Wereldreis reisverzekering: De JoHo Special ISIS

In een vorig artikel vertelden wij al eens waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Want of je nou een lange reis gaat maken of een aantal keren per jaar op vakantie wilt, een reisverzekering is iets waar je beter niet op kunt besparen. Wanneer je een wereldreis gaat maken is het belangrijk om te kijken naar de duur van je reis. Bij veel reisverzekeringen mag je namelijk tot maximaal 180 of maximaal 365 dagen aaneengesloten op reis zijn. Wil je langer reizen en/of wil je tijdens je reis gaan werken in het buitenland, dan dien je een speciale wereldreis reisverzekering af te sluiten. Zelf kozen wij na veel onderzoek voor de JoHo Special ISIS verzekering die we iedereen aanraden. De perfecte reisverzekering voor wereldreizigers.

Verzekeren voor een wereldreis

Dat je een wereldreis of een langere reis gaat maken is natuurlijk al spannend genoeg. Je zult je willen inlezen in bestemmingen, een planning willen maken, je moet afscheid nemen van vrienden en familie en dan komen er ook nog allemaal belangrijke zaken bij kijken, zoals het afsluiten van een reisverzekering. Wanneer jij voor een kortere periode gaat reizen, laten we zeggen een maand of drie, of wanneer je ieder jaar “gewoon” een paar keer per jaar op vakantie gaat, zul je in principe voldoende hebben aan een normale doorlopende reisverzekering.

In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Dit verandert allemaal echter wanneer je langer dan een jaar wilt gaan reizen. Aangezien dit voor de meeste doorlopende reisverzekeringen de maximale duur is dat je aaneengesloten op reis mag zijn. Zelf liepen wij tegen dit “probleem” aan doordat we op dit moment al ruim anderhalf jaar aan het reizen zijn.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

Werken in het buitenland tijdens je reis

Wij zijn zelf op dit moment alweer anderhalf jaar op reis en moesten ons na acht maanden uitschrijven in Nederland. Onze zorgverzekering kon gewoon door blijven lopen, maar dit veranderde op het moment dat we besloten te gaan werken in Australië. Met je Nederlandse zorgverzekering mag je over het algemeen namelijk niet werken in het buitenland. Doe hiervoor altijd eerst navraag bij eigen Nederlandse zorgverzekering. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen die zich richten op wereldreizigers waardoor je toch met een gerust hart je droomreis kunt gaan maken.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS, werken in het buitenland
Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS, werken in het buitenland

Een JoHo Special ISIS wereldreis reisverzekering

Aangezien wij bij de start van onze reis niet wisten hoe lang we weg zouden blijven hadden wij enkel een doorlopende reisverzekering lopen naast onze Nederlandse zorgverzekering. Net als toen we nog in Nederland waren dus en meerdere keren per jaar een korte reis/stedentrip maakten. In september besloten wij echter om in oktober naar Australië te vliegen waar we van plan waren om te gaan werken. Dit betekende dat onze Nederlandse zorgverzekering opgezegd kon worden. Daarnaast werd het voor ons steeds duidelijker dan we niet binnen een jaar weer terug zouden zijn in Nederland. Na veel online onderzoek te hebben gedaan kwamen wij uiteindelijk uit bij de JoHo Special ISIS verzekering die we direct afsloten.

De voordelen van de JoHo Special ISIS verzekering

De JoHo Special ISIS verzekering is niet zomaar een reisverzekering. Naast de standaardverzekering dekt de verzekering ook avontuurlijke sporten zoals duiken, bevat het een rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering en dekt het medische kosten en bagage. Zo ben je dus vrijwel overal voor verzekering tijdens je wereldreis.

De JoHo Special ISIS verzekering is gemakkelijk online af te sluiten en mag in totaal maximaal vier jaar blijven lopen. Zo kun jij dus met een gerust hart maximaal vier jaar de wereld ontdekken. De verzekering kun je verlengen wanneer jij dit wilt waardoor je als wereldreiziger niet alles vooraf vast hoeft te leggen. Zo sloten wij onze verzekering eerst af voor zes maanden, maar verlengden we daarna voor vier maanden verlengen we binnenkort weer met een aantal maanden. Online kun je voor €5 JoHo donateur worden. Wanneer je dit doet kost een verlenging je niets.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

Onze positieve ervaring met JoHo Special ISIS

Tijdens onze reis hebben wij enkel gebruik gemaakt van de “Extra reiskosten” binnen de rubriek “Buitengewone kosten”. Waar -tegen kostprijs- reiskosten naar Nederland worden vergoed in speciale gevallen. Redenen zijn bijvoorbeeld het ernstig ziek zijn of overlijden van een eerste of tweedegraads familielid.

Mijn oma overleed onverwacht in november 2016 en natuurlijk wilden wij toen graag terug naar Nederland. Redelijk in paniek belde ik met de alarmlijn van de verzekering en ik werd zo fijn te woord gestaan. Meteen werd er gezocht naar tickets en nog geen uur later had ik twee retourtickets in mijn mail staan, zodat Erick en ik samen de volgende dag naar Nederland konden vliegen. Ook ons vervoer van Schiphol naar huis en van ons huis in Perth naar het vliegveld werd netjes vergoed waardoor we ons nergens druk over hoefden te maken. Ook de reis terug naar de bestemming werd vergoed. Dit laatste wordt enkel vergoed wanneer je besluit om niet langer dan twee maanden in Nederland te blijven.

Een annuleringsverzekering afsluiten

Daarnaast is het mogelijk om een extra annuleringsverzekering af te sluiten via JoHo.

Hoe zit het met je Nederlandse zorgverzekering?

Onder wereldreizigers bestaat er veel verwarring over verzekeringen en dan met name de Nederlandse zorgverzekering. Als Nederlander moet je namelijk verplicht een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Hiernaast dien je dan een reisverzekering af te sluiten voor je vakanties en stedentrips. Toch zijn er ook voor Nederlanders een aantal uitzonderingen. Zo kun je bijvoorbeeld onder je Nederlandse zorgplicht uitkomen wanneer je in het buitenland gaat werken, wanneer je langer dan een jaar op reis gaat (dit geldt niet voor iedereen) en/of wanneer je je uitschrijft bij de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Dit laatste betekent kort gezegd dat je je uitschrijft bij de Nederlandse gemeente. In veel gemeenten is deze uitschrijving verplicht wanneer je langer dan acht maanden in het buitenland verblijft. Dit verschilt echter per gemeente, dus zorg er voor dat je dit goed uitzoekt bij jouw gemeente.

JoHo Special ISIS en de Nederlandse zorgverzekering

Wanneer je een JoHo Special ISIS verzekering afsluit hoef je hiernaast niet te beschikken over een Nederlandse zorgverzekering. Je kunt dus met een gerust hart je Nederlandse zorgverzekering stopzetten en betaalt hierdoor niet dubbel. Wanneer je Nederlandse zorgverzekering gewoon doorloopt kun je ook zonder problemen de Special ISIS verzekering afsluiten. Je premie zal dan iets lager uitvallen.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

De kosten

Een wereldreis maken kost veel geld en vaak heb je hier als reizigers jarenlang voor gespaard. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan daarom als “zonde” worden ervaren. Het kost immers iedere maand weer een flink bedrag. Wij sloten de meest uitgebreide Special ISIS verzekering af via JoHo en betalen per persoon €58 per maand. Hiernaast hebben we geen extra kosten voor verzekeringen aangezien we beide onze Nederlandse zorgverzekering op konden zeggen.

JoHo kan je persoonlijk advies geven over welke verzekering het beste bij jou past.

Ga voorbereid op reis en sluit een goede reisverzekering af!

Welke reisverzekering het beste bij jou en jouw reis past, verschilt per persoon. Het is daarom altijd belangrijk om ook zelf onderzoek te doen.

Disclaimer: Na zelf onderzoek te hebben gekozen kozen wij voor de JoHo Special ISIS verzekering in 2016. Voor dit artikel krijgen wij een kleine vergoeding van JoHo. Wij delen echter enkel onze eigen mening en onze eigen ervaringen.

Meer wereldreis tips:

Geschreven door Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje