Tips eerste keer backpacken

Waarom een creditcard op reis zeker handig is

Geüpdatet op

Bij het voorbereiden van een lange reis moet je met veel dingen rekening houden. Denk aan inentingen, belangrijke spullen die je niet mag vergeten, het afsluiten van verzekeringen en het uitstippelen van een globale reisroute. Daarnaast denkt iedereen na over het reisbudget en wat hiermee haalbaar is. Maar ook belangrijk om over na te denken is het meenemen van een creditcard op reis. Wat dit kan in sommige gevallen echt wel handig zijn.

Om maar meteen een antwoord te geven op de vraag of je een creditcard moet meenemen op reis; Ja! Wij raden je zeker aan om op reis een creditcard bij je te hebben. Welke creditcard het beste is voor jou, ligt vooral aan wat je reisplannen zijn. Een creditcard aanvragen is heel gemakkelijk en gaat je tijdens je reis een hoop zorgen schelen. Hieronder laten we je zien waarom je voor je volgende lange reis het beste een creditcard in je tas kunt stoppen.

Vliegtickets boeken kan vaak enkel met een creditcard

Wanneer je een lange reis gaat maken zul je hoogstwaarschijnlijk niet vooraf al je vliegtickets geregeld hebben. Tenzij je hebt gekozen voor een Around the world ticket natuurlijk. Wanneer je aan het reizen bent en online een vliegticket wilt boeken zul je er al snel achter komen dat je vrijwel altijd een creditcard nodig hebt. En deze telkens lenen van familie of vrienden is natuurlijk helemaal niet handig als jij aan de andere kant van de wereld zit. Precies de reden dat wij een aantal geleden een creditcard hebben aangeschaft.

Creditcard op reis

Een accommodatie vooraf vastleggen kan soms best handig zijn

Hoewel je voor een lange reis echt niet al je overnachtingen hoeft vast te leggen – juist niet zou ik zeggen – is het af en toe best fijn om wat nachten op voorhand te boeken. Wanneer je per vliegtuig naar een nieuwe bestemming vliegt of een lange reis achter de rug hebt in de bus of trein kan het best lekker zijn dat je meteen weet waar je naartoe moet. En niet nog uren hoeft te zoeken naar een fijn hostel of hotel. Zelf boeken wij vrijwel al onze accommodaties via Booking.com. Betalen met je creditcard hoeft hier niet, maar veel hotels eisen wel dat je je creditcard gegevens invult, zodat de boeking bevestigd kan worden. En hoewel vooraf boeken dus helemaal niet moet, kan het soms best handig zijn die creditcard.

creditcard meenemen op reis

Een creditcard is altijd handig als reserve

Veiligheid tijdens het reizen gaat voor alles. En dat geld ook voor het opbergen van je belangrijke spullen. Zelf reizen wij met vier pinpassen en een creditcard. We zorgen er altijd voor dat alle passen verdeeld zijn over onze tassen en backpacks. Mocht je zo toch een tas kwijtraken en geen pinpas meer hebben, dan heb je altijd je creditcard nog en hoef je je geen zorgen te maken over geld.

Niet in ieder land werkt je Nederlandse pinpas

Tegenwoordig kun je in steeds meer landen met je doodnormale Nederlandse bankpas geld opnemen bij vrijwel iedere geldautomaat, maar er zijn nog steeds genoeg uitzonderingen op de regel. Zo trokken wij op Palawan in de Filipijnen op met een Frans stel dat met geen mogelijkheid geld uit een pinautomaat kon krijgen in El Nido. Diverse pogingen hebben ze gewaagd. Zonder succes. En helaas hadden zij geen creditcard bij zich. Natuurlijk is er altijd een optie om aan geld te komen, maar op deze momenten is een creditcard – waarmee je op veel meer plekken kunt pinnen – lekker handig! Wel belangrijk om te weten is dat pinnen met je Nederlandse pinpas goedkoper is dan met je creditcard. De creditcard op reis is dus vooral handig als back-up.

Toch nog even wat snacken voor een lange vlucht

Hoewel wij altijd een creditcard bij ons hebben vergeten we ‘m wel eens in onze tas te stoppen in plaats van in de backpack. Het is ons nu al twee keer overkomen dat we op het vliegveld waren, onze laatste lokale valuta hadden gespendeerd en écht nog wat moesten eten voor een vlucht. In veel landen moet je een fee betalen als je wilt pinnen en dat is best zonde voor een maaltijd van een paar euro. Gelukkig kun je op ieder vliegveld veilig met je creditcard betalen. Wederom, geen stress en geen honger. Wat weer een vrolijkere reis betekent!

creditcard meenemen op reis

Je aankopen voor 180 dagen verzekerd

Nog een fijne bijkomstigheid van een creditcard is dat al je aankopen met de creditcard voor minimaal 180 dagen verzekerd zijn. Dit betekent dat vrijwel alles dat je met een creditcard op reis verzekerd is tegen diefstal of verlies. Mooi meegenomen toch!?

Reisverzekering: Welke reisverzekering kies je?

Tips voor je creditcard meenemen op reis

Wanneer je een lange reis gaat maken is het handig om vooraf je creditcardgegevens te controleren.

  • Check het limiet van de kaart en de vervaldatum
  • Bij veel creditcards geldt een maximaal geldopname per dag of per week. Check vooraf wat het geval is bij jouw creditcard.
  • Zoals eerder vermeld; Geld opnemen met je creditcard is niet gratis. Bekijk vooraf wat het je gaat kosten.
  • Het is altijd voordeliger om in het buitenland te betalen in de lokale valuta. En dus niet met euro’s.
  • Misschien overbodig, maar bewaar je creditcard op een veilige plek en het liefst niet op dezelfde plek als je Nederlandse betaalpas.

Is het voor jou niet mogelijk om een creditcard af te sluiten op jouw naam? Of zie je een creditcard afsluiten niet zitten? Kijk dan eens op Alleszondercreditcard.nl voor de alternatieven.

Neem jij altijd een creditcard mee op reis, of niet?

Meer handige reistips?