hoe duur is hong kong

Hoe duur is Hong Kong? | Ons reisbudget voor 4 dagen

Geüpdatet op

Eén van de duurste bestemmingen tijdens onze reis door Zuid-oost Azië was Hong Kong. We verbleven hier drie nachten, heel toevallig, precies tijdens het Chinese nieuwjaar. In totaal verbleven wij vier dagen in deze metropool en om een antwoord te kunnen geven op de vraag “Hoe duur is Hong Kong?” zetten we onze budget Hong Kong op een rij.

Het zal je niet verbazen dat slapen in de Chinese stad relatief duur is, helemaal tijdens deze feestdagen. Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest in Hong Kong en daardoor stijgen de prijzen de pan uit. Miljoenen toeristen komen naar Hong Kong en dus is het verstandig om van te voren een slaapplaats te reserveren. Ook wanneer het geen Chinees Nieuwjaar is, is Hong Kong geen goedkope bestemming. Mocht je echter Chinees Nieuwjaar best over willen slaan, ga dan voor een andere periode.

Valuta en wisselkoers Hong Kong

In februari 2014 was 1 euro, heel toevallig, precies HKD10,57. Dit is de koers waarmee de berekeningen gemaakt zijn. Op moment van schrijven is de een euro trouwens 8,85 Hong Kong dollar waard. Mocht je nu gaan, dan zal je dus iets duurder uit zijn. Hou dus goed in de gaten wat de koers is op moment van vertrekken. Even Googlen op ‘hong kong dollar euro‘ vind ik meestal het makkelijkst en het overzichtelijkst in plaats van een website met allemaal grafieken en getallen.Hoe duur is Hong Kong? Wisselkoers.

Onze uitgaven in Hong Kong hebben wij onderverdeeld in vijf verschillende categorieën; Slapen, eten en drinken, vervoer, souvenirs en overige uitgaven.

Slapen in Hong Kong

Zoals gezegd springt het overnachten er echt uit. We boekten een kleine maar schone kamer bij You Hotel via Wimdu. Toen wij onze tickets boekten van Taipei naar Hong Kong hadden we er geen idee van dat het juist op het moment dat wij zouden aankomen Chinees Nieuwjaar zou zijn. Gelukkig een week van te voren gaan inlezen, zodat we er toch achter kwamen. We zijn toen meteen op zoek gegaan naar een slaapplaats en hebben bijna ieder hostel en hotel gemaild. Vaak geen reactie of de melding dat alles volgeboekt was. Hierdoor kwamen we uiteindelijk (2 dagen voor vertrek) uit bij een kamer via Airbnb. Geen koopje, maar in ieder geval een plek om te slapen op een prima locatie.

Tijdens de rest van onze reis betaalden we nooit meer dan 25 euro voor een kamer per nacht. Hierdoor vonden we het slapen in Hong Kong opeens erg duur. 60 euro voor een kamer is op heel veel plaatsen natuurlijk helemaal niet zo duur..

Eten & drinken in Hong Kong

Ook voor eten en drinken hebben we voor ons doen best veel geld uitgegeven. Veel gekke dingen hebben we niet gedaan. Avondeten op één van de nightmarkets. In een restaurantje in plaats van op straat, dat dan wel. Drinken haalden we vaak gewoon bij de supermarkt en namen we mee voor onderweg. Hong Kong kent echter een groot aantal hightlights en ook al proberen wij altijd om niet te eten en drinken bij één van de highlights. in Hong Kong lukte dit niet. Aangezien we naar The Peak gingen en besloten om daar te blijven voor het vuurwerk moesten we daar wel een hapje eten. Dit is wat duurder geworden dan de planning was. Verder kun je overal prima gerechten scoren voor ongeveer vijf euro, zit er op iedere straathoek een McDonalds en ook supermarkten zijn er genoeg.

Hoe duur is Hong Kong? Fried rice is ook in Hong Kong één van de goedkoopste maaltijden.

Vervoer in Hong Kong

Onder vervoer valt het vervoer van en naar het vliegveld, met de boot (en weer terug) van Kowloon naar Hong Kong Island en een paar ritjes met de metro door de stad. Voor de bus van het vliegveld naar Kowloon betaalden we bijvoorbeeld 33 HKD per persoon.

hoe duur is hong kong

Souvenirs

Net als op iedere andere bestemming werden er ook in Hong Kong souvenirs aangeschaft. Dit is echter natuurlijk totaal persoonlijk en hiervoor kun je zoveel uitgeven of besparen als dat je wilt.

Overige uitgaven in Hong Kong

Onder overige vallen een aantal dingen die we extra hebben aangeschaft bij de supermarkt, zoals suiker, toiletpapier en een aansteker.

hoe duur is hong kong

Hoe duur is Hong Kong? Onze uitgaven

In het schema hieronder kun je lezen hoeveel we voor iedere categorie hebben uitgegeven. In totaal gaven wij tijdens ons verblijf in Hong Kong 307,62 uit. Dit is het totale bedrag voor twee personen voor 4 dagen (3 nachten).

Hong Kong - 3 dagen
Eten & Drinken
eten-en-drinken-kraam.png
Vervoer
vervoer-trein-icon.png
Slapen
slapen.png
Souvenirs Overige
overige.png
Totaal
HK$ 1.044,90 HK$ 297,60 HK$ 1.820,70 HK$ 45,- HK$ 21,80 HK$ 3.230,-
€ 71,54 € 1,2 € 89,61 € 2,11 € 3,66 € 168,12

Hong Kong is een plek waar veel mensen terechtkomen doordat veel vluchten van en naar Zuidoost-Azië er stoppen. Wanneer je er een stop-over maakt tijdens je reis, hou dan rekening met de impact op je budget, want het is hier een stuk duurder dan in andere landen. Toch is het een plek die je gezien moet hebben als je de gelegenheid krijgt.

Totaal
(3 dagen)
Per dag
(2 personen)
HK$ 3.230,- HK$ 1.076,67
€ 307,62 € 102,54

Conclusie: Hoe duur is Hong Kong?

In totaal gaven wij ruim 50 euro uit per persoon per dag. Als antwoord op de vraag “Hoe duur is Hong Kong?” kunnen wij stellen dat Hong Kong een dure bestemming is in vergelijking tot andere landen die wij bezochten tijdens onze reis door Azië. Ter vergelijking: In Sri Lanka gaven wij gemiddeld nog geen 20 euro uit per persoon per dag.

Ook in Hong Kong geweest? Heb je meer tips om het goedkoop te houden? Laat het weten in een reactie!

4 berichten over “Hoe duur is Hong Kong? | Ons reisbudget voor 4 dagen”

 1. Avatar van Simone | Paper Travels
  Simone | Paper Travels
  3 maart 2015

  Ik vind Hong Kong fantastisch! Ik ben er jaren geleden geweest voor mijn werk en dus sliepen we in het Sheraton Towers hotel... :) Niet echt budget te noemen maar de baas betaalde dus ik heb geen idee wat het heeft gekost. Ik ben toen wel twee dagen langer gebleven om Hong Kong te bekijken en vind het echt een leuke stad. Goede budgettips. Ik wil graag nog een keer terug dus die tips gaan pas komen dan.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   7 maart 2015

   Oeh, heerlijk dat het toen een beetje luxe kon!

 2. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  5 maart 2015

  Ik was vorig jaar in Hong Kong en helaas niet anders gemerkt ;). Goedkoop en gezellig eten doe je trouwens wel op de nightmarket in de buurt van Temple Street! En tijdens de lunch haalde ik vaak een hapje bij een bakkertje!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   7 maart 2015

   Haha, jammer dat het wat prijziger is inderdaad, maar dat maakte het er niet minder mooi op! Heeft ook wel iets.. op zoek gaan naar de goedkopere plekken. En wie zoekt, zal vinden!