Bora Bora

Is Bora Bora het mooiste eiland van Frans Polynesië?

Geüpdatet op

Als je al eens van Frans Polynesië gehoord hebt, dan klinkt Bora Bora je vast bekend in de oren. Dit is hét eiland voor je honeymoon. Google je op Bora Bora dan vind je de mooiste overwater bungalows gelegen in het helderste water dat je ooit gezien hebt. Zo’n bungalow is werkelijk fantastisch, maar schrik niet als je gemiddeld zo’n €800,- per nacht kwijt bent. Wij vonden dat toch een beetje te veel van het goede en gingen daarom op zoek naar een betaalbaarder verblijf. Wat nog best een uitdaging is op Bora Bora. Alles op Bora Bora is duurder dan in de rest van Frans Polynesië. Wil jij reizen naar Bora Bora? In dit artikel lees je of het écht de moeite waard is.

Inhoudsopgave:Is Bora Bora het mooiste eiland van Frans Polynesië?
  1. Verblijf op Bora Bora
  2. Kiten
  3. Kajakken
  4. Lagooncruise op Bora Bora
  5. Uit eten op Bora Bora
Waterbungalows op Bora Bora

Verblijf op Bora Bora

Vanuit de lucht zie je ze al; dé beroemde bungalows. De ene nog luxer, groter en mooier dan de ander. Eerlijk is eerlijk, als je dit ziet vanuit het vliegtuig gaat je hart wel even sneller kloppen. We konden het eigenlijk niet geloven, we gingen gewoon naar Bora Bora!

De aankomst op het eiland is bijzonder. De landingsbaan ligt midden op zee. Vervolgens is de foto hierboven het ‘welkom’ op Bora Bora. En vanaf daar merk je direct dat je op Bora Bora bent. De ‘bungalowmensen’ worden opgehaald door de mooiste boten. Want zonder boot kom je dus niet naar je verblijf. Deze luxueuze verblijven liggen allemaal aan de rand van de lagoon, dus niet op Bora Bora zelf. Wij verbleven op Bora Bora, wat dus echt wel anders is. De ‘honeymooners’ zie je dus ook niet op dit deel van het eiland.

Aankomst Bora Bora

BungaLove op Bora Bora

Wij namen de publieke boot naar ‘het vaste land’. Via booking.com hadden we BungaLove gevonden. Een kleine, maar prima kamer, een aparte open badkamer, een gezamenlijke keuken en een groot terras voor jezelf. Niet over het water, maar wel aan het water. We mochten gebruik maken van de fietsen en de kajaks. Dit hebben we dus beide ook gedaan. De host was een aardige jongen die ook voor ons een tour heeft geregeld. Hierover later meer.

Na aankomst fietsten we naar Matira Beach. Dat is ook direct het enige strand van Bora Bora. Vanaf BungaLove was dat zo’n drie kwartier fietsen. We vonden het heerlijk om op deze manier alvast iets van het eiland te kunnen zien.

Is Bungalov niet wat je zoekt? Vergelijk dan hier alle accommodaties op Bora Bora.

Frans Polynesië
Frans Polynesië
Vakantie Bora Bora

Kiten

Op een paradijselijk eiland moet natuurlijk ook gekite worden. Dus toen het wat begon te waaien, wist BJ niet hoe snel hij het water op moest gaan. En eerlijk is eerlijk, er is bijna geen mooier plekje op de wereld om deze sport uit te oefenen.

Kiten in Frans Polynesië

Kajakken

Omdat er bij BungaLove kajaks beschikbaar waren, hebben we hier ook gebruik van gemaakt. We kajakten naar de overkant van het water, naar een mooi stukje strand. Eenmaal aangelegd werden we hier op een heel onvriendelijke manier door de beveiliging weggestuurd. Dit strand was alleen voor gasten. Binnen drie minuten zaten we weer in de kajak terug naar BungaLove.

Bungalove Kajak

Lagooncruise op Bora Bora

Als je in Frans Polynesië bent, is er één ding wat bijna ieder eiland aanbiedt en dat is een lagooncruise. Varen over het turquoise water en genieten van al het moois wat Frans Polynesië te bieden heeft. Snorkelen met nurse sharks, manta rays en schildpadden. Lunchen op een idyllisch plekje met vers gevangen vis en kokosnoten. We besloten deze tour op Bora Bora te doen. Onze host heeft de avond voor we vertrokken ongeveer elke aanbieder gebeld, maar steeds was alles volgeboekt. Dit zegt ook wel wat over het aantal toeristen dat hier verbleef. Toch wist hij ergens een plekje te bemachtigen en de volgende ochtend werden we vroeg opgehaald. Met nog zo’n 25 andere vakantiegangers werden we vrolijk aan boord ontvangen met een snack, muziek en een welkomstdrankje. De familie die dit organiseerde maakte er een feestje van en we genoten van al het moois van Bora Bora.

Toch hielden we er een nare nasmaak aan over. De nurse sharks en manta rays werden gevoerd, elke dag op hetzelfde tijdstip. De manta rays werden geaaid, aangeraakt, er werd met eten gespeeld. Ik vond het heel bijzonder deze dieren zo dichtbij te zien, maar de manier hoe er mee om werd gegaan stootte me toch een beetje tegen m’n borst.

Lagoon boottocht Bora Bora
Lagoon boottocht Frans Polynesië

Uit eten op Bora Bora

Als je uit eten wilt op Bora Bora, wordt er gebruik gemaakt van een ophaal en terugbreng service. In verband met honden die ronddwalen, is het minder verantwoord om in het donker over straat te wandelen of fietsen. Best een goede service, maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. We vonden het eten schrikbarend duur en hebben dus gebruik gemaakt van de BungaLove keuken. Voor overdag heb je een paar gezellige tentjes aan het strand waar je een betaalbaar drankje kunt krijgen.

Bora Bora vakantie

In totaal verbleven wij drie nachten op het eiland. Onze verwachtingen waren van tevoren érg hoog. Misschien wel een beetje te hoog. Wij hadden verwacht dat dit het allermooiste zou zijn van Frans Polynesië. Maar dat vonden wij niet. We hebben fantastische dagen gehad, maar we vonden het vergeleken met de rest van de eilanden te toeristisch en te duur voor wat je ervoor kreeg. Ik zou het iedereen aanraden, als je dan toch in Frans Polynesië bent, naar Bora Bora te gaan, maar voor maximaal twee nachten en alleen om het gezien te hebben. Tenzij je een overwater bungalow boekt natuurlijk.

Bora Bora

Binnenkort vind je hier nog veel meer tips voor reizen naar Frans Polynesië.