Header voor categorie: Hong Kong

Hong Kong

Taal: Chinees (vooral Kantonees) en Engels


  • Hallo: Néih hóu (Kantonees)

  • Bedankt: Doh je (Kantonees)

Valuta: Hongkongse dollar (HKD)


Noodnummer: 999


Over Hong Kong

De officiële benaming voor Hong Kong is Speciale Administratieve Regio Hongkong van de Volksrepubliek China. Een hele mondvol. Hong Kong bestaat uit 236 eilanden en is gelegen in de Zuid-Chinese zee. Deze speciale administratieve regio van China staat bekend vanwege haar vele wolkenkrabbers, drukte en zakendistrict, maar je vindt er ook stranden, prachtige natuur en vele shopping malls. Hong Kong is de ideale bestemming voor een kortere reis naar Azië.


Beste reistijd Hong Kong is het gehele jaar door een prima bestemming om te bezoeken. Wil je reizen tijdens de maanden met de minste kans op regen en de fijnste temperaturen, dan zijn de maanden april tot en met oktober het beste.


Vliegtickets In zo'n elf uur vlieg je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Hong Kong. Een retourticket hoeft niet meer te kosten dan €500 per persoon. De prijzen voor vliegtickets kun je het beste vergelijken via Skyscanner of WTC.


Reisbudget Hong Kong is geen goedkope reisbestemming en is zeker iets duurder dan het vaste land van China. Voornamelijk accommodaties zijn prijzig. Wij raden je daarom aan om vooraf iets te boeken via Booking.com. Eten kun je vinden in iedere prijsklasse. Zo kun je eten op straat, maar ook in de meest fancy restaurants. Zelf gaven wij in totaal ruim €50 per persoon per dag uit in Hong Kong. Hier lees je alles over onze uitgaven.