Hanwag Banks Lady GTX

Review: Hanwag Banks wandelschoenen voor hem en haar

Geüpdatet op

Al jaren lang liepen wij stug lange wandelingen – door de bergen of jungle – op onze Nike Air Max en altijd dachten we dat dit voldoende grip en comfort bood. Maar wat hadden wij het mis. Tijdens onze trip door Duitsland, Luxemburg en de Belgische Ardennen mochten wij beide een paar wandelschoenen van het merk Hanwag testen. En stiekem balen we nu wel een beetje dat we niet eerder overstag zijn gegaan. In dit artikel delen we onze bevindingen met de Hanwag Banks wandelschoenen voor hem en haar.

Over Hanwag

Hanwag is een Beiers bedrijf dat al sinds 1921 hoge kwaliteit berg- en wandelschoenen op de markt brengt. Hanwag heeft een sterke focus op robuustheid, de perfecte pasvorm en verwerkt de beste materialen in zijn producten. Alle producten van Hanwag worden geproduceerd in Europa op een zo duurzaam mogelijke manier. Het merk maakt gebruik van zo milieuvriendelijk mogelijke materialen, houdt de transportwegen zo kort mogelijk en verhoogt de levensduur van de producten door de perfecte kwaliteit te leveren. Dit allemaal zodat iedereen – ook jij en ik – zo lang mogelijk kunnen blijven genieten van de Beierse natuur.

Hanwag Banks review
Hanwag Banks wandelschoenen

Hanwag Banks wandelschoenen

Tijdens het uitzoeken van onze wandelschoenen werd al snel duidelijk dat wij voor een categorie A of categorie B wandelschoen zouden gaan. Wij houden van lange wandelingen maken, maar doen dat over het algemeen niet in de bergen en zijn geen echte adrenalinejunkies. Het gaat ons dus vooral om comfort en grip tijdens het wandelen. Wij kozen daarom beide voor een paar Hanwag Banks wandelschoenen. Deze wandelschoenen vallen in de categorie A/B en zijn daarom perfect voor de wandelingen die wij maken. Denk aan langere wandelingen in Nederland, maar ook wandelingen in andere delen van Europa. Ze bieden voldoende grip tijdens wandelingen in de heuvels en bergen.

Nieuwsgierig naar hoe je de perfecte categorie wandelschoenen voor jou aanschaft? Lees onze artikel over de verschillende categorieën wandelschoenen.

Hanwag Banks Lady GTX

De Hanwag Banks zijn op de markt gebracht in een aantal uitvoeringen waarvan ik koos voor de Lady GTX. De GTX in de naam van de schoen staat voor Gore-tex waaruit de voering van de wandelschoen bestaat. Dit betekent dat je met de Hanwag Banks GTX wandelschoen geen last van natte voeten krijgt wanneer je door een beek moet lopen of een regenbui of je hoofd krijgt. Ik heb het meerdere keren uitvoerig getest en mijn voeten zijn inderdaad altijd droog gebleven. Vanwege deze voering merkte ik meteen dat ik meer ‘durfde’ tijdens een wandeling en sneller dacht ‘laten wet het maar doen’. Heel fijn om geen dingen te hoeven laten. Ik raad je dus zeker wandelschoenen aan met een Gore-tex voering.

Wandelschoenen voor vrouwen
Hanwag Banks Lady GTX
Hanwag Banks Lady GTX
Hanwag Banks Lady GTX

Hanwag Banks LL

Erick koos voor de Hanwag Banks LL welke een iets breder voorvoetbereik heeft voor nog fijner loopcomfort en is speciaal voor mannen op de markt gebracht. Hoewel de Hanwag Banks LL niet beschikt over een Gore-tex voering hoef je ook met deze wandelschoenen niet snel bang te zijn voor natte voeten. De leren voering is zo goed als waterdicht, maar biedt niet de garantie zoals de GTX doet.

Hanwag Banks LL
Hanwag Banks LL
Hanwag Banks LL

Onze ervaringen en conclusie

Hoewel we een paar jaar geleden gezegd zouden hebben dat we echte stadsmensen zijn, neigen we de laatste jaren steeds meer naar de natuur. En daar legden we tijdens onze reis in de zomer van 2020 dan ook onze focus op. We maakten prachtige wandelingen door de Mullerthal regio in Luxemburg en maakten wandelingen langs de Hoëge en Ninglinspo rivier in de Belgische Ardennen. Meteen merkten we dat het wandelen ons een stuk beter afging. Zelfs zonder de wandelschoenen echt te hebben ingelopen. Het klimmen en klauteren langs de Ninglinspo rivier ging een stuk soepeler en hoewel ik voorheen op mijn sneakers nogal eens uitgleed is me dit met de Hanwag Banks wandelschoenen geen enkele keer gebeurt. Dit geeft meer zelfvertrouwen en zorgde ervoor dat we heel wat meer kilometers aflegden dan eerder.

Direct na ontvangst van de wandelschoenen raakten we enthousiast vanwege de vorm en uitstraling van de schoenen. Wandelschoenen kunnen al snel een beetje lomp lijken, maar dit valt met de Hanwag wandelschoenen 100% mee. Natuurlijk, het zijn geen hippe sneakers, maar je hoeft je er zeker niet in te schamen. En zoals het merk beloofd, zitten de schoenen als gegoten. Na alle wandelingen die we hebben gemaakt hebben we beide totaal geen last gehad van onze voeten.

Nieuwsgierig naar waar je op moet letten bij het uitzoeken en aanschaffen van jouw schoenen? Bekijk onze tips voor het aanschaffen van het perfecte type wandelschoenen.

Ninglinspo wandeling
Hiken in de Ardennen

De Hanwag Banks GTX wandelschoenen ook kopen?

De Hanwag Banks zijn zowel voor mannen als voor vrouwen verkrijgbaar. De Hanwag Banks Lady GTX is verkrijgbaar in de kleuren asphalt/petrol, asphalt/autumn leaf, asphalt/ocean, mocca/tan en navy/asphalt. Zelf koos ik voor de kleur asphalt/petrol.

De Hanwag Banks LL voor mannen is verkrijgbaar in de kleur mocca/asphalt. Dit is de wandelschoen die Erick heeft uitgekozen.

Hebben we je overtuigd van het belang van goede wandelschoenen? De Hanwag Banks wandelschoenen zijn onder andere verkrijgbaar bij Bever, Bol.com en de webshop van Hanwag voor een adviesprijs van €220.

Wat trek jij aan tijdens langere wandelingen? Sneakers of goede wandelschoenen?