aankopen voor je verre reis - backpack

Getest: Osprey Archeon backpack voor hem en haar

Geüpdatet op

Na onze lange reis van vier jaar waarbij we reisden met twee grote backpacks werd het wel eens tijd voor iets anders. Nieuwe backpacks die ook mee kunnen tijdens kortere reizen, of zelfs een stedentrip. Want fan van backpacks zullen we altijd blijven. Tijdens onze roadtrip door Duitsland, Luxemburg en de Belgische Ardennen testten we de Osprey Archeon backpacks van 30 liter en 45 liter. Hieronder lees je onze ervaringen en bevindingen.

Inhoudsopgave:Getest: Osprey Archeon backpack voor hem en haar
  1. Osprey Archeon backpack
  2. Conclusie

Osprey Archeon backpack

De Osprey Archeon backpack is een nieuwe lijn van Osprey, het merk dat al ruim 70 jaar backpacks op de markt brengt van zeer hoge kwaliteit. De backpack is verkrijgbaar in verschillende formaten, uiteenlopend van 30 tot 70 liter en is ontworpen voor vrouwen en mannen. Wij kozen voor een Osprey Archeon daypack van 30 liter voor vrouwen en een Osprey Archeon backpack van 45 liter voor mannen. En hoewel de rugzak van 30 liter een daypack wordt genoemd is deze ook super goed te gebruiken als backpack.

De Osprey Archeon backpacks zijn ook nog eens super duurzaam. Alle rugzakken en backpacks zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zo ontworpen dat ze jaren mee zullen gaan.

Osprey backpacks

Osprey Archeon 30 Woman’s

De Osprey Archeon 30 Woman’s is eigenlijk een daypack en dus niet per se ontwikkeld voor langere reizen of om heel veel spullen mee te nemen. Wij reizen altijd met zo weinig mogelijk spullen – al kan ik me daar vaak niet aan houden als we met de auto reizen – en 30 liter is daardoor meer dan voldoende voor mij voor een reis van een week. De rugzak is speciaal ontworpen voor vrouwen en zit daarom als gegoten om een vrouwenlichaam. De rugzak is licht (slechts 1.7 kilo), heeft iets dunnere schouderbanden en is een stukje smaller. En dat voel je meteen zodra je de backpack op je rug doet. De rugzak is perfect te verstellen naar jouw lichaam. Vergeleken met mijn andere backpack weegt deze tas echt helemaal niets en dat zit en loopt super fijn.

Osprey Archeon Backpack
Osprey Archeon Backpack

De rugzak bestaat uit een groot vak dat je aan de voorkant open kunt ritsen, een front loader dus (perfect!). Daarnaast zijn er een aantal kleinere vakken waar je spullen in kunt opbergen. Aan de binnenkant van het bovenste vak zit bijvoorbeeld een handig ritsje wat dit vak perfect maakt voor belangrijke papieren en documenten. In de zijvakken kun je bijvoorbeeld perfect een fles water meenemen.

Osprey Archeon Backpack

Een ander groot voordeel aan de rugzak is het feit dat een regenhoes is inbegrepen. De hoes is zwart en zit verstopt in een speciaal vak onderaan de tas.

De Osprey Archeon 30 Woman’s is verkrijgbaar in de kleuren Deep space blue en Mud red. Ik koos voor de laatste optie en ben super blij met de vrolijke kleur. Je koopt de Osprey Archeon 30 Woman’s voor €240 via onder andere Osprey. De Archeon 30 is ook verkrijgbaar voor mannen in de kleuren Haybale Green, Stargazer Blue en Stonewash Black.

Osprey Archeon 45 Men’s

Net als altijd koos Erick voor een iets grotere rugzak dan ik, namelijk de Osprey Archeon 45 Men’s. Deze backpack is zoals de naam al doet vermoeden speciaal ontwikkeld voor mannen. Ook deze backpack beschikt over een groot hoofdvak dat te bereiken is via een frontloader (een rits aan de voorkant van de backpack). Super handig zodat je niet van bovenaf door je spullen hoeft te grabbelen. In deze flap van de frontloader zit een handige vakje met rits waar je belangrijke spullen in kunt opbergen. Hetzelfde geldt voor het bovenste vak van de backpack.

De backpack zit heerlijk en is perfect te verstellen naar jouw lichaam. Het totale gewicht van de Osprey Archeon 45 bedraagt slechts twee kilo en dat is een stuk lichter dan onze andere backpacks.

Osprey Archeon Man's 45 liter
Osprey Archeon Man's 45 liter

Uiteraard beschikt ook de Osprey Archeon 45 Men’s over een vak onderop de backpack waar een regenhoes uit is te halen.

De Archeon 45 Men’s backpack is verkrijgbaar in de kleuren Haybale Green, Stargazer Blue en Stonewash Black. Erick koos voor de Stargazer Blue variant. De backpack heeft een adviesprijs van €260 en is onder andere verkrijgbaar via Bever en Osprey. De Archeon 45 is daarnaast verkrijgbaar voor vrouwen in de kleuren Deep Space Blue en Mud Red.

Osprey Archeon Man's 45 liter
Osprey Archeon Man's 45 liter regenhoes

Conclusie

De Osprey Archeon backpacks en rugzakken zijn perfect voor korte en langere trips. De backpacks zitten super comfortabel, zijn lekker licht en alle extra vakjes zijn super handig voor het overzicht. Vooral het feit dat de rugzak en backpack beschikken over een regenhoes en frontloader – rits aan de voorkant – maken de tassen helemaal perfect.