Reisverzekering: Welke reisverzekering kies je?

Wereldreis reisverzekering: De JoHo Special ISIS

Geüpdatet op

In een vorig artikel vertelden wij al eens waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering. Want of je nou een lange reis gaat maken of een aantal keren per jaar op vakantie wilt, een reisverzekering is iets waar je beter niet op kunt besparen. Wanneer je een wereldreis gaat maken is het belangrijk om te kijken naar de duur van je reis. Bij veel reisverzekeringen mag je namelijk tot maximaal 180 of maximaal 365 dagen aaneengesloten op reis zijn. Wil je langer reizen en/of wil je tijdens je reis gaan werken in het buitenland, dan dien je een speciale wereldreis reisverzekering af te sluiten. Zelf kozen wij na veel onderzoek voor de JoHo Special ISIS verzekering die we iedereen aanraden. De perfecte reisverzekering voor wereldreizigers.

Verzekeren voor een wereldreis

Dat je een wereldreis of een langere reis gaat maken is natuurlijk al spannend genoeg. Je zult je willen inlezen in bestemmingen, een planning willen maken, je moet afscheid nemen van vrienden en familie en dan komen er ook nog allemaal belangrijke zaken bij kijken, zoals het afsluiten van een reisverzekering. Wanneer jij voor een kortere periode gaat reizen, laten we zeggen een maand of drie, of wanneer je ieder jaar “gewoon” een paar keer per jaar op vakantie gaat, zul je in principe voldoende hebben aan een normale doorlopende reisverzekering.

In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering.

Dit verandert allemaal echter wanneer je langer dan een jaar wilt gaan reizen. Aangezien dit voor de meeste doorlopende reisverzekeringen de maximale duur is dat je aaneengesloten op reis mag zijn. Zelf liepen wij tegen dit “probleem” aan doordat we op dit moment al ruim anderhalf jaar aan het reizen zijn.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

Werken in het buitenland tijdens je reis

Wij zijn zelf op dit moment alweer anderhalf jaar op reis en moesten ons na acht maanden uitschrijven in Nederland. Onze zorgverzekering kon gewoon door blijven lopen, maar dit veranderde op het moment dat we besloten te gaan werken in Australië. Met je Nederlandse zorgverzekering mag je over het algemeen namelijk niet werken in het buitenland. Doe hiervoor altijd eerst navraag bij eigen Nederlandse zorgverzekering. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen die zich richten op wereldreizigers waardoor je toch met een gerust hart je droomreis kunt gaan maken.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS, werken in het buitenland
Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS, werken in het buitenland

Een JoHo Special ISIS wereldreis reisverzekering

Aangezien wij bij de start van onze reis niet wisten hoe lang we weg zouden blijven hadden wij enkel een doorlopende reisverzekering lopen naast onze Nederlandse zorgverzekering. Net als toen we nog in Nederland waren dus en meerdere keren per jaar een korte reis/stedentrip maakten. In september besloten wij echter om in oktober naar Australië te vliegen waar we van plan waren om te gaan werken. Dit betekende dat onze Nederlandse zorgverzekering opgezegd kon worden. Daarnaast werd het voor ons steeds duidelijker dan we niet binnen een jaar weer terug zouden zijn in Nederland. Na veel online onderzoek te hebben gedaan kwamen wij uiteindelijk uit bij de JoHo Special ISIS verzekering die we direct afsloten.

De voordelen van de JoHo Special ISIS verzekering

De JoHo Special ISIS verzekering is niet zomaar een reisverzekering. Naast de standaardverzekering dekt de verzekering ook avontuurlijke sporten zoals duiken, bevat het een rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering en dekt het medische kosten en bagage. Zo ben je dus vrijwel overal voor verzekering tijdens je wereldreis.

De JoHo Special ISIS verzekering is gemakkelijk online af te sluiten en mag in totaal maximaal vier jaar blijven lopen. Zo kun jij dus met een gerust hart maximaal vier jaar de wereld ontdekken. De verzekering kun je verlengen wanneer jij dit wilt waardoor je als wereldreiziger niet alles vooraf vast hoeft te leggen. Zo sloten wij onze verzekering eerst af voor zes maanden, maar verlengden we daarna voor vier maanden verlengen we binnenkort weer met een aantal maanden. Online kun je voor €5 JoHo donateur worden. Wanneer je dit doet kost een verlenging je niets.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

Onze positieve ervaring met JoHo Special ISIS

Tijdens onze reis hebben wij enkel gebruik gemaakt van de “Extra reiskosten” binnen de rubriek “Buitengewone kosten”. Waar -tegen kostprijs- reiskosten naar Nederland worden vergoed in speciale gevallen. Redenen zijn bijvoorbeeld het ernstig ziek zijn of overlijden van een eerste of tweedegraads familielid.

Mijn oma overleed onverwacht in november 2016 en natuurlijk wilden wij toen graag terug naar Nederland. Redelijk in paniek belde ik met de alarmlijn van de verzekering en ik werd zo fijn te woord gestaan. Meteen werd er gezocht naar tickets en nog geen uur later had ik twee retourtickets in mijn mail staan, zodat Erick en ik samen de volgende dag naar Nederland konden vliegen. Ook ons vervoer van Schiphol naar huis en van ons huis in Perth naar het vliegveld werd netjes vergoed waardoor we ons nergens druk over hoefden te maken. Ook de reis terug naar de bestemming werd vergoed. Dit laatste wordt enkel vergoed wanneer je besluit om niet langer dan twee maanden in Nederland te blijven.

Een annuleringsverzekering afsluiten

Daarnaast is het mogelijk om een extra annuleringsverzekering af te sluiten via JoHo.

Hoe zit het met je Nederlandse zorgverzekering?

Onder wereldreizigers bestaat er veel verwarring over verzekeringen en dan met name de Nederlandse zorgverzekering. Als Nederlander moet je namelijk verplicht een Nederlandse zorgverzekering afsluiten. Hiernaast dien je dan een reisverzekering af te sluiten voor je vakanties en stedentrips. Toch zijn er ook voor Nederlanders een aantal uitzonderingen. Zo kun je bijvoorbeeld onder je Nederlandse zorgplicht uitkomen wanneer je in het buitenland gaat werken, wanneer je langer dan een jaar op reis gaat (dit geldt niet voor iedereen) en/of wanneer je je uitschrijft bij de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA). Dit laatste betekent kort gezegd dat je je uitschrijft bij de Nederlandse gemeente. In veel gemeenten is deze uitschrijving verplicht wanneer je langer dan acht maanden in het buitenland verblijft. Dit verschilt echter per gemeente, dus zorg er voor dat je dit goed uitzoekt bij jouw gemeente.

JoHo Special ISIS en de Nederlandse zorgverzekering

Wanneer je een JoHo Special ISIS verzekering afsluit hoef je hiernaast niet te beschikken over een Nederlandse zorgverzekering. Je kunt dus met een gerust hart je Nederlandse zorgverzekering stopzetten en betaalt hierdoor niet dubbel. Wanneer je Nederlandse zorgverzekering gewoon doorloopt kun je ook zonder problemen de Special ISIS verzekering afsluiten. Je premie zal dan iets lager uitvallen.

Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

De kosten

Een wereldreis maken kost veel geld en vaak heb je hier als reizigers jarenlang voor gespaard. Het afsluiten van een goede reisverzekering kan daarom als “zonde” worden ervaren. Het kost immers iedere maand weer een flink bedrag. Wij sloten de meest uitgebreide Special ISIS verzekering af via JoHo en betalen per persoon €58 per maand. Hiernaast hebben we geen extra kosten voor verzekeringen aangezien we beide onze Nederlandse zorgverzekering op konden zeggen.

JoHo kan je persoonlijk advies geven over welke verzekering het beste bij jou past.

Ga voorbereid op reis en sluit een goede reisverzekering af!

Welke reisverzekering het beste bij jou en jouw reis past, verschilt per persoon. Het is daarom altijd belangrijk om ook zelf onderzoek te doen.

Disclaimer: Na zelf onderzoek te hebben gekozen kozen wij voor de JoHo Special ISIS verzekering in 2016. Voor dit artikel krijgen wij een kleine vergoeding van JoHo. Wij delen echter enkel onze eigen mening en onze eigen ervaringen.

Meer wereldreis tips:

33 berichten over “Wereldreis reisverzekering: De JoHo Special ISIS”

 1. Avatar van Rianne
  Rianne
  13 juli 2017

  Een supergoed informatief stuk!!! Verzekeringen, niet altijd leuk maar érg belangrijk!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   15 juli 2017

   Dankjewel Rianne

 2. Avatar van Niels
  Niels
  14 juli 2017

  Wat een naam voor een verzekering, haha. Maar wel super handig dat hij er is. Ik kan me voorstellen dat als je langer dan een jaar weg bent uit het tot in de puntjes geregelde Nederland, je tegen problemen aan loopt. Nooit geweten dat je deze problemen zou kunnen ervaren. Goed om te weten dat er dan een optie is waardoor je deze problemen uit de weg gaat ;) Veel plezier nog op jullie wereldreis!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   15 juli 2017

   Haha de naam daar vallen wel meer mensen over inderdaad. Zeker handig dat deze optie er is. Voor vertrek wisten we niet hoe lang we weg zouden blijven, dus was best even stressen toen we ons na 8 maanden uit moesten schrijven, maar alles goed geregeld nu. Dankjewel Niels!

 3. Avatar van Edith
  Edith
  15 juli 2017

  Handig artikel! Toen ik zelf voor onbepaalde tijd naar het buitenland ging, kwam ik inderdaad ook bij de Special ISIS uit en heb em toen ook via de JoHo afgesloten. Ik heb de verzekering gelukkig niet nodig gehad, maar je wil in het buitenland echt wel goed verzekerd zijn als je iets overkomt. Ik vond de premie voor ons toen trouwens ook best meevallen! Volgens mij zelfs goedkoper dan mijn zorgverzekering in Nederland...

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Wat fijn dat jij er ook zulke goede ervaringen mee hebt Edith. Wanneer je geen zorgverzekering in NL meer hoeft te betalen, ben je inderdaad goedkoper uit. Al krijg je natuurlijk ook geen zorgtoeslag.

 4. Avatar van Yvonne
  Yvonne
  16 juli 2017

  Meer dan 10 jaar geleden kozen wij ook voor de Special Isis! Ook na een grondig onderzoek vooraf. Grappig om te lezen dat ze nog steeds goed zijn. Uiteindelijk hebben wij zelf de verzekering niet eens nodig gehad, maar toch fijn om te weten dat je een goede verzekering hebt.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Wat grappig dat jullie zo lang geleden al voor hetzelfde kozen. Dan moet het wel goed zijn dus, als het nu nog steeds allemaal loopt.

 5. Avatar van Laura
  Laura
  17 juli 2017

  Handig dat je naast de standaardverzekering ook avontuurlijke sporten, rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering, medische kosten en bagage gedekt krijgt.

 6. Avatar van Diana
  Diana
  17 juli 2017

  Het eerste wat mijn direct op viel was de naam. Maar goed het valt wel op en mijn aandacht heeft de verzekering. Zelf ben ik niet van plan om zolang op reis te gaan dus heb een doorlopende in Nederland. Wel is deze echt heel handig - vriendinnentje gaat binnenkort wel lang op reis dus zal deze even onder de aandacht brengen bij haar.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Haha, de naam is wel een dingetje inderdaad. Deze is verzonnen voordat ISIS heel anders in de media kwam ;) Top, thanks voor het doorgeven van de tips en wens haar veel plezier namens ons!

 7. Avatar van Jenny
  Jenny
  18 juli 2017

  Handig artikel. Ik had ook de JOHO special Isis toen in een jaar op reis was. Nu heb ik een doorlopende verzekeringen van de Europeesche.

 8. Avatar van Eva
  Eva
  18 juli 2017

  Veel mensen denken ook nog vaak dat ze met een doorlopende reisverzekering ook goed zitten, wanneer ze lang op reis gaan.....

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   I know! Moet ook zeggen dat er veel tegenstrijdige informatie te vinden is. Gelukkig zijn wij nu zeker weten goed verzekerd :)

 9. Avatar van sanne
  sanne
  18 juli 2017

  Ik kan me voorstellen dat dit echt super veel uitzoek werk is. Daarom echt een handig artikel!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Dankjewel

 10. Avatar van Marcel
  Marcel
  18 juli 2017

  Fijn artikel voor mensen die langere tijd op reis gaan! Het uitzoeken hebben jullie al voor ze gedaan ;-) Ik dacht dat een doorlopende reisverzekering voldoende zou zijn, dus niet. Geniet van jullie wereldreis, er komen nog mooie bestemmingen aan las ik.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Haha uitzoeken is niet meer nodig idd ;) Dankjewel. Er komt nog veel meer moois aan inderdaad. Ik kan niet wachten!

 11. Avatar van Kelly
  Kelly
  19 juli 2017

  Wat een goed artikel. Ik heb een doorlopende reisverzekering en dat is voor mij voldoende. Mocht ik ooit voor een langere periode op reis gaan, weet ik in ieder geval welke verzekering ik moet afsluiten.

 12. Avatar van Aniek
  Aniek
  20 juli 2017

  Fijn artikel! Ik heb zelf een doorlopende reisverzekering en dat gaat prima voor reizen tot ongeveer 3 maanden. MAar een wereldreis kan ik er inderdaad niet mee maken!

 13. Avatar van Helena
  Helena
  20 juli 2017

  Wist niet dat de doorlopende reisverzekering meestal na een jaar niet meer geldig is. Maar helaas is me dat nog niet gelukt, meer dan een jaar op reis. Maar wie weet in de toekomst. Handig artikel!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Ik duim voor je! Dankjewel.

 14. Avatar van Jessica
  Jessica
  21 juli 2017

  Wat een fijn en uitgebreid artikel! Veel mensen verkijken zich inderdaad op het feit dat ze wel verzekerd op pad moeten gaan als ze een paar jaar gaan reizen. En ik vind 58 per maand nog best meevallen aangezien je andere verzekeringen niet meer hoeft te betalen ;)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Jawel hea!? Zo dachten wij ook inderdaad!

 15. Avatar van Esther
  Esther
  21 juli 2017

  Interessant en handig voor mensen die langer op reis gaan. Dat geldt vaak - helaas - niet voor mij. Ik ga meerdere keren per jaar korter op reis en heb ook een fijne doorlopende reisverzekering.

 16. Avatar van Elisa
  Elisa
  22 juli 2017

  Fijn en informatief artikel! Verzekeringen zijn nooit leuk, maar helaas wel heel erg nodig.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Thanks Elisa

 17. Avatar van Martin
  Martin
  22 juli 2017

  Handig blog! Het is natuurlijk wel een verschil of je op wereldreis gaat of een aantal keer per jaar ergens heen gaat.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   24 juli 2017

   Dankje Martin. Dat maakt heel veel verschil idd

 18. Avatar van nadine
  nadine
  21 januari 2019

  Hoi, Bedankt voor je artikel toch heb ik nog wat vraagjes die ik hoop dat u die kan beantwoorden. Ik ga 5 maanden op reis naar Australië en Indonesië dmv. een working en holiday visum. Wel ga ik maar 10 weken werken in Australië. U zegt dat ik mijn reisverzekering kan opzeggen in Nederland, maar kan dat ook voor deze periode? En klopt het dat je dan ook geen zorgtoeslag meer krijgt? Ook vroeg ik me af of je met de ISIS verzekering ook verzekerd bent op de werkvloer. Sorry voor de vragen! Bedankt alvast groetjes Nadine

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   21 januari 2019

   Hi Nadine, met de Special isis mag je inderdaad werken in het buitenland en ben je dus verzekerd. Of je je zorgverzekering mag opzeggen ligt helemaal aan de zorgverzekering die je hebt. Iedereen hanteert andere regels. Ik zou dus even contact opnemen met hun als ik jou was. Wanneer je zorgverzekering is opgezegd ontvang je inderdaad geen zorgtoeslag. Succes! En veel plezier alvast.

 19. Avatar van Nadine
  Nadine
  11 februari 2019

  Bedankt voor je reactie! Klopt het dus dat ik niet perse mijn Nederlandse zorgverzekering hoef aan te houden. ( in principe loopt deze door tot 12 weken werken) maar ik ga maar 10 weken werken. Maar dat ik met bovenstaande verzekering genoeg ben verzekerd? Of zou ik dalijk in Australië me ook moeten laten verzekeren omdat de Isis verzekering niet genoeg is? Dankjewel alvast

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 februari 2019

   Met de isis verzekering ben je inderdaad voldoende verzekerd. Voor alles. Wat betreft de zorgverzekering dus even contact met hen opnemen of opzeggen mogelijk is. Succes en veel plezier!