Backpack inpakken tips

Backpack inpakken: Met deze tips wordt het makkelijker

Geüpdatet op

Wie een wereldreis gaat maken of voor een langere periode gaat backpacken zal heel wat spullen mee willen nemen naar de andere kant van de wereld. Maar dat teveel bagage meezeulen niet handig is, lijkt me duidelijk. Hoe kun je het beste je backpack inpakken? Met deze tips voor het backpack inpakken wordt het een stuk makkelijker dan je vooraf denkt. Met deze praktische tips pak je je backpack in een handomdraai strategisch in.

  • Ga je voor de eerste keer backpacken? Dan wil je zeker deze backpack inpakken tips lezen voor een zo comfortabel mogelijke eerste reis.

Maak een inpaklijst en bepaal wat je écht wilt meenemen op reis

Wie voor een langere tijd gaat backpacken denkt al snel dat hij/zij kilo’s aan bagage mee moet nemen. Maar niets is minder waar. Maak voordat je gaat reizen voor jezelf een lijst met spullen die je echt wilt meenemen op reis en filter deze daarna. Een inpaklijst is de eerste stap naar het inpakken van je backpack.

Koop een backpack die bij jouw reis en lichaam past

Backpacken zonder backpack is niet te doen en daarom is het belangrijk dat je vooraf een backpack koopt die goed bij jouw reis en jouw lichaam past. Bedenkt welke bestemmingen je gaat ontdekken, welke soorten kleding je mee moet nemen en hoeveel kilo bagage je mee moet kunnen nemen. Ga voor een zo klein mogelijke backpack, want je moet niet vergeten dat je alle kilo’s weken- of maandenlang op je rug moet meezeulen. Voor het kopen van een goede backpack kun je goed terecht bij Bever. Heb je iets minder budget dan is Decathlon misschien iets voor jou. Al moet ik wel zeggen dat besparen op een backpack niet vaak de goede keuze is.

Backpack inpakken tips
Backpack Deuter vrouwen

Backpack inpakken: Neem niet teveel bagage mee

Heb je je backpack inpaklijst gemaakt? Zorg dan dat je alsnog dingen hieruit filtert. In eerste instantie zul je zien dat je altijd teveel bagage mee wilt nemen. Neem je toch alles mee, schrijf dan aan het einde van je reis op wat je wel en niet hebt gebruikt en haal hier voor je volgende backpack reis je voordeel uit.

Wat dan wel écht handig is om mee te nemen op wereldreis tijdens het backpacken? Hier vind je handige items die je zeker moet meenemen op wereldreis.

Stal je spullen uit voor het inpakken van je backpack

Het maken van een backpack inpaklijst is een goede eerste stap voor het backpack inpakken, maar dan ben je er nog niet. Is je lijst compleet? Stal dan alle spullen die op deze lijst staan voor je uit om te zien hoeveel het echt is. Pas als je alles bij elkaar ziet kun je het beste inschatten of alles in je backpack gaat passen. Maak keuzes en vergeet niet dat vrijwel overal ter wereld alles te koop is wat je nodig zult hebben. Tenslotte hoef je tijdens je reis geen modeshow te lopen en kun je dus best af zonder hakken, chique jurkjes en nette pakken.

Rol je kleding op voor meer ruimte en minder kreukels

Maandenlang uit je backpack leven is niet heel best voor je kleding en andere spullen. Je kunt je kleding niet netjes ophangen en strijken zit er al helemaal niet in. Wil je er toch voor zorgen dat jouw kleding tijdens het backpacken zo weinig mogelijk kreukt? Dan is één van de beste backpack inpakken tips om je kleding op te rollen. Op deze manier kreukelt het minder én bespaar je ruimte.

Pak kleding in die je gemakkelijk kunt combineren

Kiezen welke kleding je meeneemt op wereldreis is lastig, want je moet rekening houden met verschillende klimaten en temperaturen. Werk daarom zoveel mogelijk met laagjes en neem kleding mee die je makkelijk met elkaar kunt combineren. Ga niet voor witte kleding, want sneller vies, maar ga voor basic shirts die bij iedere broek of rok leuk staan.

Organiseer je bagage met packing cubes

Een eerste stap voor het backpack inpakken is je kleding oprollen voor minder kreukels en meer ruimte. Wil je echter nog meer overzicht dan raad ik je aan om packing cubes aan te schaffen. Dit zijn bagage organizers waar je je kleding per categorie kunt sorteren. Zo reis ik altijd met een packing cube voor shirts, één voor broeken, jurkjes en rokken en één voor ondergoed en sokken. Heel fijn, omdat je op deze manier niet telkens je hele backpack hoeft door te spitten.

Backpack inpakken met packing cubes

Zorg ervoor dat je zelf je kleding kunt wassen op reis

Zoals al een paar keer is gezegd is het verstandig om niet teveel kleding mee te nemen op reis. Zorg ervoor dat je alle kledingstukken goed kunt combineren voor wat variatie. Op reis zal het op veel bestemmingen mogelijk zijn om je kleding te (laten) wassen. Bijvoorbeeld in je hostel of hotel of door zelf naar een wasserette te gaan. Maar wat ook heel handig is, is zelf een universele waslijn en gootsteenstop mee te nemen. Deze kun je in iedere badkamer gebruiken en zo kun je op ieder moment je favoriete shirtje weer fris laten ruiken. Wasmiddel kun je op veel plekken kopen in kleine zakjes, maar je kunt er ook voor kiezen om een tube reiswasmiddel mee te nemen vanuit Nederland.

Kleding wassen op reis

Prop zware spullen niet bovenin je backpack

Bij het backpack inpakken is het belangrijk om stil te staan bij het gewicht dat je lichaam mee moet tillen tijdens het reizen. Belangrijk is om zware bagage zo dicht mogelijk tegen je rug aan te dragen. Stop zware spullen dus als eerste in je backpack tijdens het inpakken. Op deze manier kun je de kilo’s het beste verdelen en zit de backpack het meest comfortabel.

Zorg voor overzicht in je backpack

Het is daarnaast ook handig om bij het backpack inpakken alvast na te denken over spullen die je vaak gaat gebruiken en spullen die minder vaak van pas zullen komen. Stop spullen die je vaak nodig zult hebben zover mogelijk bovenin je backpack.

Reis je met een reisgenoot? Verdeel de spullen

Wanneer je samen met iemand gaat backpacken is het onnodig om sommige spullen dubbel mee te nemen. Overleg vooraf over wie wat in zijn/haar backpack stopt en vermijd overbodige kilo’s. Zo hoef je bijvoorbeeld maar één waslijn en gootsteenstop mee te nemen.

Schaf een flightbag aan

Wanneer je klaar bent met je backpack inpakken zul je merken dat het makkelijker is dan je dacht. Maar je bent nog niet helemaal klaar. Ik raad je aan om zeker een flightbag aan te raden voor het beschermen van je backpack, maar ook om je spullen extra te beschermen. Een flightbag is een extra hoes voor om je backpack die je zelfs af kunt sluiten met een slotje. Hierdoor is het voor anderen lastiger om bij jouw spullen te komen. Een flightbag is dus zeker een essentieel item om aan te schaffen voor het backpacken.

Fligthbag
Backpack inpakken tips: Gebruik een flightbag

Heb jij nog handige aanvullende backpack inpakken tips?