Reis accessoires voor je stedentrip

Handige reis accessoires om mee te nemen op stedentrip

Geüpdatet op

Heb jij voor de komende tijd om mooie stedentrip op de planning staan en heb je geen idee welke handige reis accessoires sowieso een plekje verdienen in je koffer of tas? No worries, want wij delen de handigste items met je die je sowieso niet mag vergeten. Of je nou naar Dublin reist, naar Valencia of Istanbul, deze reis items wil je niet vergeten.

Belangrijke reisdocumenten

Het belangrijkste om niet te vergeten mee te nemen op stedentrip klinkt heel logisch, maar de meest logische dingen vergeet je juist snel. Naast dat je je paspoort of id-kaart natuurlijk niet moet vergeten mee te nemen is het ook belangrijk om je rijbewijs in te pakken voor het geval je een auto of scooter wilt huren. Vergeet daarnaast zeker je pinpas en het liefst een extra pinpas of creditcard niet en denk ook aan je verzekeringen. Naast je zorgpas is het belangrijk om de belangrijkste telefoonnummers van je verzekeringen mee te nemen en een aantal kopieën van belangrijke documenten kunnen ook best eens van pas komen. Je kunt beter het zekere voor het onzekere nemen.

Je camera of telefoon om de mooiste plaatjes te kunnen schieten

Tegenwoordig leggen we met z’n allen alles vast. Of het nou voor social media is, of om onze vrienden en familie thuis op de hoogte te kunnen houden. Wat je zeker niet moet vergeten mee te nemen op stedentrip is dus een goede camera waar je de mooiste plaatjes mee kunt schieten.

Camera

Kleding

Het inpakken van kleding voor een stedentrip vind ik persoonlijk altijd één van de lastigste dingen, want wat neem je wel mee voor een paar dagen en wat niet? Natuurlijk is wat je precies meeneemt qua kleding erg afhankelijk van je bestemming, maar er zijn een aantal items die altijd handig zijn om in te pakken. Of je nou kiest voor een stedentrip naar Londen of naar Barcelona. Zelf kies ik er altijd voor om zeker één dikke lange broek mee te nemen en één dunnere lange broek. Tijdens de avonden kan het over ter wereld namelijk goed afkoelen.

Daarnaast gaat er standaard een trui of vest in de tas en denk ik aan wat bij elkaar past. Het is namelijk veel handiger dat je items inpakt die goed met andere items te combineren zijn. Zo kun je zo weinig mogelijk meenemen, maar kun je er toch iedere dag anders uitzien. En of je nou gaat voor een stedentrip aan de kust, of een andere bestemming, je badkleding vergeten is natuurlijk nooit slim, want de kans om in een zwembad te kunnen springen wil je niet missen toch?

Goede schoenen

Tijdens een stedentrip leg je over het algemeen heel wat meer kilometers te voet af dan dat je thuis zult doen. Het is daarom erg handig om goed na te denken over welke schoenen je meeneemt tijdens je stedentrip. Die paar mooie pumps kunnen nog zo leuk staan, maar kun je er ook een hele stad op bewonderen? Zelf kies ik altijd voor een goed paar sneakers waar ik meerdere uren per dag goed op kan lopen zonder last te krijgen. En reis ik naar een warmere bestemming, dan mag een paar slippers natuurlijk ook niet ontbreken in de tas. bij OTTO hebben ze een super breed assortiment waar je de leukste slippers kunt vinden.

Torres del Serranos Valencia

Verzorgingsproducten

Qua verzorgingsproducten is het heel persoonlijk om te bedenken wat je precies meeneemt op stedentrip. Zelf draag ik bijvoorbeeld vrijwel geen make-up, maar ik kan me voorstellen dat dat voor jou anders is. Bedenk daarom goed wat je veel en vaak gebruikt en neem dat vooral mee. Andere handige reis accessoires zijn bijvoorbeeld een klein EHBO-setje, net als je tandenborstel en een pincet. Tandpasta, shampoo en douchgel kun je overal ter wereld kopen, dus dat scheelt je lekker gewicht en ruimte in je tas.

Welke handige reis accessoires neem jij altijd mee op stedentrip?