ook op heel veel plekken ter wereld. Voor de eerste keer bestellen bij Uber Eats? Gebruik de Uber Eats kortingscode eats-kirstens2143ue en ontvang €10 korting op je bestelling!

#3. Grab – Uber voor als er geen Uber is

Helaas zijn er nog steeds voldoende plekken waar Uber nog niet bekend is en dus geen Uber taxi’s rijden. Vaak moet je het dan doen met de dure taxiritjes, maar op sommige plekken is er een alternatief; Grab. Eerder bekend als GrabTaxi. Grab werkt precies hetzelfde als Uber, maar is in sommige gevallen zelfs goedkoper (voor ons gold dit bijvoorbeeld in Kuala Lumpur). Het kan dus zeker handig zijn om beide reisapps op je smartphone te installeren, zodat je kunt vergelijken. En waar de één niet rijdt, zou de ander wel kunnen rijden.

Uber en Grab zijn beide reisapps die handig zijn om te installeren voordat je gaat reizen.

#4. Duolingo – Vreemde talen leren op je smartphone

Wanneer je een verre reis gaat maken, of een leuke citytrip binnen Europa is contact met de lokale bevolking altijd leuk. Want laten we eerlijk zijn, dat is toch wel iets dat reizen, reizen maakt toch!? Gelukkig spreken tegenwoordig veel mensen Engels en kun je je daarmee dus op veel bestemmingen prima redden. Toch zijn er landen waar Engels nog steeds niet zo bekend is en is het met name in Zuid- en Centraal-Amerika best handig om een woordje Spaans te kunnen. Tegenwoordig kun je – gratis! – vreemde talen leren op je smartphone met de handige reisapp Duolingo.

#5. Here Maps – Offline wegenkaarten

Iedereen kent Google Maps en het wordt dan ook volop gebruikt door reizigers. Een nadeel is dat je moet beschikken over een internetverbinding en laat die nou net niet overal even optimaal te zijn. Een goed alternatief is de handige reisapp Here Maps. Met Here Maps kun je gratis wegenkaarten downloaden die je later – terwijl je offline bent – kunt gebruiken. Zo kun je ook zonder data te verbruiken, altijd je bestemming vinden.

#6. Wikicamps Australia – De reisapp voor kampeerders

Voor wie een gave reis gaat maken door Australië of Nieuw-Zeeland is de reisapp Wikicamps onmisbaar op de smartphone. Wikicamps is een app gemaakt voor reizigers die op zoek zijn naar kampeerplekken in Australië. De app is twee weken gratis te gebruiken en kost daarna éénmalig zes euro.

Hoe werkt Wikicamps

Wikicamps is een reis app met de kaart van Australië waarop veel kampeerplekken te vinden zijn. De app is gemaakt voor reizigers. Iedere reiziger die een fijne kampeerplek vindt in Australië kan
deze in Wikicamps zetten. Het is dus zeker geen officiële app, maar meer een manier voor reizigers onderling om elkaar te helpen. De app beschikt over een aantal zoekfilters waarbij je kunt aangeven of je wilt betalen voor je kampeerplek of niet, of je douches wilt, of er wc’s aanwezig moeten zijn, of huisdieren toegestaan moeten zijn enzovoort. Campings worden aangegeven met een roze icoon en kampeerplekken met een groen icoontje. Wanneer je op het icoontje klikt krijg je informatie over de kampeerplek, kun je de prijzen bekijken en kun je comments van andere reizigers lezen. Ook wordt het gewaardeerd als je zelf na je verblijf een comment achterlaat.

Wikicamps en de overheid

Wikicamps is gemaakt voor en door reizigers en is niet van de overheid. Hierdoor kan het gebeuren dat er kampeerplekken in de app te zien zijn waar je officieel niet mag kamperen. Lees daarom goed de comments die erbij staan. Sta je toch ergens waar je officieel niet mag staan en wordt er gecontroleerd? Geef aan dat je laat aan bent gekomen en te moe was om door te rijden. De parkwachter mag je dan enkel een waarschuwing geven en geen bekeuring. Officieel mag je namelijk over maximaal 24 uur kamperen.

Wil je gaan kamperen in Australië? Lees dan al onze tips voor de mooiste (gratis) campings en het gebruik van Wikicamps.

#7. Packpoint – Altijd weten wat je in moet pakken

Ben jij voor je vakantie of reis altijd in de stress en bang dat je iets vergeet in te pakken? Dit is verleden tijd met de reisapp Packpoint. In de app Packpoint kun je voor vertrek aangeven naar welke bestemming je gaat, hoe lang je weg blijft en welke activiteiten je gaat ondernemen. De app geeft dan voor je aan welke spullen je allemaal in je backpack of koffer moet stoppen. Easy peasy!

#8. Wifi Finder – Altijd internet vinden

Ben jij verslaafd aan je laptop of smartphone en kun je niet zonder wifi? Met de app Wifi Finder kun je offline precies zien waar openbare wifi plekken zijn. Waar dan ook ter wereld. Het downloaden van deze informatie kost aardig wat data dus zorg ervoor dat je dit alvast gedaan hebt voordat je van huis vertrekt. Heb je dit gedaan? Dan kun je offline precies zien waar jij kunt gaan internetten.

Veilig internetten op vakantie? Lees hier waarom een VPN op reis onmisbaar is.

#9. XE Currency app – Weten hoeveel je moet betalen

Het blijft lastig. In een vreemd land zijn, iets willen kopen en geen idee hebben van de prijs. Dit maakt het lastig om te onderhandelen en ook je aan je gestelde budget houden kan lastig worden. Hoewel het natuurlijk veel stoerder is om alle wisselkoersen uit je hoofd te kennen is dit niet te doen. Zeker niet als je van het ene naar het andere land reist. De app XE Currency berekent precies voor jou hoeveel euro 1000 Thaise Baht is en kan je precies vertellen hoeveel euro dat gave souvenir kost. De app is te gebruiken met een internetverbinding. Wanneer je geen internetverbinding hebt blijft de app de laatste gekozen valuta gebruiken.

#10. Google Translate – Eén van de handigste reisapps

Ben je wel begonnen met Duolingo, maar beheers je nou net deze taal (nog) niet en spreekt de andere persoon geen Engels? Dan helpt Google Translate je uit de brand. Google Translate is één van de handige reisapps voor iedereen die naar het buitenland reist. En hoewel de zinnen niet altijd even goed kloppen, kun je hiermee prima uit de voeten. Een niet te missen app voor op reis. Bovendien kun je er zelfs hele teksten mee scannen zodat je toch weet wat er op die tropische menukaart staat.

#11. Goodbudget – Je uitgaven bijhouden tijdens je reis

Ben jij – net als wij – een budget-reiziger en ben je gebonden aan een bepaald budget? Dan is de app Goodbudget een ideale uitkomst. In deze handige reisapp kun je precies bijhouden wat je inkomsten en uitgaven zijn. Zo kun je precies zien hoeveel je nog kunt uitgeven. En ben je nog niet op reis, maar ben je druk aan het sparen voor een wereldreis? Ook dan is Goodbudget hartstikke handig om een spaarplan bij te houden.

Welke handige reisapps heb jij standaard geïnstalleerd op je smartphone?

2 berichten over “11x Handige reisapps voor iedere reiziger”

  1. Avatar van Ilse
    Ilse
    24 juni 2018

    Die Wifi-finder & Wikicaps app zijn superhandy, thanks! Wij vinden Polarsteps een leuke aanvulling. De app volgt automatisch je route en de plaatsen die je bezocht hebt tijdens je reis. Tracking werkt offline, de app synchroniseert automatisch wanneer je weer online bent. Zodra je dus ergens internet hebt worden je routes, locaties en eventueel foto's naadloos overgezet naar je profiel. Je kunt er ook een reisverslag bijzetten zodat de thuisblijvers mee kunnen genieten. Google maps kun je ook gewoon offline gebruiken. Je kunt de kaarten van te voren downloaden en op je toestel opslaan zodat je die op plaats van bestemming offline kunt gebruiken. Je mobiel gebruikt dan gps om je locatie te bepalen, het verbruikt dus geen data. Rijd je via een offline map dan heb je natuurlijk wel geen file info of tips over wegwerkzaamheden.

  2. Avatar van Marie
    Marie
    3 februari 2022

    Bedankt voor het delen van deze handige reisapps. Wanneer ik op vakantie ga wil ik mij zo vrij mogelijk kunnen bewegen in een ander land en apps helpen mij daar altijd goed bij. Vooral wanneer het gaat om vervoer en het reserveren van een taxi of taxibus om met al mijn koffers naar mijn verblijf te komen.