Roegwold Groningen
Nederland

’t Roegwold: Heerlijk wandelen in Groningen

Voor wie heerlijk wil wandelen in Groningen is natuurgebied ’t Roegwold de perfecte bestemming. ’t Roegwold is een natuurgebied ten oosten van Groningen stad waar verschillende fietspaden, wandelroutes en een 750 meter lang knuppelpad zijn aangelegd. In dit artikel lees je alles over dit heerlijke natuurgebied in Groningen.

Over ’t Roegwold

’t Roegwold is een natuurgebied met oude en nieuwe natuur doordat landbouwgronden tussen de reeds bestaande natuurgebieden telkens worden heringericht. In een groot deel van de Westerpolder heeft gras al plaats gemaakt voor een ruige bodem waar diverse bijzondere bloemsoorten en vogelsoorten hun leefgebied van hebben gemaakt. Onder natuurgebied ’t Roegwold vallen verschillende gebieden, namelijk; Ae’s Woudbloem, Tetjehorn, Westerpolder, Dannemeer en Haansvaart. In totaal beslaat het natuurgebied een gebied van ongeveer 1700 hectare.

Er zijn drie startpunten vanaf waar je het natuurgebied gemakkelijk kunt bereiken, namelijk;

  • Kolham
  • Schildwolde
  • Hellum
't Roegwold
Roegwold

Activiteiten en bezienswaardigheden in ’t Roegwold

Het natuurgebied is een perfecte bestemming voor het maken van mooie wandelingen of om een stuk te fietsen. Er zijn echter nog een aantal plekken die je aandacht verdienen.

Het 750 meter lange knuppelpad

De mooiste – en meest bezochte – plek in het natuurgebied is het 750 meter lange knuppelpad dat dwars over het meer loopt. De entree voor het gehele natuurgebied is gratis. Wegens de huidige maatregelen is het knuppelpad op dit moment enkel vanaf één kant te bereiken, zodat je geen tegenliggers tegenkomt.

Roegwold Groningen
Knuppelpad 't Roegwold
Knuppelpad 't Roegwold

De Haanssluis

De Haanssluis in het natuurgebied is een in 1866 aangelegde sluis in ’t Roegwold.

Kabouterpad Roegwold

Voor kinderen tot en met twaalf jaar is er een wel heel speciale activiteit te ondernemen in ’t Roegwold. Het 1,5 kilometer lange kabouterpad is een paaltjesroute van Ecomotion in Kolham. Kinderen krijgen bij de start van het Kabouterpad een knapzak met wat lekkers, een rode puntmuts en kunnen geschminkt worden als ze dit willen. De prijs per kind bedraagt €6.

Had jij al eens van dit natuurgebied in Groningen gehoord?

Meer Nederland:

Kirsten

33 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje.
Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier
Favoriete landen: Laos, Iran & Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.