Speciaalbier in Groningen bij MOUT

Speciaalbier in Groningen: Dit zijn de leukste biercafés

Geüpdatet op

Speciaalbier, oftewel craft beer, is helemaal hot. Bijna iedere kroeg in Groningen heeft de lekkerste speciaalbiertjes op de tap of in fles, maar ze kunnen natuurlijk niet allemaal de leukste zijn. Wij zetten de twaalf leukste en gezelligste cafés om speciaalbier in Groningen te drinken op een rij. Want bij de gezelligste studentenstad van het land horen natuurlijk speciaalbiercafés.

Proeflokaal MOUT

Ben je tijdens je stedentrip Groningen stad op zoek naar één van de leukste speciaalbiercafés in Groningen dan moet je zeker een bezoek brengen aan Proeflokaal MOUT aan het Gedempte Zuiderdiep. Mout is gevestigd in een super mooi gebouw op een prachtige locatie. De keuze aan speciaalbier bij Proeflokaal MOUT is reuze met tien bieren op de tap en zeker veertig speciaalbieren op fles.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 43, Groningen.

Speciaalbier in Groningen bij MOUT

Bierlokaal de Koffer

Bierlokaal de Koffer is gelegen net buiten de binnenstad, maar de locatie is nog steeds top. Middenin de gezellige, levendige Schildersbuurt ligt dit gezellige café dat meer is dan ‘gewoon’ een speciaalbiercafé. Regelmatig worden er gezellige avonden georganiseerd. De keuze aan speciaalbieren is reuze – meer dan 375! – en precies daarom moet je zeker eens een bezoek brengen aan café de Koffer. Geen zin of tijd om langs te gaan of laten de maatregelen het nog niet toe? Bij Bierlokaal de Koffer kun je online de lekkerste speciaalbieren bestellen die per fiets bij je bezorgd worden (in de stad).

Adres: Nieuwe Blekerstraat 1, Groningen.

Ook leuk: Van plan om lekker te eten in de stad? Dit zijn de leukste plekken om te lunchen in Groningen

Chaplin’s Pub

Chaplin’s Pub is één van onze favoriete cafés in Groningen voor een gezellige vrijmibo. Het publiek is hier vaak iets ouder dan in veel andere kroegen. Al vanaf 1996 is Chaplin’s Pub (of de Chaps) een begrip in Groningen stad. De ligging aan het Gedempte Zuiderdiep zorgt ervoor dat het café een perfect plek is om je weekend te beginnen en dan hebben we het nog niet eens gehad over al die fijne speciaalbieren op de tap en op fles.

Adres: Gedempte Zuiderdiep 73, Groningen.

laatstetafeltje

Dog’s Bollocks

The Dog’s Bollocks (of gewoon de Dogs) is niet zomaar een café. Het café is gelegen in de binnenstad van Groningen en heeft diverse speciaalbieren op de tap en op fles, maar je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Burgertje, anyone? Daarnaast kun je er regelmatig genieten van live muziek, worden voetbalwedstrijden op groot scherm vertoond en worden er regelmatig verschillende proeverijen georganiseerd.

Adres: Oude Boteringestraat 17, Groningen.

Harbour Café

Harbour Café is vooral populair vanwege de geweldige ligging direct aan het water en de Oosterhaven. Met ongeveer 30 verschillende bieren op de tap en anderen op fles is Harbour Café de perfect plek voor een proeverij van verschillende speciaalbieren terwijl je geniet van een prachtig uitzicht. Zin in een hapje? Bij Harbour Café kun je ook nog eens heerlijk eten, zowel tijdens de lunch als in de avonduren.

Adres: Voor Het Voormalig Klein Poortje 10-11, Groningen.

Dokjard

Brouw-bistro Dokjard is niet alleen een geweldig gezellig speeciaalbiercafé in Groningen, het is ook nog eens een heuse brouwerij. Hier, op een fantastische locatie aan de Noorderhaven, kun je dus ook de échte Dokjard biertjes proeven en ondertussen genieten van een geweldig uitzicht over de gracht en de haven. Dokjard is gevestigd in een voormalig pakhuis wat de sfeer nog extra bijzonder maakt. Daar bovenop kun je hier ook nog eens terecht voor een heerlijk dinner. Onder het genot van de lekkerste speciaalbieren natuurlijk!

Adres: Noorderhaven 63, Groningen.

Dokjard

De Pintelier

Belgisch café de Pintelier is een begrip in Groningen onder stadjers en studenten. In 2016 is de Pintelier zelfs uitgeroepen tot één na beste biercafé in Nederland. Een must go dus tijdens je stedentrip Groningen. De Pintelier ligt ietwat verscholen in de binnenstad, maar iedere Groninger weet het café op zijn/haar duimpje te vinden. Tijdens de zomeravonden kun je heerlijk vertoeven op het gezellige terras en tegelijkertijd genieten van één – of meer – van de meer dan 100 verschillende speciaalbieren. En is het te koud om binnen te zitten? Geen stress, want ook binnen is het rete-gezellig.

Adres: Kleine Kromme Elleboog 9, Groningen.

Speciaalbier in Groningen: Baxbier

Dat Groningers dol zijn op speciaalbieren blijkt wel uit de vele (micro)brouwerij die gevestigd zijn in de stad en omgeving. Baxbier is één van die brouwerijen die een super tof proeflokaal heeft opgezet met een geweldig terras aan het Reitdiep. Tijdens de weekenden kun je je daarnaast inschrijven voor een rondleiding door de brouwerij, worden er onder andere jeu-de-boules toernooien georganiseerd en barst het van de gezelligheid. Baxbier is zonder twijfel één van de gezelligste en hipste speciaalbiercafés in Groningen. Als je denkt aan speciaalbier in Groningen, dan moet je zeker aan Baxbier denken!

Adres: Friesestraatweg 201/2a, Groningen.

De Prael

Net als in Den Haag en Amsterdam is bierbrouwerij De Prael ook neergestreken in het altijd gezellige Groningen. Op loopafstand van de binnenstad, net buiten de gracht aan het Boterdiep. De Prealbieren vloeien hier rijkelijk uit de tap. Maar De Prael doet nog iets bijzonders: Het geeft namelijk mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt de kans om aan het werk te kunnen.

Adres: Boterdiep 75, Groningen.

De Prael Groningen

Wij houden de plekken om het lekkerste speciaalbier in Groningen uiteraard altijd in de gaten. Heb jij een goede tip? Laat het ons weten!