Fushimi Inari-Tasha Tempel Tokyo

Doen in Kyoto: 13x de gaafste Kyoto highlights

Geüpdatet op

Vanuit Tokyo ben je met de bullet train zo’n 2,5 uur onderweg om in Kyoto te komen. Een prachtige stad waar je je gelijk op je gemak voelt. Het openbaar vervoer is net als in Tokyo goed geregeld, het is er heerlijk om te fietsen, te wandelen en er heerst een rust waar je je gemakkelijk aan over kunt geven. In deze mooie stad kun je je heel goed een aantal dagen vermaken. In dit artikel deel ik een aantal van de gaafste Kyoto highlights en tips voor de leukste dingen om te doen in Kyoto.

De mooiste tempels van Kyoto in de wijk Arashiyama

Aan de westkant van Kyoto ligt de mooie wijk Arashiyama. Je kan hier vanaf het centrum van Kyoto makkelijk naar toe fietsen, maar je kunt er ook met het openbaar vervoer komen. Je vindt hier enorm veel tempels, de bekende Bamboo Grove en prachtige kronkelende straten, met oude Japanse huizen, winkeltjes en restaurants, omringd door de rijstvelden. Om je wegwijs te maken in dit deel van Kyoto deel ik hieronder de tempels en shrines die wij in deze wijk hebben bezocht.

Arashiyam Kyoto
Arashiyam Kyoto

Tenryu-ji Temple

Tenryu-ji Temple is het belangrijkste heiligdom van Arashiyama. Het mooiste aan deze tempel is de enorme vijver, omringd door groene heuvels en bossen. Je kunt hier een prachtige wandeling maken door de tuinen die vol staan met bloemen en bomen.

Tenryu-ji tempel Kyoto
Tenryu-ji tempel Kyoto
Tenryu-ji tempel Kyoto

Wil je onbeperkt reizen met de trein door Japan? Schaf dan hier de Japan Rail Pass aan.

Bamboo Grove

Als je op zoek gaat naar informatie over Arashiyama vind je al snel foto’s van de Bamboo Grove. Het is dan ook bijzonder om over het smalle pad tussen de hoge, dichte bamboebossen te lopen. Het is een vrij populaire plek en daarom kun je de Bamboo Grove het beste vroeg in de ochtend bezoeken. Kom je wel midden op de dag, loop dan ook nog verder dan alleen het bekende paadje. Minder toeristen, maar nog steeds leuk om doorheen te lopen.

Bamboo Grove Kyoto

Jojakko-ji

Je kunt bij Jojakko-ji helemaal naar de top van de heuvel lopen, wat je een prachtig uitzicht over Kyoto oplevert.

Jojakko-Ji Kyoto
Jojakko-Ji Kyoto

Giou-ji

Als je naar de Giouji tempel loopt, heb je het gevoel heel ver weg te zijn van de drukte van de stad. Het is een heerlijk bosrijke straat om doorheen te lopen, slechts een handjevol mensen weten deze plek te vinden. Giou-ji is een kleine tempel omringd door mostuinen. Je hebt hier heel erg het gevoel in een sprookje beland te zijn.

Giou-ji tempel

Adashino Nenbutsu-ji

Je vindt in deze tempel talrijke stenen beelden die de ziel van de doden herdenken. Achter deze tempel zit een bamboebos. Tijdens ons verblijf in Kyoto was deze gesloten wegens renovatie, maar mocht hij weer open zijn, is er een grote kans dat je hier alleen bent in tegenstelling tot de populaire Bamboo Grove.

Als je naar Otagi Nenbutsu-ji loopt, loop je door de iconische Saga-Toriimito Preserved Street. Dit is een straat vol traditionele Japanse huizen, winkels en restaurants.

Otagi Nenbutsu-ji Tempel

Otagi Nenbutsu-ji

Na een bezoek aan deze tempel is het een goed idee om nog door te lopen naar de unieke Otagi Nenbutsu-ji. Hier staan zo’n 1200 beelden die toegewijde volgers van Boeddha voorstellen.

Tip: zorg dat je voldoende cash mee hebt als je de tempels gaat bezoeken. Bij elke tempel betaal je entreegeld en is er geen mogelijkheid om te pinnen.

Pontocho Alley

Terug in het centrum van Kyoto is het tof om naar Pontocho Alley te gaan. Pontocho Alley is een van de meest schilderachtige straatjes van Kyoto. Dit smalle straatje zit vol leuke restaurantjes en sakebars waar je ’s avonds kunt eten en drinken. Zorg dat je een restaurantje vindt aan de kant van de rivier voor een prachtig uitzicht.

Pontocho Alley

De meest traditionele wijk van Kyoto: Gion

Het is leuk om een bezoek te brengen aan de meest traditionele wijk van Kyoto waar de Geisha nog actief is. Je moet geluk hebben om de Geisha’s te spotten, want je ziet ze niet veel meer. Je schijnt de meeste kans te hebben in het weekend en op feestdagen. Gion is daarnaast een leuke wijk om doorheen te wandelen (fietsen is hier verboden). Mocht je nog niet tempel-moe zijn, vind je in de buitenste ring van Gion een aantal tempels in een groenere omgeving. De restaurants in deze wijk zijn vrij prijzig, daarvoor kun je beter een stukje doorlopen naar het centrum.

Wijk Gion Kyoto Japan

Kiyomizu-dera-tempel

Een tempel die eigenlijk niet op je lijstje mag ontbreken, is de Kiyomizu-dera-temple. Deze tempel wordt ook wel de ‘Helder Water’ tempel genoemd. Aan de voet van de rotsen waarop de tempel is gebouwd, ontspringt namelijk een bron. Naast dat het een bijzondere tempel is, geeft dit UNESCO-werelderfgoed je ook een fantastisch uitzicht over Kyoto en de omliggende natuur. In de periode van de beroemde kersenbloesem schijnt de tempel te worden opgelicht, wat een schitterend plaatje oplevert.

Doen in Kyoto: Bezoek Philosopher’s Path

In de oostelijke wijk Higashiyama ligt het idyllische twee kilometer lange Philosopher’s Path met nog vele prachtige tempels.

Een van die tempelcomplexen aan het Philosopher’s Path is Eikan-do Zenrin-ji. De Eikan-do tempel is beroemd om zijn herfstbladeren. Er zijn verschillende gebouwen en er is een vijvertuin die je kunt bezoeken.

Eén van dé Kyoto highlights: Fushimi Inari-Taisha

De Fushimi Inari-Taisha is een must-see tijdens je bezoek aan Kyoto. Fushimi Inari-Taisha is een belangrijk heiligdom in het zuiden van Kyoto. Het is beroemd om zijn duizenden torii-poorten en daarmee één van de beroemdste bezienswaardigheden van Japan. Het is dus ook niet voor niets dat er hordes toeristen deze plek komen bezoeken. In het begin loop je stapvoets, maar bijna niemand loopt door tot het einde. Om het 4 kilometer kronkelende pad naar de top van de berg te bereiken, ben je ongeveer 1,5 tot 2 uur onderweg. Dat is wel even pittig, maar het is absoluut de moeite waard door te lopen tot de top op 233 meter. Al is het alleen maar om deze bijzondere plek voor jezelf te hebben.

Fushimi Inari-Tasha Tempel Tokyo
Fushimi Inari-Tasha Tempel Tokyo

Eet in dit geweldige restaurant in Kyoto

Onze leukste restaurant ervaring in Kyoto wil ik jullie niet onthouden. In een donker steegje vlakbij ons verblijf vonden we het Obanzai-restaurant. We werden hier ontzettend warm ontvangen, ondanks het zeer gebrekkige Engels. We hebben geweldig eten gehad en dronken hier samen met de locals de lekkerste sake van Japan. Halverwege de avond werd er live gezongen, er werd nog meer ingeschonken, gedronken en gegeten. Voor ons was dit een onvergetelijke avond. Hopelijk vind jij ook zo’n soortgelijk tentje tijdens je reis in Japan!

古川町万両, Obanzai-restaurant

548 Furukawachō, Higashiyama-ku, Kyoto, 605-0026, Japan

Eten in Kyoto

Overnachten in Kyoto

Je vindt de wereld aan accommodaties in Kyoto, maar ik kan je Kyoto Higashiyama With van harte aanraden. Beoordeeld met een 9,4 op booking.com en deze score is het ook waard. Een ontzettend ruime kamer, heerlijke douche en een zeer vriendelijke, ook Engelssprekende gastvrouw. Kyoto Higashiyama ligt vlakbij het station Keage. In hetzelfde straatje naar links vind je een hostel waar je gemakkelijk en goedkoop fietsen kunt huren. Wij hebben alles in Kyoto op de fiets gedaan. Vanaf Kyoto Higashiyama With zijn alle bovenstaande plekken goed te bereiken. Ook zijn er in dit straatje meerdere ontbijt mogelijkheden.

Kyoto bezienswaardigheden

Wat zijn volgens jou de leukste dingen om te doen in Kyoto?

Meer Japan: