divoom voombox travel

Divoom Voombox Travel | Altijd en overal muziek

Geüpdatet op

Tijdens de voorbereiding van onze reis door Azië hebben we getwijfeld of we boxjes mee zouden nemen of niet, maar hebben we er vanaf gezien. Achteraf gezien hadden we ze net zo goed mee kunnen nemen, want we hebben in Sri Lanka alsnog een setje gekocht. Muziek op kunnen zetten is natuurlijk erg relax, maar het heeft ook nadelen: ze nemen redelijk veel ruimte in, goede kwaliteit is duur, draden die altijd in de knoop raken en ze zijn kwetsbaar. Hier is de oplossing: De Divoom Voombox Travel. Wij mochten hem testen!

Wat zit er in de doos?

Geen onnodige rommel erbij, gewoon lekker makkelijk allemaal:

 •  Voombox
 • Kabel voor laden en afspelen van muziek
 • Handleiding in oa. Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Frans, Portugees, Russisch, Japans, Chinees en Koreaans
divoom voombox travel

Eerste indruk

divoom voombox travel

De Voombox voelt zwaar aan. Hij heeft een aluminium behuizing wat hem erg robuust maakt. Er zit een ring aan met een clip, waardoor je hem bijvoorbeeld aan je backpack kunt hangen wanneer je op pad bent. Aan de ‘onderkant’ zit een afgeschermde usb poort en audio ingang. Ik zie vier toetsen op de Voombox: twee volumeknoppen, een aan/uit knop en een ‘multitoets’. Aan één kant van de speaker zitten rubberen steuntjes zodat je hem neer kunt zetten. Mijn eerste indruk is in ieder geval goed!

Connecten met bluetooth

M’n Koreaans is wat roestig dus Engels it is. Om een goede review te kunnen schrijven nam ik mezelf voor eens de handleiding te lezen, maar tot mijn verbazing staat er eigenlijk heel weinig in; aanzetten, opzoeken en connecten. Erg makkelijk en dertig seconden nadat de Voombox de doos heeft verlaten komt er al muziek uit de speakers. Super!

Kwaliteit van geluid

Het valt me echt ontzettend mee hoeveel geluid er uit dit kleine dingetje komt! Mooi, warm geluid. Iets dat niet van elke compacte speaker te zeggen is. Je kunt de Voombox aansluiten via bluetooth en met het kabeltje. Hierbij merk ik dat het geluid via het kabeltje toch echt wel iets beter is dan via de draadloze verbinding. Hierbij weet ik niet zeker of mijn telefoon hierin een beperkende factor is.


Hij kan hard!


Pas op dat je hem niet bij de rand van de tafel zet wanneer je hardcore luistert op maximaal volume;)

Wat verder?

Wanneer je de Voombox aan je telefoon hangt en je gebeld wordt kun je je telefoon opnemen door op de multitoets te drukken. Wanneer je hem twee seconden inhoudt, dan weiger je een gesprek. Kan best handig zijn natuurlijk:)

Een andere optie is dat je twee bluetooth apparaten tegelijk met de Voombox kan connecten. Met de multitoets kun je dan switchen tussen apparaten. Ik heb het getest en het werkt inderdaad, al weet ik niet zo goed of ik hier veel gebruik van ga maken.

De Voombox is spatwaterbestendig dus je hoeft niet bang te zijn dat hij stuk gaat wanneer je hem meeneemt naar het zwembad of wanneer het regent.

divoom voombox travel

De batterij gaat erg lang mee. We hebben hem nu ongeveer vier uur getest en hij geeft nog niet aan dat de batterij aan opladen toe is. Lange batterijduur is natuurlijk nooit ongewenst:)

Conclusie Divoom Voombox Travel

Voor het overzicht heb ik hier een aantal voor- en nadelen opgesomd:

Voordelen

 • Compact
 • Mooi uiterlijk
 • Makkelijke bediening
 • Goede geluidskwaliteit
 • Multitoets
 • Lange batterijduur
 • Clip om hem aan op te hangen
 • Niet duur

Nadelen

 • Als je hem erg hard zet met muziek met een harde bass, dan gaat hij ‘lopen’
 • Kort kabeltje
 • Geen batterij indicatie

De redenen die ik bovenaan het artikel noemde om geen boxjes mee op reis te nemen worden allemaal weggevaagd door de Voombox Travel. Ik ben serieus onder de indruk van de capaciteiten van de gadget. Op onze volgende trips gaat hij zeker mee!

De Divoom Voombox Travel Speaker is verkrijgbaar voor €44,95- en hij is verkrijgbaar in zwart, rood, groen en blauw.

* Wij reviewen in dit artikel producten die wij hebben gekregen. Wij schrijven echter nooit over producten of diensten waar wij zelf niet achterstaan en delen niets anders dan onze eigen mening.*