Osprey tempest 50 review

Getest: Osprey Talon 55 & Osprey Tempest 50 backpacks

Geüpdatet op

Het Amerikaanse merk Osprey brengt al sinds 1974 backpacks en tassen op de markt en ook dit jaar zijn er weer een aantal mooie backpacks uitgekomen en zijn populaire designs vernieuwd en verduurzaamd. Wij kregen daarom de Osprey Talon 55 en de Osprey Tempest 50 opgestuurd om uitgebreid te testen. En hoewel onze reisjes uiteraard in het water vielen in verband met de huidige situatie, zijn we tóch op pad geweest en delen we in dit artikel onze bevindingen.

Inhoudsopgave:Getest: Osprey Talon 55 & Osprey Tempest 50 backpacks
  1. Osprey Tempest en Osprey Talon
  2. Review Osprey Tempest 50
  3. Review Osprey Talon 55
  4. Osprey en duurzaamheid
  5. Conclusie

Osprey Tempest en Osprey Talon

Je zult wel denken, waarom worden er twee verschillende backpacks behandeld in één artikel. Heel simpel, want de Tempest en Talon zijn eigenlijk twee gelijke backpacks. Het enige verschil is dat de Tempest is ontwikkeld voor vrouwen en de Talon is ontwikkeld voor mannen. Dit betekent uiteraard dat er qua draagcomfort is gekeken naar de bouw van het vrouwelijke- en mannelijke lichaam en de backpacks hierop zijn aangepast. Dit betekent dat beide backpacks uitstekend aansluiten voor beide geslachten.

Review Osprey Tempest 50

De Osprey Tempest 50 is een backpack met een inhoud van 50 liter die speciaal is ontworpen voor vrouwen. De backpack is verkrijgbaar in de kleuren Stealth Black (zwart) en Violac Purple (paars). Meteen bij het uit de verpakking halen van de backpack merk ik dat de tas lekker licht aanvoelt. Uitstekend, want ik weet dat ik geen ster ben in meer dan tien kilo op mijn rug meezeulen. De inhoud van 50 liter is wat mij betreft perfect voor vrouwelijke backpackers.

Osprey Tempest 50 review

Product specificaties Tempest 50

De Tempest 50 is speciaal ontworpen voor vrouwen en dat merk je aan alles. Niet alleen het gewicht van de backpack is heel fijn, maar ook de verschillende vakken zijn super handig om al je spullen in op te bergen. De backpack beschikt over heupvakken met ritsen voor kleinere spullen zoals je telefoon, een groot vak met een scheidingsvak die je kunt verwijderen en genoeg ruimte in het bovenste vak. Door het fijne airspace system is er meer ruimte voor lucht tussen je rug en de backpack wat zorgt voor extra draagcomfort, ook in warme gebieden.

De backpack is ook nog eens uitermate geschikt voor avontuurlijke hikes en trekkingen. Achterop de backpack is een speciaal compartiment aanwezig voor een camelback en kun je aan de backpack gemakkelijk een ijsbijl en wandelstokken bevestigen.

Het enige nadeel aan de Osprey Tempest 50 vind ik het feit dat het geen frontloader backpack is. Dit betekent dat je de backpack alleen aan de bovenkant open kunt ritsen en niet zoals bij de Osprey Archeon backpacks, een rits aan de voorkant hebt. Aangezien ik niet heel erg geordend ben tijdens het reizen, kan dit soms wat lastiger zijn.

Osprey Tempest 50 review
Tempest 50 backpack review

Review Osprey Talon 55

De Tempest 50 is speciaal ontwikkeld voor vrouwen, maar natuurlijk denkt Osprey ook aan mannelijke reizigers. De mannelijke versie van de Tempest 50 is de Osprey Talon 55. Deze backpack met een inhoud van 55 liter is beschikbaar in de kleuren Stealth Black (zwart) en Ceramic Blue (blauw). Net als de Tempest 50 beschikt de Osprey Talon 55 over een airspace system dat zorgt voor optimaal draagcomfort.

Ook beschikt de Osprey Talon 55 over fijn zittende heupbanden met vakken met een rits, een speciaal compartiment voor een camelback en kun je gemakkelijk je eventuele wandelstokken bevestigen.

Osprey Talon 55 backpack
Osprey Talon 55 backpack

Osprey en duurzaamheid

Osprey is in 1974 opgericht in de Amerikaanse staat California en sindsdien is het merk meegegaan met de tijd. Tegenwoordig staat het merk voor duurzaamheid en dat is te zien in de manier waarop backpacks en tassen worden ontwikkeld. Osprey staat voor producten die een lange tijd meegaan en het gebruik van duurzame materialen en stoffen om zo afval tot een minimum te beperken. Tegenwoordig wordt er zelfs bij het produceren van veel designs gebruik gemaakt van recyclede materialen.

Het ultieme doel van Osprey is om het meest progressieve, transparante en duurzame merk op het gebied van outdoor te worden, wereldwijd. Een mooi streven waar wij voor de volle 100% achter staan.

Osprey Tempest 50 vrouwen backpack review

Conclusie

De Osprey Tempest 50 en Osprey Talon 55 backpacks zijn super fijne backpacks voor mannen en vrouwen. Beide backpacks zijn verkrijgbaar voor een adviesprijs van €180, wat als je het mij vraagt een super eerlijke prijs is voor wat je ervoor krijgt.

Meer tips voor backpackers:

*Wij ontvingen de backpacks in ruil voor een review. Wij delen in dit artikel niets anders dan onze eerlijke, eigen mening.