Getest: Coleman Laramie 3 Blackout tent

Getest: Coleman Laramie 3 Blackout tent

Geüpdatet op

Dat je voor het ultieme vakantiegevoel écht niet per se naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen bewezen wij een aantal weken geleden. Na twee jaren werken op een camping was het tijd om zelf het kampeeravontuur aan te gaan. Twee weekenden kampeerden we dichtbij huis. Waarvan één keer wel heel dichtbij, op Camping Stadspark in onze eigen stad, Groningen. Van Coleman ontvingen we de Laramie 3 Blackout tent en deze testten we uitvoerig tijdens deze twee kampeerweekenden in eigen land. In deze review delen we onze ervaringen met de Coleman Laramie 3 Black out tent.

Coleman Laramie 3 Blackout Tent

De Coleman Laramie 3 blackout tent staat bekend als de perfecte tunneltent voor de avontuurlijke kampeerder. De twee ingangen en de royale voorbouw zorgen ervoor dat je je slaapcabine ook echt als slaapcabine kunt gebruiken. Bagage kun je opbergen in de voorbouw. De tent is geschikt voor maximaal drie personen.

Het opzetten van de tent

Voor ons, als hotelmensen, was het beste even spannend, de eerste keer kamperen sinds jaren. Met de Laramie 3 blackout stapten we Camping Stadspark in Groningen op en ietwat onzeker begonnen we met het uit de verpakking halen van de tent. De gebruiksaanwijzing hielp ons goed op weg en binnen no-time stond de tent precies zoals we ‘m wilden hebben. Ik kan je eerlijk zeggen dat echt iedereen de Laramie 3 blackout tent binnen no-time kan opzetten. Iets meer ervaren kampeerders zullen merken dat de tent ook gemakkelijk op te zetten is zonder gebruiksaanwijzing. Alles wijst eigenlijk voor zich. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn om de gebruiksaanwijzing kwijt te raken. Deze is gestikt aan de binnenkant van de draagtas voor de tent.

Het fijne aan de tent is dat de binnentent aan de buitentent vastzit en dat je deze dus niet zodra de tent staat nog aan de binnenkant moet hangen. Wanneer je alle haringen in de grond hebt gestampt staat de tent ook echt, compleet met binnentent.

Coleman Laramie 3 Black Out tent in verpakking
Coleman tent opzetten

De binnenkant van de tent

De tent ziet er op het eerste gezicht best groot uit en zeker groot genoeg voor drie personen. Ik raad je echter aan om er met twee personen in te slapen. Doordat de slaapcabine redelijk laag is, voelt het al snel krap aan. Wanneer je toch met drie personen wilt slapen in de tent raad ik je aan om op dunne matjes te slapen, zodat je iets verder van de randen van de binnentent ligt.

Voor twee personen is de tent meer dan ruim genoeg. Je kunt naast het tweepersoonsluchtbed (140 cm) gemakkelijk nog wat spullen kwijt. Aan beide kanten is een vak gemaakt waar je wat kleine spullen in kunt opbergen. Boven de rits kun je een lamp ophangen. De deur van de slaapcabine beschikt over twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de slaapcabine helemaal dicht te ritsen of je kiest voor de deur met muggennet. Je bent dus ook altijd goed beschermd tegen muggen en andere insecten.

Blackout

Eén van de belangrijkste aspecten aan de Laramie 3 blackout is het feit dat de binnentent verduisterend is waardoor er minder licht binnenkomt. Dit betekent dat je niet direct wakker wordt zodra de zon opkomt. De verduistering is echter niet zo extreem dat je bang moet zijn dat het al middag is voordat je wakker wordt.

Water- en winddicht

Wij zijn echte ‘mooi-weer-kampeerders’, maar ook wanneer het weer tegenzit is de Coleman Laramie 3 blackout tent ideaal. De tent is wind- en waterdicht dankzij de 6000mm waterkolom. Meteen tijdens onze eerste nacht kamperen ging het natuurlijk regenen, maar daar hebben wij in onze slaapcabina geen seconde last van gehad.

Prijs en specificaties

 • Soort tent: Tunneltent
 • Gewicht: 3,7 kilo
 • 200 x 400 centimeter (20 x 40 cm in verpakking)
 • Inclusief haringen, scheerlijn en draagtas
 • PU gecoat 6000 mm (waterdicht)

De Coleman Laramie 3 Blackout tent is te koop op de website van Coleman voor €224,90. Ook via Bol.com zijn verschillende Coleman tenten te koop.

Ben je op zoek naar een grotere familietent? Bekijk dan eens onze review van de Coleman Aspen 4 tent die uitermate geschikt is voor vier personen.

Coleman Laramie 3 blackout Tent
Coleman Laramie 3 blackout Tent
Kamperen review

Geen enkel product kan helemaal perfect zijn, maar de Coleman Laramie 3 blackout tent komt flink in de buurt. Hieronder heb ik nog eens de voor- en nadelen op een rij gezet:

Voordelen

 • Lichtgewicht tent en dus gemakkelijk mee te nemen
 • Heel gemakkelijk op te zetten (ook voor beginnende kampeerders)
 • Royale voorbouw waar je gemakkelijk al je spullen kwijt kunt
 • Door de black out functie wordt je niet wakker zodra de zon opkomt
 • Ingangen aan beide kanten van de tent
 • De verduisterende blackout binnentent zorgt ervoor dat je niet wakker wordt zodra de zon opkomt.

Nadelen

 • De tent is geschikt voor drie personen, maar ik zou persoonlijk aanraden om er met maximaal twee personen te slapen. De slaapcabine is vrij laag waardoor het al snel krap aanvoelt.
 • De voorbouw is heel handig voor spullen, maar helaas is hier geen ondergrond, al je spullen staan dus op het gras. Ik raad je dus aan om een grondzeil mee te nemen.

In wat voor tent kampeer jij?