Travelaar header image

Hoe duur is Prizren, Kosovo? | Reisbudget

Geüpdatet op
Gepubliceerd op

Tijdens onze roadtrip door de geweldige regio de Balkan brachten wij onder andere een bezoek aan de Kosovaarse stad Prizren. Deze stad is gelegen vlakbij de grens met zowel Macedonië als Albanië en is daarom prima te combineren. Wij verbleven slechts één dag in deze stad en proberen zo goed mogelijk antwoord te geven op de vraag “Hoe duur is Prizren?”

Inhoudsopgave:Hoe duur is Prizren, Kosovo? | Reisbudget
 1. Betalen in Kososo
 2. Kosten voor Eten en drinken
 3. Vervoer
 4. Slapen
 5. Souvenirs
 6. Overige
 7. Hoe duur is Prizren?

In deze blogpost kun je al zien waarom een bezoek aan Prizren zeker de moeite waar is. De stad heeft alles wat een stad moet hebben. Gezellige barretjes, restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, een fort vanaf waar je en geweldig uitzicht hebt over de stad en haar omgeving, prima hotels en ook nog eens prima prijzen. Onze uitgaven hebben wij verdeeld in vijf categorieën; eten en drinken, vervoer, slapen, souvenirs en overige. Hieronder kun je zien hoeveel wij overal voor hebben uitgegeven.

Kijk hier voor goedkope tickets naar Kosovo

Betalen in Kososo

De munteenheid in Kosovo is de Euro. Geen gedoe met omrekenen en geld wisselen dus.

Kosten voor Eten en drinken

Net als overal is eten en drinken altijd onze grootste kostenpost. Dit is iets waar wij niet op willen besparen, want lekker eten hoort volgens ons bij een fijne vakantie/reis. Wij gaan minimaal drie keer per dag uit eten en deden dit ook in Prizren. Ontbijt was dit keer inbegrepen bij de prijs voor ons hotel.

 • Koffie – thee – cake: €4,10
 • Avondeten + drinken (pizza, koffie, thee, bier, vlees-plate) : €16,50
 • Bier + smirnoff ice bij de supermarkt: €3,50
 • Fles water 0,5 liter bij een restaurantje: €0,50
 • 2 Blikjes drinken, koekjes en snoepjes voor onderweg bij de supermarkt: €2,40

In totaal gaven wij €26 uit aan eten en drinken in Prizren.

hoe duur is prizren eten

Vervoer

Qua vervoer maakten wij geen bijzondere kosten in Kosovo. Wij huurden een auto in Skopje en reden hiermee naar Prizren. Wij maakten hierdoor geen gebruik van het openbaar vervoer. Wel gooiden wij de tank van onze huurauto vol in Kosovo. Dit kostte ons €42.

Slapen

Wij sliepen één nacht in Prizren in Hotel Koha op loopafstand van het oude centrum. Hier betaalden wij €35 voor twee personen voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer en een ruim balkon. De kamer was super netjes en het ontbijt was bij de prijs inbegrepen.

Slaapplekken in Prizren..

hoe duur is prizren slapen

Souvenirs

Ook in Prizren schaften wij een aantal souvenirs aan. Zo kochten wij twee houten fluiten en twee magneten. Van de meneer van de winkel kregen we zelfs twee Kosovo pennen cadeau! Als dat geen service is..

Overige

Onder overige valt in dit geval de autolader die wij kochten, zodat onze telefoons en camera niet zonder stroom kwamen te zitten. Deze kochten wij voor 3 euro. Daarnaast kocht ik een pakje sigaretten voor €1.

Kosovo - 1 dag
Eten & Drinken
eten-en-drinken-kraam.png
Vervoer
vervoer-trein-icon.png
Slapen
slapen.png
Souvenirs Overige
overige.png
Totaal
€ 26,- € 42,- € 35,- € 8,- € 4,- € 115,-

Hoe duur is Prizren?

In totaal gaven wij €115 uit in Prizren. Hierin zit ook het tanken verwerkt.

Trekt Kosovo jou als vakantiebestemming?

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?