welke schoenen neem je mee tijdens het backpacken? Slippers!

Welke schoenen neem je mee op reis tijdens het backpacken?

Geüpdatet op

Als je gaat backpacken wil je natuurlijk zo weinig mogelijk bagage meenemen. Je moet tenslotte al je spullen meeslepen op je rug. Welke schoenen neem je mee tijdens het backpacken? In dit artikel geef ik je handige tips met betrekking tot welke schoenen je het beste kunt meenemen op reis tijdens het backpacken. Tips voor de handigste backpack schoenen.

Slippers: Onmisbaar tijdens het backpacken

In dit artikel ga ik er vanuit dat je (vooral) gaat backpacken in warme, tropische gebieden. En waar kun je dan écht niet zonder? Inderdaad, een paar goede slippers. Zelf heb ik tijdens onze wereldreis heel wat slippers versleten. Mijn favoriete slippers voor op reis zijn en blijven toch Havaianas. Slippers dragen zorgt voor het ultieme vakantiegevoel en ze nemen relatief weinig plek in in je backpack. Gaan je slippers tijdens het backpacken stuk? Vrijwel overal ter wereld kun je voor een paar euro een nieuw paar kopen.

Extra tip: Heb je toch te weinig ruimte in je backpack? Je slippers kun je gemakkelijk aan je backpack laten bungelen.

welke schoenen neem je mee tijdens het backpacken? Slippers!

Sneakers

Tijdens het backpacken zul je regelmatig langere afstanden afleggen. En hoewel dit vaak prima kan op je slippers – ik spreek uit ervaring – is het toch verstandig om een paar fijne, goede sneakers mee te nemen tijdens het backpacken. Tijdens onze wereldreis heb ik bijvoorbeeld alleen een paar Adidas sneakers en een paar slippers meegenomen. Hierop heb ik alle wandelingen gemaakt en dit ging prima.

Wandelschoenen

Wie langere afstanden wil afleggen, bijvoorbeeld door de bergen of de jungle, doet er verstandig aan om een paar goede wandelschoenen mee te nemen. Zelf had ik deze niet bij me tijdens onze wereldreis, maar nu ik eindelijk wandelschoenen heb (Hanwag Banks) baal ik toch wel dat ik ze niet eerder aan heb geschaft. Tijdens het dragen van wandelschoenen gaat alles net iets gemakkelijker en ik merk dat mijn voeten er ook een stuk blijer van worden. Klimmen en klauteren is opeens geen probleem meer en dat was op sneakers weleens anders.

Wandelschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende categoriën. Tijdens het backpacken zul je prima uit de voeten kunnen met wandelschoenen in de categorie A/B.

Hanwag Banks Lady GTX
Welke schoenen neem je mee tijdens het backpacken? Wandelschoenen

Teva’s

Voor wie graag zijn of haar voeten wil laten luchten tijdens een wandeling, maar wel meer grip wil hebben dan met gewone slippers, zijn Teva’s een echte uitkomst. Teva’s stonden lange tijd bekend als onaantrekkelijk en oubollig, maar dat is al lang niet meer zo. Tegenwoordig zijn de Teva sandalen verkrijgbaar in verschillende modellen, kleuren en prints.

Nette schoenen meenemen tijdens het backpacken?

Ik krijg regelmatig de vraag van backpackers of het handig is om nette schoenen mee te nemen tijdens het backpacken. Het antwoord hierop is dat het vast wel eens handig zou kunnen zijn, maar dat het echt zonde is voor de ruimte in je backpack. In de meeste gevallen kun je alles doen op je slippers of sneakers. Wil je toch graag nette schoenen mee tijdens het backpacken? Schaf dan als vrouw een paar sandalen aan die je aan je backpack kunt hangen.

Waterschoenen

Hoewel ik ze zelf niet mee had tijdens onze wereldreis heb ik wel eens jaloers naar andere reizigers gekeken die waterschoenen droegen tijdens het snorkelen. Tijdens het snorkelen zul je vaak eerst door veel koraal en schelpen moeten lopen en dat is onwijs vervelend. Waterschoenen kun je voor een paar euro kopen en wegen vrijwel niets, dus als je een echter waterrat bent is het zeker geen overbodige luxe om waterschoenen mee te nemen tijdens het backpacken.

Welke schoenen neem jij altijd mee tijdens het backpacken?