aankopen voor je verre reis - backpack

Backpack kopen: de beste tips en tricks

Geüpdatet op

Wanneer je van plan bent een langere reis te gaan maken is het belangrijk dat je beschikt over een goede backpack. Tijdens je reis zal je backpack je huis, je kledingkast en al het andere dat je thuis hebt in één zijn. Je zult er niet altijd kilometers mee moeten lopen, maar dat de backpack fijn zit is zeker belangrijk. Ga jij binnenkort voor de eerste keer een backpack kopen? In dit artikel delen we handige tips voor het kopen van de perfecte backpack en delen we een aantal tips voor de beste backpacks.

Het aantal liters van een backpack

Tijdens het backpack kopen zul je zien dat er altijd gesproken wordt over een inhoud in liters. Hiermee wordt aangegeven hoeveel bagage je in je backpack mee kunt nemen. Een keuze maken uit het aantal liters hangt voornamelijk af van wat je precies van plan bent. Ikzelf begon onze reis met een backpack van 55+10 liter. Dit ging prima, maar ik merkte dat deze toch aan de grote kant was en ik prima een wat kleinere backpack zou kunnen gebruiken. Voor mannen is een iets grotere backpack over het algemeen wel prettig.

Ondertussen hebben wij zelf meerdere backpacks en ik moet zeggen dat ik zelf een inhoud van 40 tot 55 liter perfect vindt voor vrouwen.

tips voor het kopen van de perfecte backpack.

Backpack voor mannen/vrouwen

Een aantal backpackmerken maken onderscheid in backpacks voor mannen en voor vrouwen. Dit betekent dat de backpacks speciaal zijn ontworpen voor een ultiem draagcomfort voor vrouwen en mannen. Osprey is één van deze merken en ik moet zeggen dat de backpacks van Osprey echt super fijn zitten.

Lees ook onze Osprey Archeon backpacks review en onze review over de Osprey Talon 55 en Osprey Tempest 50 backpacks.

Backpack kopen tips
Osprey Archeon Backpack

Ga voor een praktische indeling

Een andere reden waardoor ik heb gekozen voor een nieuwe backpack is dat mijn oude backpack niet beschikte over een “frontloader”. Dit betekent dat ik enkel bij de spullen in mijn backpack kon komen door van bovenaf te graaien. Mijn nieuwe backpack beschikt wel over een “frontloader”. Hiermee kan ik de voorkant van mijn backpack  openritsen alsof het een reiskoffer is.

Weten hoe je je backpack het allerbeste inpakt? Lees dan onze backpack inpakken tips.

tips voor het kopen van de perfecte backpack
Osprey Archeon Backpack

Ga voor de juiste afstelling

Aangezien al je bezit tijdens een reis in je backpack zal zitten is het van groot belang dat je backpack goed en lekker zit. Last krijgen van nek en schouders is iets waar niemand op zit te wachten. Uit ervaring weet ik dat een goede backpack die op verschillende manieren afgesteld kan worden onwijs belangrijk is. Vooral het afstellen van de heupband is zeer belangrijk zodat je ervoor kan zorgen dat de backpack goed steunt op je heupen en niet trekt aan je schouders. Ongetwijfeld zit er een instructieboekje bij je backpack dat je precies vertelt hoe je jouw backpack moet instellen. Eén van de belangrijkste tips voor het kopen van de perfecte backpack is dan ook dat je voor je reis alvast je backpack gaat inlopen.

Extra veiligheid

Een aantal backpacks wordt tegenwoordig geleverd met een flightbag welke in de backpack zit. Bij andere backpacks is dit niet het geval en zul je zelf een flightbag aan moeten schaffen. Zoals bij mijn backpack. Een flightbag gebruik je voornamelijk, zoals het woord al zegt, tijdens het vliegen. Niet alleen zorg je er hiermee voor dat er niemand bij je spullen kan, je houdt ook nog eens je backpack schoon en zorgt ervoor dat de banden van je backpack bijvoorbeeld niet vast blijven zitten tussen de bagageband. De flightbag die ik geleverd kreeg bij mijn nieuwe backpack kan niet alleen gebruikt worden als flightbag, maar ook als raincover. De flightbag sluit je voor extra veiligheid af met een TSA slot.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

Backpack kopen tips: Bezuinig niet

Het aanschaffen van een goede backpack is niet goedkoop, maar ik kan uit ervaring zeggen dat je er geen spijt van zult krijgen! Je zult zien dat je een stuk blijer wordt van een goede backpack dan van de goedkoopste. Heb je toch een kleiner budget en wil je een goede kwaliteit backpack? Kijk dan eens naar het assortiment backpacks van Decathlon.

Top 5 beste backpacks volgens Bol.com

Ben je er nog niet helemaal uit welke backpack jij wilt kopen? Hieronder vind je een lijstje met de vijf best verkochte backpacks op Bol.com.

Top 5 beste verkochte backpacks op Decathlon

Ga je toch liever een goedkopere backpack kopen, dan heeft Decathlon een uitstekend assortiment. Hieronder hebben we de vijf best verkochte backpacks op Decathlon op een rij gezet:

Onze favoriete backpacks

Tijdens al onze jaren hebben wij al heel wat backpacks uitgeprobeerd. Hieronder hebben we onze vijf favoriete backpacks op een rij gezet:

Osprey Tempest 50 vrouwen backpack review

Heb jij nog aanvullende tips voor het kopen van de perfecte backpack?

14 berichten over “Backpack kopen: de beste tips en tricks”

 1. Avatar van Klasine | Wereldlicious.nl
  Klasine | Wereldlicious.nl
  8 december 2016

  Ik heb een backpack, maar ééntje zonder frontloader. Nu ben ik erg in twijfel of ik nog een andere zal aanschaffen voor mijn trip naar Zuidoost Azië (Thailand, Laos, Cambodja en Maleisië). Daarnaast heb ik nog een aantal spulletjes op mijn lijstje staan die ik nog moet aanschaffen, dat tegoed zou dus erg goed uitkomen nu :-)

 2. Avatar van Theo
  Theo "SurvivalTrotter" Brouwers
  8 december 2016

  Onze volgende grote bestemming is nog niet bekend maar onze wenslijst is hééél lang. Griekenland met onze drie dochters. Oostkust van Canada.IJsland voor de ruige natuur. De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met (Ultra)light. Oude zware spullen vervangen door nieuwe lichtere en bij aanschaf van iets wat ik nog niet heb meteen zo licht mogelijk kopen. Met vriendelijke groet, Theo

 3. Avatar van Anke
  Anke
  8 december 2016

  Australie! Daar wil ik graag nog handige reisartikelen voor aanschaffen.

 4. Avatar van Sofie Laenen
  Sofie Laenen
  8 december 2016

  Wij gaan in februari naar New York. nieuwe reisspullen kunnen we altijd wel gebruiken.

 5. Avatar van Willemijn
  Willemijn
  8 december 2016

  Voor mijn aankomende reis naar Azie (Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam) moet ik nog wat dingen aanschaffen. Het shoptegoed zou mooi uitkomen voor een reisportemonnee of een paspoorthoesje!

 6. Avatar van Katinka
  Katinka
  8 december 2016

  Ik vind het zeer nuttige tips en tricks over de backpack en ga die zeker gebruiken bij het aanschaffen van me eigen backpack. Het shop te goed zou ik kunnen gebruiken om een begin van me nieuwe backback en of flightbag daar voor te kopen . Die zal zeer nuttig zijn op onze reis naar Afrika en Australië

 7. Avatar van Charlene
  Charlene
  9 december 2016

  Ik weet mijn volgende bestemming nog niet maar voor welke bestemming dan ook, ik kan dit altijd goed gebruiken. Het liefst voor een bestemming in Azië!

 8. Avatar van Caro Cools
  Caro Cools
  9 december 2016

  Ik heb zelf uiteindelijk wel gekozen voor een 55+10 en ben erg benieuwd hoe die gaat zitten als in hem komend jaar ga gebruiken! Ik moet zelf wel nog alle kleine dingetjes aanschaffen als een flightbag, slotjes, toillettas voor in de backpack etc voor ik aan mijn reis door Iran, India en Nepal ga beginnen. Die 20 euro zou dus goed van pas komen:)

 9. Avatar van Linda | travellersoftheworld
  Linda | travellersoftheworld
  9 december 2016

  Handige tips! Ik heb een backpack zonder frontloader en ik moet zeggen, het lijkt me handig maar ik vind het sinds ik packing cubes gebruik geen must meer. Ik kan hierdoor heel snel alles vinden en mijn tas in en uitpakken. Ik kan mijn tas ook van onder open maken. Verder vind ik zelf de belangrijkste tip: pas!! Elke tas is anders en ik had eerst een hele andere backpack op het oog, die tijdens het passen helemaal niet fijn leek te zijn. Ben ik even blij dat ik dat in de winkel al wist en niet pas ontdekte tijdens het backpacken. Ik heb wel bespaart door te kiezen voor active leisure en niet voor deuter, scheelde heel veel geld en ik vond de deuter wel mooier, maar niet echt beter zitten..

 10. Avatar van Cherelle Pelzer
  Cherelle Pelzer
  11 december 2016

  Over een jaar wil ik graag een lange rondreis maken door Midden-, Zuid-Amerika en het caribische gebied! Ik ben al wat spulletjes aan het verzamelen dus extra shoptegoed zou heel fijn zijn!

 11. Avatar van Gina
  Gina
  11 december 2016

  Als solo-reizende vrouw vertrek ik in januari naar Zuid-Amerika, daarna Nieuw Zeeland en Australië. Aangezien ik als relatief 'chaotisch' geclassificeerd kan worden, zou een documenthouder en een paspoorthoes goed van pas komen?. Ps: die stappen voor het aanvragen van een WHV waren super handig, keep up the good work!

 12. Avatar van Tessel
  Tessel
  15 december 2016

  Wat een topsite dit! Super veel handige tips waar ik veel aan heb voor mijn reis door Azië. Het plan is om 4 maanden te reizen en onder andere naar Myanmar, de Filipijnen en Indonesië te gaan. Ik mis alleen helaas nog een waterdichte toilettas, iets waar ik nooit aan had gedacht! Ook zou ik zeker verdeelzakken en een flightbag kunnen gebruiken! Dan toch maar even lief de Kerstman aankijken dit jaar :) Heel gaaf al je tips, ga zo door! En geniet vooral zelf ook van al je reizen! X

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   18 december 2016

   Wat een lieve reactie! Dankjewel :D Fijn dat je er wat aan hebt en leuk dat je mee doet. We maken zsm de winnaar bekend!

 13. Avatar van Sanne
  Sanne
  25 juli 2017

  Mooie backpack Kirsten! Ik heb toevallig dezelfde. :) Alleen in een een andere kleur dan. Ben er heel tevreden mee, hoewel ik altijd ruimte tekort kom. Maar dat zou ook het geval zijn als de backpack nog een stuk groter zal zijn. :)