tegenvvallende bestemmingen in azië panglao filipijnen

Tegenvallende bestemmingen in Azië tot nu toe

Geüpdatet op

Nu we alweer vijf maanden aan het reizen zijn in Azië hebben we al flink wat bestemmingen bezocht. Onlangs deelden we een artikel met daarin onze vijf favoriete plekken in Azië tot nu toe. Dit artikel is zo goed ontvangen dat we hebben besloten om ook te schrijven over de tegenvallende bestemmingen in Azië tot nu toe. Bestemmingen die achteraf toch tegen vielen en die we niet snel zullen aanraden. Al heeft iedere bestemming natuurlijk wel iets leuks te bieden.

Inhoudsopgave:Tegenvallende bestemmingen in Azië tot nu toe
 1. Bali, Indonesië
 2. Alleppey, India
 3. Panglao, de Filipijnen
 4. Hué, Vietnam

Bali, Indonesië

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Er zullen genoeg mensen die het niet met ons eens zijn en uiteraard, ook op Bali zijn mooie plekken te vinden. Toch is Bali naar mijn idee behoorlijk overrated. Hoewel ik Indonesië echt een heerlijk land vindt valt Bali wat mij betreft niet onder Indonesië. Op veel plekken had ik het gevoel in Europa te zijn. Zoveel westerlingen kwamen we tegen. Gezinnen met kinderen, surfdudes, maar ook voornamelijk erg veel schreeuwende en drinkende Australiërs. Niet zo heel gek, want Bali ligt relatief bij Australië en is daardoor een populaire vakantiebestemming. Een beetje wat Lloret voor ons is 😉

Wanneer je graag naar Indonesië wilt weet ik zeker dat er genoeg andere eilanden zijn waar je een leukere tijd kunt hebben dan op Bali. Het is niet echt authentiek en ook nog eens een stuk duurder dan de andere eilanden.

Ondanks dat Bali een tikkeltje tegen is gevallen zijn we er toch een aardige tijd blijven hangen in verband met de surflessen die Erick er heeft genomen. Daar is Bali dan weer wel uitermate geschikt voor!

tegenvallende bestemmingen in azië bali strand

Alleppey, India

Hoewel de reis naar Alleppey in India fantastisch was, viel de stad zelf aardig tegen. In zo’n acht uur vaarden we met de boot van Kollam naar Alleppey. Alleppey is voornamelijk populair vanwege de prachtige backwaters waar Kerala bekend om staat. De tocht hier naartoe is dan ook adembenemend mooi. Al duurt het wel behoorlijk lang. De omgeving is schitterend, maar de stad zelf heeft weinig te bieden. Het is er chaotisch, de vibe voelt niet heel goed en ook is het niet heel relaxt om op het strand te liggen. Alleppey is geen plek waar je wat ons betreft lang hoeft te blijven hangen.

tegenvallende bestemmingen in azië alleppey india

Panglao, de Filipijnen

De Filipijnen is zeker één van de gaafste landen die we deze landen bezochten. Het is zo anders dan de rest van Zuidoost-Azië. Panglao is het kleinere eiland onder Bohol dat met Bohol is verbonden door twee bruggen. Na drie nachten op Bohol besluiten we om ook een aantal dagen naar Panglao te gaan. Hier schijn je namelijk perfect te kunnen snorkelen en relaxen. Panglao is leuk, maar zeker niet zo leuk als andere eilanden in de Filipijnen die we hebben bezocht. Het is er enorm toeristisch. De zee kun je vrijwel niet in door alle boten die er liggen en op iedere straathoek probeert iemand je iets te verkopen. We hebben daarom een scooter gehuurd en zijn weer naar Bohol gereden. Daar vermaakten we ons veel beter!

Een voordeel van de vele toeristen op Panglao is dat je er een stuk lekkerder kan eten dan op andere plekken in de Filipijnen. Je vindt er fijne westerse restaurants, zoals een Belg en een Griek. Daardoor hielden we het toch nog een paar dagen vol op Panglao.

tegenvallende bestemmingen in azië panglao alona beach

Hué, Vietnam

Eerlijk is eerlijk. Waarschijnlijk hebben we te hoge verwachtingen gehad van Hué in Vietnam. Ik verwachtte een soort van Hoi An (lees: Gezellig, oude gebouwen en knus), maar dan met minder toeristen. We kregen echter een klein Ho Chi Minh City. Veel chaos, een grote stad en uiteraard veel oude gebouwen, want daar staat Hué bekend om, maar de verboden stad bijvoorbeeld is toch een tikkeltje tegengevallen. Mooie gebouwen, maar veel van hetzelfde. Hué is zeker niet de mooiste plek in Vietnam die we bezochten.

Lees hier onze route door Vietnam met daarin alle bestemmingen die wij bezochten.

tegenvallende bestemmingen in azië hue vietnam

Wat zijn voor jou tegenvallende bestemmingen in Azië geweest?

25 berichten over “Tegenvallende bestemmingen in Azië tot nu toe”

 1. Avatar van Lotte - scratchingmymap
  Lotte - scratchingmymap
  14 juni 2016

  Leuk om ook dit eens te lezen! Ook ik ben geen fan van Bali (hoewel het eiland zeker mooie plekken te bieden heeft) maar voor mij zat ook het sfeertje niet goed... Gelukkig komen jullie nog heel veel prachtige plekken tegen. :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   14 juni 2016

   Dankje Lotte! Van jou wist ik inderdaad dat Bali niet je favoriet was.. Door jouw artikel heb ik zelfs nog getwijfeld over wel of niet heen gaan. Had ik maar naar je geluisterd ;) haha.

   1. Avatar van Lotte - scratchingmymap
    Lotte - scratchingmymap
    16 juni 2016

    Haha, een bestemming is voor iedereen anders he :-)

 2. Avatar van Fardou | fartravels.nl
  Fardou | fartravels.nl
  14 juni 2016

  Ik had hetzelfde in bali en al helemaal in Hue, Vietnam. Na 1 dag had ik t gehad en de eerste beste bus de stad uit gepakt.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   14 juni 2016

   Haha fijn dat ik niet de enige ben :D

 3. Avatar van Ghizlane | reislenne
  Ghizlane | reislenne
  14 juni 2016

  Leuke blog! Leuk om het eens van deze kant te bekijken! Mijn man en ik hebben vorige maand 6,5 maand gereisd door Azië en zijn bezig de feitjes en cijfertjes op een rijtje te zetten en daarbij waren we ook aan het nadenken over de minst leuke bestemmingen. Bali vonden we ook erg tegenvallen. Misschien hadden we ook gewoon te hoge verwachtingen en waren we verwend door alles wat we al gezien hadden.. :p Al moet ik zeggen dat we de locals daar wel super vriendelijk vonden. We hebben in India een tocht gemaakt over de backwaters en daar echt van genoten (behalve van al die vervelende muggen 's avonds), maar zijn daarna direct doorgegaan naar Madurai en zo te lezen was dat een goede keus :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   14 juni 2016

   Wat leuk! Waar zijn jullie allemaal geweest? Haha die verwachtingen, dat kan het ook zijn geweest inderdaad. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn verwachingen ook wel redelijk hoog waren. In India lijkt het erop dat jullie een goede keuze hebben gemaakt inderdaad!

 4. Avatar van Eva
  Eva
  14 juni 2016

  Leuk artikel! Ik vond Bali ook wat tegenvallen, al ben ik altijd nog van mening dat ik niet de goede plekken heb bezocht :)

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   14 juni 2016

   Dankje! Dat zou het ook kunnen zijn idd. Al moet ik zeggen dat wij behoorlijk veel hebben gezien. Een aantal dagen een scooter gehuurd. Maar niet alles kan even gaaf zijn natuurlijk ;)

 5. Avatar van Jenny - ikreis.net
  Jenny - ikreis.net
  14 juni 2016

  Ik blijf fan van het midden van Bali :) Maar daar komen gelukkig niet veel toeristen. Hue vond ik 10 jaar geleden leuk. Lekker met een motor door de rijstvelden crossen. Mijn tegenvaller in Azië was Cambodja. Weinig sfeer en mensen die soms agressief werden. Bah.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   14 juni 2016

   Ik kan me sowieso voorstellen dat Bali voor jou anders is. Omdat je er al zo lang komt etc. Wat betreft Cambodja ben ik het helemaal met je eens! Deze reis niet bezocht, dus niet in het artikel nu, maar tijdens de vorige reis wel geweest. Sowieso mijn minst favoriete land in Azië.

 6. Avatar van Christa
  Christa
  14 juni 2016

  Sri-Lanka vond ik tegenvallen. Ben de afgelopen 25 jaar in alle landen van ZO Azië geweest en de meeste ook vaker maar Sri-Lanka vond ik het minst van allemaal. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   14 juni 2016

   Wauw, echt? Wat vond je zo tegen vallen? Ik vind Sri Lanka één van de mooiste landen in Azië. Vooral de natuur. Echt geweldig!

   1. Avatar van Christa
    Christa
    15 juni 2016

    Ik vond de parken overvol met jeeps, olifantenweeshuis was ik met 3 minuten buiten zo zielig vond ik het. Negombo en Colombo vond ik ongezellig. En natuurlijk waren er ook prachtige gebieden. Maar mijn verwachtingen waren hoog. Stond al 20 jaar op mijn lijstje en dan creëer je een beeld. ? Vond ook de entrees van parken hoog. China bv vinden veel mensen tegenvallen terwijl ik daar 2 maanden heb genoten van de natuur en rust. We moesten eruit maar zou daar wel een jaar kunnen blijven zo mooi. Terwijl wr dachten daar binnen 2 weken weg te zijn. Toch fantastisch zoveel mensen zoveel meningen zoveel ervaringen ??

 7. Avatar van Leoni - Justtravelme
  Leoni - Justtravelme
  14 juni 2016

  Gelijk wat betreft Bali en Hue. De rest ben ik niet geweest. Vond Bali veel te toeristisch en Hue vond ik gewoon wat saai. Wel hele leuke studenten ontmoet in Hue en heb daar nog steeds via FB contact mee.

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   15 juni 2016

   Dat is leuk! Dan heb je waarschijnlijk toch betere herinneringen aan de bestemming :)

 8. Avatar van Yvonne
  Yvonne
  14 juni 2016

  Ik denk dat wat je mooi vindt en vindt tegenvallen ook veel te maken heeft met je verwachtingen en wat je daarvoor al gezien en gedaan hebt. Ik weet zeker dat we Myanmar, als we dat na 2 maanden reizen ipv na 15 maanden gezien hadden er grotere fans van waren geweest. En ik weet ook dat ik helemaal in extase was van Marokko, waarvan ik van te voren dacht "we gaan er maar eens heen, dan weten we dat ook weer en hebben we t in ieder geval eens gezien", haha. Grappig om te lezen dat Bali toch bij meer mensen tegenvalt. Nooit geweest, maar kan me er iets bij voorstellen. En nu maar hopen dat Sri Lanka ons niet tegenvalt... nog 5 weken...

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   15 juni 2016

   Dat weet ik wel zeker inderdaad! Nha Trang in Vietnan wordt bijv vaak verschrikkelijk gevonden, dus ik had totaal geen verwachtingen. Nga Trang heeft niets bijzonders te bieden maar het is door mijn lage verwachting in ieder geval niet tegen gevallen. Yes, bijna Sri Lanka. Super leuk! Ik kan me niet voorstellen dat dat tegen gaat vallen ;)

  2. Avatar van Christa
   Christa
   15 juni 2016

   Je slaat de spijker op zijn kop. Ik vond Myanmar prachtig. Was er in 2005, relaxt, mooie tempels, heerlijk reizen. Locals vriendelijk. En jou ervaring is anders. Veel plezier in Sri Lanka, geniet ervan hopelijk vindt je het fantastisch ??

 9. Avatar van Iris
  Iris
  15 juni 2016

  Ben het eens over Bali, maar tegelijkertijd wel van mening dat je het echte Indonesië nog wel kunt ontdekken als je met een scooter een dagje gaat rijden. En Ubud is fantastisch vond ik!

 10. Avatar van Puck
  Puck
  15 juni 2016

  Hue herken ik wel, dat vond ik ook niet echt een geweldige stad. Bali daarentegen vind ik dan wel weer fantastisch. Maar ik vermijd daar dus de drukte en de westerlingen. Gewoon lekker achteraf de velden en het binnenland in. Waar de mensen nog authentiek zijn en mijn blonde haar nog een publiekstrekker. Zelf vond ik Laos tegenvallen, maar dat komt waarschijnlijk doordat we net uit Vietnam & Cambodja kwamen. Die vind ik zo mooi dat Laos er gewoon niet meer tegenop kan. Volgens mij heeft het alles met verwachtingen en met je wensen te maken. Als je gewoon graag van bekend eten houd dan moet je in Azië dus wel de drukkere plaatsen opzoeken en bevalt je dat waarschijnlijk prima.

 11. Avatar van Malou
  Malou
  15 juni 2016

  Eens met Bali. Vond het leuk, prima naar m'n zin gehad maar zou er niet zo snel nog eens heen gaan denk ik. In Vietnam vond ik Nha Trang echt heel erg tegenvallen. Vond er echt niks aan. Geen fijne sfeer. Allemaal zo gemaakt: veel beton, geen gezellig strand.

 12. Avatar van Linda
  Linda
  16 juni 2016

  Ik hoor het wel vaker dat Bali overrated is, al is mijn Australische nichtje vorige maand twee keer geweest. Inderdaad ook om wat te feesten en te relaxen. Wanneer ik naar Indonesië ga wil ik toch graag meerdere bestemmingen combineren en het toch even zien en beleven. Maar die duur zal vast wat korter zijn dan de die van de meeste reizigers. Geef mij ook maar een pure bestemming zonder het massa toerisme :)

 13. Avatar van Let's travel and see
  Let's travel and see
  17 juni 2016

  Jammer dat Hue tegenviel! Maar ben nu wel iets minder rouwig dat wij Hue toen hebben moeten laten vallen..

  1. Avatar van Kirsten | Travelaar.nl
   Kirsten | Travelaar.nl
   17 juni 2016

   Daar hoef je inderdaad niet rouwig om te zijn :)