Meivakantie bestemmingen tips

De leukste bestemming voor een vakantie in de meivakantie

Geüpdatet op

De meivakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat het vakantieseizoen alweer van start is gegaan. Op zoek naar de leukste meivakantie bestemmingen? Wij delen tips voor zes bestemmingen in Europa waar je tijdens de meivakantie de grootste kans hebt op mooi weer.

Een vakantie naar Slovenië

Slovenië is als je het ons vraagt één van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Nadeel is alleen dat het land – en dan met name het prachtige westen – tegenwoordig tijdens de zomermaanden overspoeld wordt door toeristen. Populaire bestemmingen moet je delen met duizenden anderen en de authenticiteit lijkt ver te zoeken. En juist daarom is een vakantie naar Slovenië in de meivakantie zo’n goed idee. Slovenië is relatief klein en dat betekent dat je tijdens de week dat de meivakantie duurt een hoop van de populairste bezienswaardigheden van Slovenië kunt ontdekken.

Triglav National Park

De Canarische Eilanden in de meivakantie

Ben je gek op mooi weer en wil je de grootste kans hebben op veel zon tijdens de meivakantie? Dan is een vakantie boeken naar de Canarische Eilanden vrijwel gegarandeerd een top idee. Wanneer je kiest voor Lanzarote of Tenerife kun je bijna zeker genieten op de prachtige (zwarte) stranden en genieten van de Spaanse keuken onder de Spaanse zon. De mooiste manier om de Canarische Eilanden te ontdekken is door een auto te huren. Op deze manier ontdek je het door jou gekozen eiland in alle vrijheid en kom je op de mooiste plekken. Zo vind je bijvoorbeeld op Gran Canaria de bekende en mooie GC-200 autoroute, die je langs de meest spectaculaire uitzichten en mooiste landschappen aan de westkant van het eiland voert. Een auto huren op Gran Canaria of een van de overige Canarische Eilanden kun je doen via deze aanbieder.

Het vasteland van Spanje in de meivakantie

Als je het ons vraagt, is een vakantie vieren in Spanje altijd een goed idee. Dus ook tijdens de meivakantie. Wil je genieten van het mooiste weer, dan kies je het beste voor de regio Andalusië in het zuiden van het land. In Andalusië vind je de droogste stad van Europa en de stad met de meeste zonuren per jaar. En of je nou kiest voor een langere stedentrip naar bijvoorbeeld Sevilla, Málaga of Córdoba of gaat voor een korte rondreis door Andalusië, je zult je sowieso top vermaken.

Vejer de la Frontera in Andalusië

Op vakantie naar Griekenland

Ook Griekenland is top als meivakantie bestemming. Hoewel het op de meeste Griekse eilanden nog redelijk fris kan zijn vanwege de koude zeewind, liggen de temperaturen op het vaste land gemiddeld rond de twintig graden. De perfecte timing voor een vakantie in de Peloponnesos (Zuid-Griekenland) dus als je het mij vraagt. Of wat dacht je van een stedentrip Athene tijdens de meivakantie?

Meivakantie bestemming: Griekenland
Athene in de meivakantie

Vakantie naar de Portugese Algarve

Ben je gek op uitgestrekte stranden, lange strandwandelingen en sfeervolle steden en dorpen? Dan is een vakantie naar de Algarve in het zuiden van Portugal een aanrader. De Algarve is de populairste regio van Portugal, maar tijdens de meivakantie zijn er nog relatief rustige plekken te ontdekken. Je kunt in deze periode al voor een paar tientjes naar Faro vliegen en ook de prijzen van accommodaties liggen een stuk lager. Bovendien ligt de temperatuur in mei nog niet zo hoog, wat betekent dat je de prachtige wandelingen langs de kustlijn kunt maken zonder al te veel zweet op je voorhoofd.

Sagres Portugal

Venetië in de meivakantie

Als laatste tip voor een bestemming in de meivakantie in Europa tippen we het enorm populaire Venetië in Italië. Misschien een onverwachte bestemming in deze rij, maar eigenlijk heel logisch. Venetië is namelijk het hele jaar door één van de populairste stedentrip bestemmingen van Europa, maar vooral tijdens de zomer explodeert het aantal toeristen in de stad. Wat er voor zorgt dat de meivakantie een stuk fijner is om de stad te bezoeken. Je bent de grootste drukte voor en bovendien liggen de prijzen nog een stukje lager. Verwacht geen temperaturen van twintig graden, maar over het algemeen hoef je ook zeker niet te koukleumen. Hier lees je alles over de mooiste bezienswaardigheden van Venetië.

Venetië in de meivakantie

Extra tip: Meivakantie bestemmingen buiten Europa

Helaas duurt de meivakantie maar een week, maar wist je dat je ook tijdens een week kunt genieten van een heerlijke vakantie buiten Europa? Een aantal populaire bestemmingen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn perfect voor deze periode. Veel van deze bestemmingen liggen op slechts aan paar uurtjes vliegen van Nederland en België en bovendien zijn de temperaturen vaak een stuk beter dan in Europa. Top bestemmingen buiten Europa zijn bijvoorbeeld Marokko, Dubai, Egypte en Tunesië.

Dubai