Goethetoren Frankfurt

De leukste (outdoor) tips voor een stedentrip Frankfurt Am Main

Geüpdatet op

Wie denkt aan een stedentrip in Duitsland denkt al snel aan populaire steden als Berlijn, Keulen, München en Leipzig. Stuk voor stuk geweldige Duitse steden, maar heb je al eens aan een stedentrip Frankfurt Am Main gedacht? Denk je aan smalle steegjes, middeleeuwse gebouwen, heerlijk eten, cultuur, outdoor en gezellige terrassen dan denk je namelijk aan Frankfurt. Frankfurt is een stad van grote diversiteit. Banken en grote bedrijven, beurzen en winkelen aan de ene kant, cultuur, gezelligheid en tradities aan de andere kant. Eén ding is zeker: The Main Metropolis heeft voor elk wat wils. In dit artikel delen we de leukste tips (outdoor) tips voor een stedentrip Frankfurt Am Main.

Frankfurt Am Main is gelegen in de Duitse deelstaat Hessen en is de vijfde stad van het land. Veel mensen denken vanwege de imposante skyline met hypermoderne wolkenkrabbers en veel zakenlui dat Frankfurt voor een moderne stad is, maar de stad kent ook een andere kant. Het historische centrum barst van de gezellige steegjes waar her en der de gezelligste barretjes verstopt zijn, middeleeuwse gebouwen en prachtige bezienswaardigheden. Maar vergeet ook zeker niet de groene kant van de stad. Met haar ligging pal aan de rivier de Main zijn er tal van toffe outdoor activiteiten te ondernemen tijdens je stedentrip.

Geniet van prachtige uitzichten vanaf de Mainufer

Wie de bloedmooie skyline van Frankfurt vanaf een afstand wil bewonderen moet zeker tijd uittrekken voor een heerlijke picknick langs of wandeling over de Mainufer. De oevers van de rivier de Main vormen het langste gazon van Frankfurt. Met name de zuidoever is een heerlijke plek om – tijdens zonsondergang – te genieten van een prachtig zicht op de skyline van Frankfurt met haar imposante wolkenkrabbers.

Mainufer Frankfurt
Credits: Holger Ullmann

Stand-up paddling op de Main

De rivier de Main, met een totale lengte van 524 kilometer, loopt dwars door het hart van de stad en is de plek om de leukste outdoor activiteiten te ondernemen. Wat dacht je van stand-up paddling (suppen) op de Main? Al peddelend op de rivier kun vanaf het water de mooiste wijken van de stad bewonderen en tegelijkertijd actief bezig zijn in de natuur.

Palmengarten: De botanische tuin in Frankfurt

Ben je gek op een stukje natuur en wil je even ontsnappen aan de drukte in het centrum van de stad? Breng dan een bezoek aan de Palmengarten, de botanische tuin in Frankfurt. De Palmengarten opende haar deuren in 1871 en is gelegen in het hart van de stad, ten noordwesten van het historische centrum. Op een oppervlakte van 26 hectare kun je prachtige tropische en exotische plantensoorten bewonderen die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Bijzondere plekken in de Palmengarten de je niet wilt missen zijn onder andere het Tropicarium en het palmhuis dat vol staat met prachtige palmbomen en is gebouwd in 1869. Gek op vlinders? Bezoek dan het onlangs geopende vlinderhuis. Tijdens je bezoek aan de Palmengarten in Frankfurt waan je je het ene moment in een vochtig regenwoud en het andere moment in een droge woestijn.

Palmengarten Frankfurt Am Main
Credits: Hessen Agentur_Florian Trykowski

Duik de wijngaarden in op de Lohrberg

Zoals je eerder al kon lezen is Frankfurt Am Main een heerlijke stedentrip bestemming voor iedereen die houdt van in de natuur zijn. Een voorbeeld van één van de leukste dingen om te doen in Frankfurt is een dag doorbrengen op de Lohrberg, ten noordoosten van de stad. De Lohrberg is een 185 meter hoge, lokale berg waarop de enige overgebleven wijngaard van de stad is gevestigd. Vanaf de Lohrberg kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Ieder jaar worden er meer dan 10.000 flessen Lohrberger wijn geproduceerd van de druiven die in dit gebied groeien. En als je er dan toch bent, moet je natuurlijk ook een glaasje wijn proeven.

Lohrberg Frankfurt Am Main
Credits: Holger Ullmann

Frankfurt Stadsbos en de Goethetoren

Frankfurt is een enorm groene stad die voor een groot gedeelte uit bossen en parken bestaat. Eén van de mooiste plekken qua natuur in de stad is toch wel het Frankfurt Stadsbos in het zuiden van de stad. Je kunt hier een heerlijke wandeling maken, er is een enorme speeltuin aangelegd en vanaf de 43 meter hoge, houten Goethetoren (Goetheturm) die in 1931 werd gebouwd. De volledige toren brandde vier jaar geleden af, maar is compleet herbouwd en onlangs weer geopend voor publiek. De Goethetoren is de plek om te genieten van een prachtig uitzicht.

Goethetoren Frankfurt
Credits: #visitrheinmain, David Vasicek

Main Tower

Eén van de meest imposante bouwwerken in Frankfurt is zonder twijfel de 200 meter hoge Main Tower. De Main Tower werd in 1999 gebouwd met een compleet glazen façade. De toren is dé manier om je hoogtevrees te overwinnen. Met een snelheid van twintig kilometer per uur brengt de lift je tot een hoogte van 190 meter waarna je de laatste tien meter te voet moet afleggen. Eenmaal boven zul je vanaf het panoramaterras versteld staan van het indrukwekkende uitzicht.

Zoek de gezelligheid op in Römerberg in de Altstadt

Middenin het historische centrum vind je het gezellige plein Römerberg. Römerberg is één van de mooiste plekken in de stad met haar prachtige vakwerkhuizen, het stadhuis en de Alte Nikolaikirche. Helaas werd de Altstadt tijdens het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog compleet vernietigd, maar gelukkig zijn veel historische gebouwen volledig opnieuw gebouwd.

Kletterwald (klimbos) Taunus

Heb je meerdere dagen gepland voor je stedentrip Frankfurt en vind je het ook leuk om even de stad uit te gaan voor een toffe outdoor activiteit? Breng dan een bezoek aan het Klimbos Taunus. Dit klimbos is gelegen in het Taunus gebergte zo’n vijftien kilometer ten noorden van Frankfurt. In het klimbos (Kletterwald) zijn elf verschillende routes aangelegd voor klimmers in verschillende niveaus. Het hoogste parcours ligt op een hoogte van 25 meter en hier waan je je even helemaal in de jungle. En dat zo dichtbij het bruisende Frankfurt am Main.

Meer informatie en tips voor je stedentrip Frankfurt vind je op deze website.

Praktische informatie en tips voor je stedentrip Frankfurt

  • Hoe kom je in Frankfurt? Met de hogesnelheidstrein ICE International reis je vanaf Utrecht Centraal rechtstreeks in drie en half uur naar Frankfurt am Main Hauptbahnhof. Met de auto bedraagt de afstand van Utrecht naar Frankfurt 407 kilometer. Zonder verkeershinder duurt de reis ongeveer vierenhalf uur.
  • Overnachten in Frankfurt: Vergelijk hier alle accommodaties in Frankfurt.
Frankfurt Am Main
Credits: David Vasicek

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zapper PR.