Beleefpad Letterberterpetten Groningen

Op ontdekking over het plankenpad in de Lettelberterpetten

Geüpdatet op

Ben je op zoek naar een geweldig natuurgebied in Groningen waar je heerlijk kunt wandelen? En dan niet alleen door het bos of langs de heide? Dan is het natuurgebied de Lettelberterpetten de plek om naartoe te gaan. Eind 2020 is hier namelijk een geweldig beleefpad aangelegd. Een 250 meter lang plankenpad dwars door het moerasbos. In dit artikel lees je alles over de Lettelberterpetten.

Inhoudsopgave:Op ontdekking over het plankenpad in de Lettelberterpetten
  1. Waar ligt natuurgebied de Lettelberterpetten?
  2. De wandelroute
  3. Het petgatenpad Lettelberterpetten (plankenpad)

Waar ligt natuurgebied de Lettelberterpetten?

Natuurgebied de Lettelberterpetten ligt in het dorp Lettelbert, ten oosten van Groningen stad. Vanaf de stad rij je hier in zo’n twintig minuten naartoe. Het complete natuurgebied valt onder het beheer van het Groninger Landschap. Op het kaartje hieronder kun je de exacte locatie van de parkeerplaatsen van het natuurgebied vinden. Je kunt je auto gratis parkeren naast de boerderij.

Adres: Hooilanden 12, 9827 PG Lettelbert.

Natuurgebied Lettelberterpetten

De wandelroute

Zodra je je auto hebt geparkeerd kun je vrijwel meteen aan de wandelroute door het natuurgebied lopen. De route begint na het klaphekje waarna je de dijk oploopt. De volledige wandelroute is ongeveer 2,5 kilometer lang en brengt je pal langs het moerasbos, een vogelkijkhut en de mooie uitkijktoren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het Leekstermeer en omgeving.

Natuurgebied Letterberterpetten Groningen
Uitkijktoren Lettelberterpetten
Lettelberterpetten

Het petgatenpad Lettelberterpetten (plankenpad)

Na je wandeling over de dijk, langs het bos en je stop bij de uitkijktoren loop je vanzelf op het gloednieuwe Petgatenpad af wat toch wel hét hoogtepunt is van je bezoek aan de Lettelberterpetten. Het 250 meter lange plankenpad is aangelegd dwars door het moerasbos. Een moerasbos wordt gekenmerkt door de hoge waterstand.

Houd er wel rekening mee dat het belangrijk is om waterdichte schoenen of laarzen te dragen tijdens de wandeling over het beleefpad. Op sommige stukken moet je zeker een paar centimeter door het water lopen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kirsten Schonewille 🌴 (@travelaar.nl)

Petgatenpad Lettelberterpetten

Mocht je niet met natte voeten naar huis willen dan kun je bij de splitsing net voor het beleefpad ook rechtdoor open. Wanneer je kiest voor deze route loop je via een onverharde weg terug naar de parkeerplaats.

Had jij al eens van dit natuurgebied in Groningen gehoord?

Dit vind je misschien ook leuk: