Vitosha Sofia

Deze wintersport accessoires wil je niet vergeten

Geüpdatet op

Ga jij binnenkort voor de eerste keer op wintersport? Het kan lastig zijn om in te schatten wat je allemaal mee moet nemen wanneer je op wintersport gaat, vooral als je voor de eerste keer gaat. Je wilt natuurlijk niet dat je belangrijke accessoires vergeten mee te nemen. Van een skihelm tot je paspoort, je neemt best wel wat spullen mee. Ben je benieuwd welke wintersport accessoires je zeker niet moet vergeten? Wij zetten het voor jou op een rijtje. 

Bescherming tijdens de wintersport

Het is belangrijk om je te beschermen tijdens de wintersport. Een helm en een ski zonnebril zorgen ervoor dat je beschermt bent tegen vallen en tegen de zon. In veel wintersportgebieden kun je gemakkelijk de handigste en meest belangrijke wintersport accessoires huren. Maar sommige items zijn best handig om zelf aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne rugtas die je mee de berg op kan nemen, zodat je altijd voldoende eten, drinken en zonnebrand bij je hebt. Juist op de piste kun je snel verbranden zonder dat je het door hebt, dus zonnebrand is zeker geen overbodige luxe.

De beste kleding voor je wintersport vakantie

Wanneer je op wintersport gaat, dan is het goed om veel warme kleding mee te nemen. Je kunt het beste werken in laagjes omdat je dan ook onderdelen uit kan trekken. Een goede ski-jas en skibroek zijn vooral belangrijk. Je kunt er dan voor kiezen om nog fleece kleding mee te nemen voor eronder of een skipully. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe lang je gaat, vanuit daar kun je bepalen hoeveel sets je meeneemt. Skisokken, ski handschoenen, een muts en een sjaal zorgen er ook voor dat je warm blijft. Hoeveel wintersportkleding je exact meeneemt is natuurlijk erg persoonlijk, maar een aantal items – zoals hierboven genoemd – zijn voor iedereen handig.

wintersport accessoires

Algemene wintersport accessoires

Er zijn natuurlijk heel veel spullen gerelateerd aan het skiën of snowboarden die een plekje verdienen in je koffer, maar vergeet ook niet om belangrijke reisaccessoires en papieren mee te nemen. Een reisverzekering afsluiten met wintersportdekking is erg belangrijk. En natuurlijk mogen papieren zoals je verzekeringspas, je paspoort of id-kaart en belangrijke telefoonnummers niet ontbreken. Daarnaast wil je er natuurlijk voor zorgen dat je tijdens het skiën of snowboarden mooie plaatjes kunt maken.

Welke wintersport accessoires gaan bij jou standaard mee?