Dinkelsbuhl bezienswaardigheden

Wat te doen in Dinkelsbühl aan de Romantische Strasse in Duitsland

Geüpdatet op

Volg je met je auto de autoroute de Romantische Strasse in Duitsland dan kun je niet om de stad Dinkelsbühl heen. Vanwege haar goed bewaarde middeleeuwse binnenstad is de stad volgens velen één van de mooiste stops langs de Romantische Strasse. Bijna de gehele stad is omsloten door de eeuwenoude vestingmuur. Maar ook in de historische binnenstad barst het van de prachtige bouwwerken en bezienswaardigheden. In dit artikel delen we de beste tips voor de mooiste plekken en bezienswaardigheden in Dinkelsbuhl in Duitsland.

De 2,5 kilometer lange vestingmuur en haar 16 torens

Het meest bijzondere aan Dinkelsbühl is de ruim 2.5 kilometer lange vestingmuur die nog steeds bijna helemaal in tact is. Het is mogelijk om een mooie wandeling over de stadsmuur te maken. Maar wat wat ons betreft het meest fotogenieke is aan de middeleeuwse stadsmuur zijn de zestien indrukwekkende torens en prachtige stadspoorten. Een aantal van de mooiste plekjes zijn onder andere de Rothenburger Tor, de Wörnitz Tor en de Segringer Tor.

Wörnitz-toren Dinkelsbuhl

De Munsterkerk St. George

De Munsterkerk St. George is de mooiste kerk van Dinkelsbühl en wordt zelfs wel eens genoemd als één van de mooiste hallenkerken van Zuid-Duitslands. De kerk is gebouwd tijdens de vijftiende eeuw op een centrale plek middenin het hart van de stad. De Munsterkerk St. George is het uitstekende startpunt voor een fijne wandeling door Dinkelsbühl.

Geniet in het stadspark aan de Wörnitz

Net buiten de oude stadsmuur van Dinkelsbuhl vind je één van de fijnste plekken in de stad om tot rust te komen. Rondom de rivier de Wörnitz is namelijk een heerlijk stadspark en het Wörnitzstrandbad aangelegd. Je kunt hier niet alleen heerlijk neerploffen op het gras of een duik maken in het water, maar ook een mooie wandeling maken én prachtige plaatjes schieten van de stad en haar torens.

Extra tip: Ga jij de Romantische Strasse autoroute volgen? Lees dan ook onze artikelen over de mooiste bezienswaardigheden langs de Romantische Strasse, Würzburg, Landsberg am Lech en Rothenburg ob der Tauber. Zo hoef je onderweg niets moois te missen.

Stadspark in Dinkelsbuhl

Kleurrijke panden in de historische binnenstad

Zoals je hebt kunnen zien barst het in de stad niet van de bezienswaardigheden. Eén van de leukste dingen om te doen in Dinkelsbühl blijft namelijk het random ronddwalen door het historische centrum. Op weinig plekken in de wereld zul je namelijk zoveel prachtige vakwerkhuizen kunnen bewonderen zie zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog. Eén van de mooiste plekken om je ogen rond te kijken is op en rondom de Weinmarkt. Maar ik raad je ook zeker aan om random steegjes in te duiken.

Dinkelsbuhl Altstadt

Bezienswaardigheden in Dinkelsbühl op de kaart

Op het kaartje hieronder vind je de locaties van de verblijfplaatsen en bezienswaardigheden in Dinkelsbühl terug.

Verblijven in Dinkelsbühl

Hoewel Dinkelsbühl een kleine, compacte stad is, is het wel een fijne plek om te verblijven. In de stad zijn verschillende accommodaties gevestigd in verschillende prijsklassen. Hier kun je het aanbod vergelijken. Reis je met een camper door Duitsland dan kun je net buiten het centrum op één van de vier camperplaatsen verblijven. Wij kozen voor de camperplaats op deze locatie. Hier betaal je €8 per 24 uur.