Waarom roadtrippen de tofste manier van reizen is

Waarom roadtrippen de tofste manier van reizen is

Geüpdatet op

Roadtrippen is helemaal hip. Iets dat iedere millennial doet, heeft gedaan of graag wil doen. Het ultieme gevoel van vrijheid ervaren. De wereld ontdekken op jouw manier. Op jouw eigen tempo. Een reis ervaren om de reis zelf, en niet zozeer om de bestemming. Waarom is roadtrippen toch zo populair? Wij zetten een aantal redenen op een rij waarom roadtrippen de tofste manier van reizen is.

Ervaar de ultieme vrijheid

Roadtrippen staat gelijk aan vrijheid. De vrijheid om te rijden naar waar jij wilt. En vooral om te stoppen waar jij wilt. Waar je bij een georganiseerde reis of een reis met het openbaar vervoer vaak vastzit aan tijden en stops kun je tijdens een roadtrip helemaal zelf bepalen waar jij gaat lunchen, waar jij wilt stoppen voor het maken van de mooiste foto’s, waar je de nacht doorbrengt en hoe je complete reisdag eruit ziet. Heerlijk om aan het begin van de dag niet precies te weten wat je deze reisdag gaat zien en ontdekken. Dagen zoals deze leveren vaak de mooiste plaatjes en herinneringen op.

Lees ook –> Roadtrip tips: Zo bereid je je voor op de ultieme autovakantie

Reizen op de manier die jij fijn vindt

Niets is vervelender dan tijdens het reizen niet de plekken kunnen bezoeken waar je al die tijd naar uit hebt gekeken. Doordat de groep niet mee wil of doordat de bus of trein niet in de buurt stopt. Voor sommige bezienswaardigheden moet een stuk omgereden worden, maar ook dit hoort bij roadtrippen. Je kunt precies bepalen waar jij wel en waar je niet naartoe wilt gaan. Ik heb vooral de laatste jaren gemerkt dat het maken van een roadtrip vooral erg fijn is wanneer je – net als ik – last hebt van PDS. Je hoeft nooit bang te zijn dat je niet zomaar kunt stoppen en je kunt je reisdag starten of staken wanneer jij je het beste voelt. Heerlijk!

Roadtrip Schotland

Waarom roadtrippen: Geen gedoe met bagage

Een hele fijne reden voor een roadtrip voor reizigers die graag reizen met veel bagage is het feit dat je tijdens een roadtrip veel meer en gemakkelijker veel spullen mee kan nemen. Dus twijfel je over het meenemen van dat ene zomerjurkje? In de auto past het er heus nog wel bij. Of wat dacht je van het meenemen van souvenirs? Tijdens onze roadtrips – hier vind je onze favoriete roadtrips – hebben wij de mooiste souvenirs verzameld. Van een schapenvacht uit Bosnië tot de lekkerste wijnen uit Frankrijk en speciaalbieren uit Denemarken.

Roadtrippen is vaak goedkoper

Dat een roadtrip maken goedkoper is dan een georganiseerde reis is vrij vanzelfsprekend, maar de ervaring heeft ons ook geleerd dat een roadtrip vaak zelfs goedkoper is dan reizen met het openbaar vervoer. Al ligt dit natuurlijk wel erg aan de bestemming. Voor de huur van een auto zul je even in de buidel moeten tasten, maar hierna komen enkel nog de kosten voor benzine en eventuele tol er bovenop. Wil je wat meer van de gebaande paden af dan zul je merken dat het reizen met een huurauto echt wel goedkoper kan zijn. Én vooral een stuk gemakkelijker.

Roadtrip Baskenland

Reizen met een (huur)auto is veel gemakkelijker

Reizen met een (huur)auto, roadtrippen dus, is bovendien ook nog eens veel comfortabeler dan reizen met het openbaar vervoer. Je hoeft niet bang te zijn dat je hutjemutje op elkaar zit in een lokale bus, kan je eigen muziek afspelen op jouw gewenste volume en je kunt bovenal je eigen pauzes inlassen. Maar roadtrippen is ook een stuk gemakkelijker dan reizen met het openbaar vervoer. Natuurlijk moet je zelf rijden en zal het vermoeiender zijn, want je kunt niet even in slaap sukkelen, maar het enige dat je hoeft te doen is de navigatie volgen en genieten van de prachtige gebieden waar je doorheen reist. Niets opzoeken over overstappen, de volgende bushalte, welke trein je nu weer moet hebben en wanneer de volgende pauze zal zijn.

Ontdek een bestemming op een andere manier

Van onze roadtrips hebben wij vooral geleerd dat het veel gemakkelijker is om in contact te komen met de lokale bevolking. Hoewel dit natuurlijk ook kan in de trein of bus is het met de auto veel gemakkelijker om te stoppen in kleinere dorpen en onontdekte gebieden. Zo maakten wij bijvoorbeeld een bijzondere roadtrip door Iran en is ons tientallen keren thee aangeboden door de lokale bevolking die niet dagelijks – maar ook zeker niet wekelijks – westerse toeristen tegenkwamen. Maar ook in andere landen, zoals Bosnië-Herzegovina en Mexico hebben we gemerkt dat de lokale bevolking het vaak maar wat tof vindt dat je een roadtrip maakt door hen land.

Roadtrip Iran

Praktische informatie voor een roadtrip

Wat zijn volgens jou dé redenen waarom roadtrippen de tofste manier van reizen is?

Meer reistips? Je vindt ze hier

Eén bericht over “Waarom roadtrippen de tofste manier van reizen is”

  1. Avatar van Daisy
    Daisy
    16 maart 2020

    Zo herkenbaar dit! Wij hebben ontzettend genoten van onze road trip door Zuid-Afrika. De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt is onbetaalbaar! Ik krijg er weer helemaal zin in!