Koken in de camper tips

Koken op de camping tips: Deze items zijn mega handig

Geüpdatet op

Bij een fijne kampeer- of campervakantie hoort natuurlijk lekker eten. En hoewel je iedere avond uiteten zou kunnen gaan, zul je vast regelmatig je eigen maaltje willen bereiden. Zeker tijdens een lange camperreis. In dit artikel delen we handige koken op de camping tips en delen we onze favoriete items die je zeker mee wilt nemen. Items die allemaal onwijs geschikt om op of mee te koken tijdens een camperreis.

Inhoudsopgave:Koken op de camping tips: Deze items zijn mega handig
  1. De Omnia Campingoven
  2. Campingaz Party Grill 400
  3. Campfire Cookset van Primus
  4. Een kleine, compacte gasbrander

De Omnia Campingoven

We starten deze koken op de camping of tijdens je vanlife avontuur tips met één van onze favoriete camperitems. De Omnia Campingoven. Deze compacte campingoven op gas is ideaal omdat deze lichtgewicht is en je er maar één gaspit voor nodig hebt. De Omnia campingoven is een aluminium pan in een ringvorm met een gat in het midden waar de warmte van de gasbrander doorheen kan. je kunt de campingoven gebruiken voor het bakken van broodjes, maar ook bijvoorbeeld voor het maken van lekkere ovengerechten, shakshuka, lasagne of een taart. Je kunt de Omnia campingoven kopen bij de Vrijbuiter, Kampeerwereld of via Bol.com.

Handige accessories voor de Omnia campingoven

Deze perfecte oven voor op de camping of in de camper is verkrijgbaar vanaf €49 en is na aanschaf meteen te gebruiken. Omnia heeft echter ook een aantal handige accessoires op de markt gebracht, waarvan een aantal handig zijn om aan te schaffen. Wij raden je aan om naast de campingoven ook de volgende Omnia accessoires aan te schaffen.

Campingaz Party Grill 400

Bij kamperen – en dus bij vanlife – hoort barbecueën. Toch? Nou kun je ervoor kiezen om iedere keer als je wilt barbecueën een vervuilende wegwerp barbecue te kopen, maar je kunt ook gewoon de Campingaz Party Grill 400 aanschaffen en meenemen. Wij nemen deze compacte, maar mega complete barbecue al jaren overal mee naartoe en zijn nog steeds mega enthousiast. De Party Grill is namelijk niet alleen te gebruiken als barbecue, maar wordt ook geleverd met grillrooster, een grilplaat en een enorme deksel die je kunt gebruiken als wokpan. Wij vergelijken de Campingaz Party Grill 400 vaak met een skottelbraai, maar dan veel compacter. Handig dus dat je niet alleen vlees kunt grillen, maar ook kunt wokken en pannenkoeken bakken en dat allemaal buiten. Lees hier onze volledige review over de Campingaz Party Grill 400.

Campfire Cookset van Primus

Tijdens het reizen met de camper moet je altijd rekening houden met het gewicht. Dit betekent dat het handig is om lichtgewicht camping items mee te nemen. Ben je op zoek naar fijne campingpannen dan kunnen we de Campfire Cookset van Primus aanraden. Deze pannenset bestaat uit drie pannen en weegt in totaal nog geen anderhalve kilo. De set bestaat uit twee pannen met deksels waarvan je de deksels ook als vergiet kunt gebruiken en één koekenpan. De Primus campingpannen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten.

Een kleine, compacte gasbrander

Onze laatste koken op de camping tip heeft alles te maken met gemak. De meeste campers beschikken over een fijne keuken binnen en ook wij hebben gekozen voor het bouwen van een ruime keuken met een fijn werkblad en tweegitskookstel. Toch is het soms fijn om ook een kleine, compacte gasbrander bij de hand te hebben als je geen zin hebt om binnen te koken. Op deze gasbrander kun je even snel een eitje koken, of koffie zetten en neemt bijna geen gewicht in beslag. Zelf hebben wij de Primus Essential Trail Kit waarvan we tegenwoordig alleen de gasbrander meenemen. Handig voor een picknick of een korte stop tijdens je camperreis.