India visum online aanvragen

India visum online aanvragen

Geüpdatet op

Jeuj! Goed nieuws voor iedereen die India op zijn of haar bucketlist heeft staan. Sinds kort hoef je namelijk niet meer meerdere ritjes naar de ambassade in Den Haag te maken met een tas vol formulieren. Sinds kort kun je je India visum online aanvragen. Ook dit kost je nog steeds aardig wat tijd, maar je kunt het vanaf nu in ieder geval allemaal regelen vanaf je eigen bank. Hoe en waar je je India visum online aan kan vragen vertellen wij je.

*Update 2019: Vanaf 2019 zijn de regels omtrent het E-visum voor India versoepelt. Een E-visum India is vanaf nu één jaar geldig en je mag met je E-visum India zo vaak als je wilt India in- en uitreizen tijdens dit jaar. Het visum is dus een multiple-entry visum geworden. Goed nieuws! Wel moet je er rekening mee houden dat je telkens niet langer dan 3 maanden aaneengesloten in India mag verblijven en in totaal mag je niet langer dan 300 dagen in een jaar in India zijn.

E-Tourist visum India

Het India visum kun je vanaf nu online aanvragen via de officiële website van de Indiase overheid. Het visum is enkel geldig voor een éénmalige entree in het land en met dit India visum mag je maximaal 30 dagen in het land blijven. Weet je van te voren al dat je langer in India wilt blijven, dan zul je het visum alsnog via de ambassade aan moeten vragen. Via de oranje knop “e-Tourist Visa Application” kun je je aanvraag starten.

Het invullen van de aanvraag

Ga er niet vanuit dat je binnen een aantal minuten klaar bent met het aanvragen van je India visum. Er zijn behoorlijk wat vragen die beantwoord moeten worden. Vragen als waar zijn je ouders geboren, in welke landen ben je de afgelopen tien jaar geweest, welke opleiding heb je gedaan, wat is je beroep etc. Daarnaast moet je aan het einde van de aanvraag een contactpersoon in India opgeven. Dit is verplicht. Wij hebben hierbij de eigenaren van ons eerste guesthouse in Varkala opgegeven. Dit in overleg met hen uiteraard.

Daarnaast moet er een pasfoto geüpload worden. Helaas niet “gewoon” een pasfoto zoals je ze bij ons krijgt. De foto moet 5×5 cm zijn. Deze hebben wij zelf aangepast via Photoshop. Daarnaast moet je een kopie van je paspoort uploaden. Deze moet opgeslagen en verzonden worden als PDF-bestand.

Wanneer je tijdens het invullen van de vragen en het uploaden van de bestanden om wat voor reden dan ook je aanvraag moet beëindigen is dit geen probleem. Je krijgt namelijk meteen bij de start van de aanvraag een registratienummer waarmee je telkens opnieuw kunt inloggen en waarmee je je aanvraag kunt hervatten.

Kosten voor je India visum

Wanneer je alle vragen hebt doorlopen en je je pasfoto en paspoort hebt geüpload dient er te worden betaald. Dit kan onder andere met je creditcard. De optie die wij hebben gekozen. Wij betaalden een bedrag van $49,20 per visum wat neerkwam op een bedrag van ongeveer 46 euro. Wanneer je de betaling hebt voldaan krijg je een bevestigingsnummer waarmee je ook de status van je aanvraag bij kunt houden op de website. Binnen 72 uur krijg je via de mail te horen of je aanvraag is goedgekeurd.

Wij vroegen het India visum tijdens de kerstdagen aan, dus we gingen er vanuit dat we iets langer zouden moeten wachten. Dit was niet het geval. We kregen netjes binnen 72 twee e-mails met de melding dat de visa goedgekeurd zijn. Toch best een spannend moment, want als er iets niet goed is gegaan en de aanvraag wordt afgekeurd ben je je geld kwijt. Je betaalt namelijk niet zo zeer voor het visum, maar wel voor de aanvraag.

Via de e-mail ontvingen wij de gehele visum aanvraag die we voor de zekerheid hebben uitgeprint. Je weet maar nooit waar ze naar vragen bij de douane. Daarnaast hebben we betaalbewijzen naar onze mail verzonden zodat we ook deze kunnen laten zien.

India visum uitgeprint

Aankomst in India

Zorg ervoor dat wanneer je naar India vliegt je een uitreisticket kunt overhandigen. Hiermee dien je aan te kunnen tonen dat je India binnen 30 dagen verlaat. Daarnaast is het van belang om de goedkeuring van je visum – welke je via de mail ontvangt – uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Hier werd bij ons specifiek om gevraagd. Bij aankomst op de luchthaven in India dien je nogmaals een aantal vragen in te vullen en worden er – in ons geval – vingerafdrukken genomen. Houd er rekening mee dat je niet binnen vijf minuten door de douane bent.

Fijne reis alvast!

Bron uitgelichte afbeelding

Je visum zal – mits je alles juist hebt ingevuld – binnen 24 tot 48 uur in je mailbox verschijnen. 

8 berichten over “India visum online aanvragen”

 1. Avatar van Sigrid | My Travel Secret
  Sigrid | My Travel Secret
  9 januari 2016

  Zo handig dit! Ik weet nog dat ik in een overvol kantoor in Den Haag zat te wachten op m'n visum en dat verschillende mensen gewoon naar huis werden gestuurd omdat de papieren niet in orde waren. Vreselijk was het! En of je een paar dgn later even terug wilde komen om het visum op te halen....of te wel 2 uur heen en 2 uur terug met de trein. Hoera voor de veranderingen!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   10 januari 2016

   Haha ik ben zoooo blij dat wij niet zoveel moeite hebben moeten doen inderdaad!

 2. Avatar van Stéphanie | Expeditie Aardbol
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  9 januari 2016

  Oooh wat is het chill geworden! Ik weet nog wel dat het zo'n enorm drama was om in India te komen, 5 jaar terug, maar dit klinkt gewoon superchill!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   10 januari 2016

   Fijn hea!? Ik zag echt tegen visum voor India op, maar gelukkig kan het nu dus zo :D Het is even wat werk, maar scheelt een hoop!

 3. Avatar van Deborah - Blij van reizen
  Deborah - Blij van reizen
  9 januari 2016

  Je post komt als geroepen! Superchill! Was me hier net in aan het verdiepen :D Wij vertrekken namelijk over 8 weken, yaay! Veel plezier alvast en bedank voor het delen!!!

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   10 januari 2016

   Fijn! :D Leuk dat jullie ook die kant op gaan! Wat zijn precies de plannen?

   1. Avatar van Deborah - Blij van reizen
    Deborah - Blij van reizen
    11 januari 2016

    Wij gaan wel naar het ´enge, vieze, overvolle´noorden; Delhi, Agra en Rajasthan. Ben ook zeer benieuwd hoe we het zullen ervaren, vind het erg spannend hihi. Daarna vliegen we door naar Sydney, Nieuw Zeeland, Fiji en Japan ... We hebben alleen geen maaaaaanden, dus we proppen het in 3 haha. Heel veel plezier en ik kijk uit naar je verhalen!!

    1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
     Kirsten | Travelaar.nl
     12 januari 2016

     Gaaf hoor! Hahaha dat is inderdaad hoe ik me die regio voorstel. Voorlopig durf ik dat nog niet even aan, maar ik ben heel benieuwd naar hoe jullie het gaan vinden! Drie maanden is ook al heerlijk toch!? Heel veel plezier alvast!