Wereldreis reisverzekering: Joho Special ISIS

Tips voor het kopen van de perfecte backpack

Wanneer je van plan bent een langere reis te gaan maken is het belangrijk dat je beschikt over een goede backpack. Tijdens je reis zal je backpack je huis, je kledingkast en al het andere dat je thuis hebt in één zijn. Je zult er niet altijd kilometers mee moeten lopen, maar dat de backpack fijn zit is zeker belangrijk. In dit artikel geven we je handige tips voor het kopen van de perfecte backpack en vertellen we je waar je op moet letten.

#1. Het aantal liters van een backpack

Wanneer je een nieuwe backpack gaat kopen zul je zien dat er altijd gesproken wordt over een inhoud in liters. Hiermee wordt aangegeven hoeveel bagage je in je backpack mee kunt nemen. Een keuze maken uit het aantal liters hangt voornamelijk af van wat je precies van plan bent. Ikzelf begon onze reis met een backpack van 55+10 liter. Dit ging prima, maar ik merkte dat deze toch aan de grote kant was en ik prima een wat kleinere backpack zou kunnen gebruiken.

Zelf reis ik met een Deuter Aircontact backpack van 50+10 liter. Dit is wat mij betreft een perfect formaat voor vrouwen. Erick reist met een Deuter backpack van 70+10 liter die eigenlijk iets aan de grote kant is.

tips voor het kopen van de perfecte backpack.

#2. Ga voor een praktische indeling

Een andere reden waardoor ik heb gekozen voor een nieuwe backpack is dat mijn oude backpack niet beschikte over een “frontloader”. Dit betekent dat ik enkel bij de spullen in mijn backpack kon komen door van bovenaf te graaien. Mijn nieuwe backpack beschikt wel over een “frontloader”. Hiermee kan ik de voorkant van mijn backpack  openritsen alsof het een reiskoffer is.

Weten hoe je je backpack het allerbeste inpakt? Lees dan onze backpack inpakken tips.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

#3. Ga voor de juiste afstelling

Aangezien al je bezit tijdens een reis in je backpack zal zitten is het van groot belang dat je backpack goed en lekker zit. Last krijgen van nek en schouders is iets waar niemand op zit te wachten. Uit ervaring weet ik dat een goede backpack die op verschillende manieren afgesteld kan worden onwijs belangrijk is. Vooral het afstellen van de heupband is zeer belangrijk zodat je ervoor kan zorgen dat de backpack goed steunt op je heupen en niet trekt aan je schouders. Ongetwijfeld zit er een instructieboekje bij je backpack dat je precies vertelt hoe je jouw backpack moet instellen. Eén van de belangrijkste tips voor het kopen van de perfecte backpack is dan ook dat je voor je reis alvast je backpack gaat inlopen.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

#4. Extra veiligheid

Een aantal backpacks wordt tegenwoordig geleverd met een flightbag welke in de backpack zit. Bij andere backpacks is dit niet het geval en zul je zelf een flightbag aan moeten schaffen. Zoals bij mijn backpack. Een flightbag gebruik je voornamelijk, zoals het woord al zegt, tijdens het vliegen. Niet alleen zorg je er hiermee voor dat er niemand bij je spullen kan, je houdt ook nog eens je backpack schoon en zorgt ervoor dat de banden van je backpack bijvoorbeeld niet vast blijven zitten tussen de bagageband. De flightbag die ik geleverd kreeg bij mijn nieuwe backpack kan niet alleen gebruikt worden als flightbag, maar ook als raincover. De flightbag sluit je voor extra veiligheid af met een TSA slot.

tips voor het kopen van de perfecte backpack

#5. Backpack kopen tips: Bezuinig niet

Het aanschaffen van een goede backpack is niet goedkoop, maar ik kan uit ervaring zeggen dat je er geen spijt van zult krijgen! Je zult zien dat je een stuk blijer wordt van een goede backpack dan van de goedkoopste. Heb je toch een kleiner budget en wil je een goede kwaliteit backpack? Kijk dan eens naar het assortiment backpacks van Decathlon.

Heb jij nog aanvullende tips voor het kopen van de perfecte backpack?

Kirsten - 32 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Lees meer

14 reacties op “Tips voor het kopen van de perfecte backpack”

 1. Ik heb een backpack, maar ééntje zonder frontloader. Nu ben ik erg in twijfel of ik nog een andere zal aanschaffen voor mijn trip naar Zuidoost Azië (Thailand, Laos, Cambodja en Maleisië). Daarnaast heb ik nog een aantal spulletjes op mijn lijstje staan die ik nog moet aanschaffen, dat tegoed zou dus erg goed uitkomen nu 🙂

 2. Theo "SurvivalTrotter" Brouwers schreef:

  Onze volgende grote bestemming is nog niet bekend maar onze wenslijst is hééél lang.
  Griekenland met onze drie dochters. Oostkust van Canada.IJsland voor de ruige natuur. De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met (Ultra)light. Oude zware spullen vervangen door nieuwe lichtere en bij aanschaf van iets wat ik nog niet heb meteen zo licht mogelijk kopen.

  Met vriendelijke groet,

  Theo

 3. Anke schreef:

  Australie! Daar wil ik graag nog handige reisartikelen voor aanschaffen.

 4. Sofie Laenen schreef:

  Wij gaan in februari naar New York.
  nieuwe reisspullen kunnen we altijd wel gebruiken.

 5. Willemijn schreef:

  Voor mijn aankomende reis naar Azie (Sri Lanka, Myanmar, Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam) moet ik nog wat dingen aanschaffen. Het shoptegoed zou mooi uitkomen voor een reisportemonnee of een paspoorthoesje!

 6. Katinka schreef:

  Ik vind het zeer nuttige tips en tricks over de backpack en ga die zeker gebruiken bij het aanschaffen van me eigen backpack.
  Het shop te goed zou ik kunnen gebruiken om een begin van me nieuwe backback en of flightbag daar voor te kopen .
  Die zal zeer nuttig zijn op onze reis naar Afrika en Australië

 7. Charlene schreef:

  Ik weet mijn volgende bestemming nog niet maar voor welke bestemming dan ook, ik kan dit altijd goed gebruiken. Het liefst voor een bestemming in Azië!

 8. Caro Cools schreef:

  Ik heb zelf uiteindelijk wel gekozen voor een 55+10 en ben erg benieuwd hoe die gaat zitten als in hem komend jaar ga gebruiken! Ik moet zelf wel nog alle kleine dingetjes aanschaffen als een flightbag, slotjes, toillettas voor in de backpack etc voor ik aan mijn reis door Iran, India en Nepal ga beginnen. Die 20 euro zou dus goed van pas komen:)

 9. Handige tips! Ik heb een backpack zonder frontloader en ik moet zeggen, het lijkt me handig maar ik vind het sinds ik packing cubes gebruik geen must meer. Ik kan hierdoor heel snel alles vinden en mijn tas in en uitpakken. Ik kan mijn tas ook van onder open maken. Verder vind ik zelf de belangrijkste tip: pas!! Elke tas is anders en ik had eerst een hele andere backpack op het oog, die tijdens het passen helemaal niet fijn leek te zijn. Ben ik even blij dat ik dat in de winkel al wist en niet pas ontdekte tijdens het backpacken. Ik heb wel bespaart door te kiezen voor active leisure en niet voor deuter, scheelde heel veel geld en ik vond de deuter wel mooier, maar niet echt beter zitten..

 10. Cherelle Pelzer schreef:

  Over een jaar wil ik graag een lange rondreis maken door Midden-, Zuid-Amerika en het caribische gebied! Ik ben al wat spulletjes aan het verzamelen dus extra shoptegoed zou heel fijn zijn!

 11. Gina schreef:

  Als solo-reizende vrouw vertrek ik in januari naar Zuid-Amerika, daarna Nieuw Zeeland en Australië. Aangezien ik als relatief ‘chaotisch’ geclassificeerd kan worden, zou een documenthouder en een paspoorthoes goed van pas komen?.
  Ps: die stappen voor het aanvragen van een WHV waren super handig, keep up the good work!

 12. Tessel schreef:

  Wat een topsite dit! Super veel handige tips waar ik veel aan heb voor mijn reis door Azië. Het plan is om 4 maanden te reizen en onder andere naar Myanmar, de Filipijnen en Indonesië te gaan. Ik mis alleen helaas nog een waterdichte toilettas, iets waar ik nooit aan had gedacht! Ook zou ik zeker verdeelzakken en een flightbag kunnen gebruiken! Dan toch maar even lief de Kerstman aankijken dit jaar 🙂

  Heel gaaf al je tips, ga zo door! En geniet vooral zelf ook van al je reizen! X

 13. Sanne schreef:

  Mooie backpack Kirsten! Ik heb toevallig dezelfde. 🙂 Alleen in een een andere kleur dan. Ben er heel tevreden mee, hoewel ik altijd ruimte tekort kom. Maar dat zou ook het geval zijn als de backpack nog een stuk groter zal zijn. 🙂

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.