Vakantie met kinderen in Nederland

Drie plekken voor een onvergetelijke vakantie met kinderen

Geüpdatet op

Als je met de kinderen op vakantie gaat wil je natuurlijk dat ze de tijd van hun leven hebben. Het is daarom handig om voor een plek te kiezen waar ze zich op en top kunnen vermaken. Wij tippen drie leuke plekken waar kinderen zich geen moment hoeven te vervelen en ongestoord kind kunnen zijn.

Safari Resort Beekse Bergen, Hilvarenbeek

Wat is er nou leuker voor kinderen dan dieren ‘in het wild’ spotten? Daarvoor hoef je echt niet helemaal naar Afrika af te reizen. Wilde dieren, zoals giraffen, neushoorns, zebra’s en dromedarissen zie je namelijk gewoon in Safari Resort Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Je slaapt hier in een luxe lodge die van alle gemakken is voorzien en leuk is ingericht in Afrikaanse sfeer. ‘s Morgens kun je zomaar gewekt worden door een struisvogel of gnoe die door je achtertuin loopt.

Als je in de lodge overnacht, krijg je gratis toegang tot het park en ga je op safari. In een open auto ga je op pad op zoek naar dieren in het park. Kijk goed om je heen en vergeet vooral je camera niet. Je kunt namelijk zomaar een leeuw, hyena of cheetah tegenkomen. Natuurlijk zijn er nog meer leuke activiteiten. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een dagje meelopen met een ranger of midden in het Safaripark overnachten.

Safarii

Het echte boerderijleven in een FarmCamp

Bij één van de achttien FarmCamps door heel Nederland leren jij en de kinderen het echte boerenleven kennen. Op stap met de boer, kijken naar en helpen met het melken van koeien, paardrijden, eitjes rapen voor het ontbijt, helpen met klusjes op het land, skelteren, spelen in het hooi. Kortom, je kinderen kunnen zich de hele dag door vermaken. Grote kans dat ze ‘s avonds als een blok in slaap vallen in een van de luxe safaritenten waarin je kunt overnachten.

Landal Hoog Vaals, Limburg

Landal Hoog Vaals ligt midden in het Limburgse Heuvellandschap op het hoogste punt van Nederland. Kinderen kunnen lekker zwemmen in het overdekte zwembad met een vijftig meter lange glijbaan, knutselen, tennissen, basketballen en voetballen. Verder is er een activiteitenhal waar de kids kunnen bowlen, airhockeyen en gamen en een indoor speelparadijs waar zij urenlang kunnen klimmen en klauteren.

Je kunt ook e-bikes, mountainbikes en kinderfietsen huren en er met het hele gezin op uit. Of maak een mooie wandeling in de prachtige omgeving. Na een dagje vol activiteiten kom je lekker tot rust in een bungalow. De bungalows zijn luxe en van alle gemakken voorzien. Er zijn ook speciale kinderbungalows met speelgoed en een speeltuin in de buurt.

Vakantie met kinderen in Maastricht

Overnachten met kinderen in een hotel

Slaap jij liever in een hotel dan in een tent of lodge? Ook dat kan prima met kinderen! Er zijn namelijk speciale kinderhotels, waar zowel jij als de kinderen fijn kunnen overnachten. Weet je nog niet precies waar je naartoe wilt op vakantie met kinderen? Kijk dan op Lekkerwegtips.nl voor inspiratie. Fijne vakantie!