Wat te doen als je thuis zit vanwege het coronavirus

Wat te doen als je thuis zit: 10 tips voor een staycation

Geüpdatet op

Niemand had een paar maanden geleden kunnen voorspellen dat er zou gebeuren wat er nu gebeurt. Landen die volledig afgesloten zijn, economieën die plat liggen, reizen die massaal geannuleerd worden en miljoenen mensen die hun huis niet uit mogen/kunnen. Verplicht thuiszitten is voor niemand een pretje en zeker niet voor iedereen die niets liever doet dan de wereld ontdekken. Maar er is nu iets belangrijkers dan reizen en dat is denken aan onze mede-mensen en onze eigen gezondheid. Want er is niets belangrijker dan dat. Wij delen daarom onze tips voor iedereen die thuis zit. Tips om jezelf te vermaken, maar ook tips waarmee je tegelijkertijd tóch de kleiner ondernemers een hart onder de riem kunt steken.

Shop online

  • De leukste boeken lezen nu je thuis zit of spelletjes spelen met je gezinsleden? Bestel ze op Bol.com.
  • Op zoek naar nieuwe elektronica? Shop online bij Coolblue.
  • Op de website van de HEMA kun je terecht voor alles wat je nodig hebt.
  • Shoppen voor je (nieuwe) huis? Kijk eens bij de Xenos.
  • Fotoboeken maken en foto’s af laten drukken doe je bij Albelli, Vistaprint of Pixum.
  • Sportspullen koop je bij Decathlon.
  • Tóch alvast een hotel boeken voor later dit jaar óf volgend jaar? Doe dat via onze Booking.com link.

Kijk de leukste reisfilms

Hoewel het op dit moment onmogelijk is om naar tropische bestemmingen te reizen of om zelfs maar een stedentrip te plannen, kun je toch nog wegdromen naar mooie bestemmingen. Een tijd geleden zetten wij onze favoriete reisfilms op een rij en nu is het perfecte moment om ze allemaal te kijken.

Hier vind je onze favoriete reisfilms.

Liever series kijken? Dit zijn de leukste Netflix series over reizen.

Thuis samen met je gezin of huisgenoten? Speel een spelletje

Dat wij gek zijn op spelletjes spelen is onze vaste lezers vast niet ontgaan. Op reis hebben we altijd een paar spelletjes bij ons en thuis spreken we regelmatig af met vrienden voor een spelletjesavond. Onder het genot van een hapje en een drankje natuurlijk. Maar ook met z’n tweeën kunnen we urenlang spelletjes spelen, zoals de Carcassonne competitie waar we op dit moment mee bezig zijn. Vind jij het ook leuk om spelletjes te spelen? Hier vind je onze favoriete reisspellen die natuurlijk óók heel leuk zijn om thuis te spelen!

De leukste reisspellen

Blijf reisblogs lezen voor toekomstige reizen

Steun Nederlandse reisbloggers en blijf je favoriete reisblogs een bezoekje brengen. Al is het alleen al om te laten zien dat je aan ze denkt. Want iedereen heeft dit op dit moment hard nodig. En we vragen je natuurlijk niet alleen om Travelaar te blijven lezen, er zijn nog veel meer Nederlandse reisbloggers die je hulp hard kunnen gebruiken. Hieronder vind je een paar van onze favorieten.

Waan je in het buitenland door heerlijk te koken

Eten en reizen is voor mij één. Als het eten op een bestemming tegenvalt dan staat zo’n bestemming meteen met 0-1 achter. Ook als je thuis zit kun je je door middel van het koken van de lekkerste gerechten even in het buitenland wanen. Er zijn verschillende fijne kookboeken te vinden – die je dus kunt bestellen via Bol.com -, zoals Miljuschka’s Street Food Vietnam en Indorock van Vanja van der Leeden.

Balinese keuken

Nestel je op de bank met een goed boek

Net als dat er genoeg toffe reisfilms zijn die je kunt gaan kijken, zijn er ook genoeg toffe reisboeken waarmee je je lekker op de bank kunt nestelen. Wij zetten onze favoriete reisboeken al eens op een rij. Maar fijne boeken hoeven niet altijd over een bepaalde bestemming te gaan of reizen in het algemeen. Hou je van thrillers? Dan ben je vast net als ik fan van de boeken van Suzanne Vermeer. Al deze thrillers spelen zich af op bepaalde plekken in de wereld. Hieronder vind je een lijstje met een aantal van mijn favorieten.

Liever een luisterboek en weinig budget? Hier vind je een overzicht met allemaal gratis luisterboeken van de LuisterBieb.

Vakantiehuis Denemarken

Tijd voor een interieur make-over

Het voorjaar is aangebroken en laat dat nou hét moment zijn voor een complete voorjaarsschoonmaak. En als je toch bezig bent kun je er net zo goed meteen een complete make-over van maken! Niets is fijner dan je helemaal geweldig voelen in je eigen thuis terwijl je hier genoodzaakt je hele dag moet doorbrengen. Op zoek naar nieuwe accessoires voor je huis? Shop ze via HEMA of Xenos.

Stuur een kaartje naar eenzame mensen

Hoewel deze periode lastig is voor de hele samenleving, zijn het vooral ouderen en mensen die vatbaarder zijn voor het virus vanwege gezondheidsredenen die helemaal eenzaam kunnen zijn. Het is belangrijk om elkaar een hart onder de riem te steken en gelukkig wordt daar volop op ingespeeld. Een bezoekje brengen aan je opa of oma kun je beter achter wegen laten, maar wie wordt er nou niet blij van een kaartje? Wie nu een kaartje verstuurd via Omapost met de actiecode COROMA betaalt tijdelijk €1,75 voor het vesturen van een kaartje naar een eenzame dierbare.

Steun lokale restaurants en bestel online

Nu alle restaurants en kroegen verplicht gesloten zijn tot 6 april heeft de horeca behoorlijk wat te verduren gekregen. Maar gelukkig is er een klein lichtpuntje en kun je lokale restaurants toch nog steunen door online eten te bestellen. Je kunt je maaltijden bestellen via Thuisbezorgd en kunt hierdoor niet heerlijk eten, maar steunt ook lokale ondernemers die dat op dit moment heel hard nodig hebben. Bezorgen gaat helemaal contactloos, dus maak je geen zorgen.

Bingewatch je favoriete seris

Series zijn helemaal hot en nu is het moment om je favoriete series ongegeneerd te bingewatchen. Maak een account aan bij Netflix, Disney + en/of Videoland en geniet van je favoriete series (en films).

Als laatste: Bedankt & hou je taai

Dit waren onze tips voor iedereen die thuis zit. Mocht je aanvullende tips hebben dan voegen we deze graag toe aan het artikel. Voor nu willen we je bedanken! Bedanken voor het lezen van dit artikel, maar ook voor het eventueel iets bestellen via één van onze links. Bedankt dat je Travelaar blijft steunen. Hou je taai de komende tijd!

Liefs