chiang mai bezienswaardigheden

Chiang Mai bezienswaardigheden: Deze mag je niet missen!

Gepubliceerd op: 22-01-2015

Chiang Mai is de bekendste stad in het noorden van Thailand en wordt door vrijwel geen enkele reiziger overgeslagen. Na Bangkok is het de grootste stad van het land. De stad staat vooral bekend om de “laidback”sfeer die er hangt en de geweldige natuur. In dit artikel lees je over een aantal bezienswaardigheden in en om Chiang Mai.

Reizen van Bangkok naar Chiang Mai

Vanuit Bangkok kun je gemakkelijk in het noorden komen door de nachttrein of nachtbus te nemen naar Chiang Mai. Deze vertrekt iedere dag twee keer en brengt je in zo’n veertien uur naar Chiang Mai. Een andere optie is het nemen van de dagtrein die iedere ochtend vertrekt. Wij kozen voor de nachtbus. Het liefst hadden we de nachttrein genomen. De nachttrein is volgens ons absoluut de fijnste manier van reizen. Deze ging echter niet op het moment dat wij er waren vanwege een ongeluk een aantal dagen eerder. Ook dat gebeurt wel eens in Thailand.

Vliegen van Bangkok naar Chiang Mai

Een andere en snellere optie om van Bangkok naar Chiang Mai te reizen is door te vliegen. En dit hoeft niet eens duurder te zijn dan reizen met de bus of de trein. Een aantal maatschappijen vliegen dagelijks van Bangkok naar Chiang Mai zoals Air Asia en Thai Lion Air. Klik hier om vliegticketprijzen te vergelijken.

In totaal verbleven wij elf dagen in Chiang Mai en zo leerden we de stad iedere dag iets beter kennen. Iedere dag gingen we erop uit. Bekeken we een ander gedeelte van de stad en genoten we samen met andere reizigers van het relaxte leven. Er zijn echter een aantal dingen ons altijd bijblijven en die we iedereen aanraden. Wij delen met je: Zes keer wat te doen in Chiang Mai. Onze zes favorieten.

chiang mai bezienswaardigheden

Chiang Mai bezienswaardigheden die je niet mag missen

Wat Phrathat Doi Suthep

Eén van de meest bekende tempels in Thailand is Wat Phrathat Doi Suthep. Vernoemd naar de berg waarop deze heilige tempel is gelegen. Vanuit Chiang Mai kun je prima een scooter huren waarmee je zelf de tocht naar boven kunt maken. De afstand vanaf Chiang Mai is ongeveer vijftien kilometer. Mocht je liever niet zelf gaan rijden, dan vertrekken er vanuit de stad ook iedere dag voldoende taxi’s die je kunnen brengen. Onderweg zul je meer dan genoeg andere reizigers tegenkomen, dus bang zijn om te verdwalen is niet nodig. Eenmaal bij de tempel aangekomen sta je voor een ontzettend lange trap met ruim 300 treden. Een behoorlijke klim, maar eenmaal boven wordt je hartelijk toegelachen door een geweldige tempel. De entree bedroeg in oktober 2013, 30 baht per persoon.

Na je bezoek aan de tempel kun je wanneer je weer eenmaal beneden bent nog rustig rondlopen. Er zijn meerdere souvenirwinkels. Ook aten wij hier voor het eerst insecten. Een rare gewaarwording, maar weer iets dat we van onze bucket list af konden vinken.

chiang mai bezienswaardigheden

chiang mai bezienswaardigheden

chiang mai bezienswaardigheden

Night Markets

In de blog Eten & Drinken in Chiang Mai deelden we ook al wat informatie over de Night Markets in Chiang Mai. Geen avond hoef je je te vervelen, want de stad kent zoveel markten dat je iedere avond wel ergens naartoe kunt. Naast lekker eten vind je op deze markten ook voldoende andere dingen die de beleving optimaal maken. Maak je backpack nog iets voller door mooie souvenirs aan te schaffen en geniet van de straatmuzikanten. De bekendste Night Market is de Sunday Walking Street. De naam zegt het al, een night market waar je iedere zondag een bezoek aan kunt brengen.

chiang mai bezienswaardigheden

Huay Tung Too Lake

Op slechts een aantal kilometer afstand van het stadscentrum vind je dit fantastische meer. Een heerlijke  mogelijkheid om even uit de stad te ontsnappen. Neem broodjes en drinken mee en picknick aan de rand van het water terwijl uitkijkt over vissende Thai. Ook zitten er aan de waterkant een aantal restaurantjes. Om het meer te bezoeken moet je trouwens we entree betalen, 20 baht per persoon.

chiang mai bezienswaardigheden

chiang mai bezienswaardigheden

Thaise massage

Natuurlijk, overal in Thailand is dit een optie. Genieten van een Thaise massage. Ook in Chiang Mai vind je waar je ook kijkt een massagesalon. Is de Thaise massage iets te heftig voor je, net als voor mij? Een oliemassage is een goed alternatief!

Tempels in de stad

Wat Doi Suthep is gelegen buiten het centrum van Chiang Mai, maar ook in de stad zelf kun je uren langs tempels dwalen. Wil je ze allemaal zien? Dan moet je hier zeker een hele dag voor uittrekken.

chiang mai bezienswaardigheden

chiang mai bezienswaardigheden

Chiang Mai Zoo

Na ons bezoek aan Wat Doi Suthep hadden we nog een paar uurtjes over voordat het donker werd en reden we langs Chiang Mai Zoo. Van dierentuinen houden we eigenlijk niet zo en we bezoeken ze dan ook vrijwel nooit, maar dit keer maakten we graag een uitzondering. Voor slechts 210 baht konden wij samen het park in. Een gigantische dierentuin. Om het je wat makkelijker te maken rijdt er ook een treintje overal langs, maar wij besloten gewoon te gaan lopen. Aangezien we aan het einde van de middag aankwamen hadden we bijna de hele dierentuin voor onszelf, heerlijk! In het dierentuin zijn ook pandaberen. Om deze prachtbeesten te mogen aanschouwen moet je echter wel extra betalen.

chiang mai bezienswaardigheden

Nieuwsgierig naar andere bestemmingen in Thailand of onze uitgaven? Alle blogs over Thailand vind je hier.

Volg jij ons ook al op Facebook, Twitter en/of Instagram voor de laatste nieuwtjes?

Kirsten | Travelaar.nl - 30 jaar. Gek op; Tropische temperaturen, paradijselijke eilanden, malibu cola, tapas, sushi, hardstyle, hardcore, bordspellen, goede series en steden met een rauw randje. Hekel aan; Kou, sneeuw (eigenlijk gewoon de hele winter), uber-toeristische oorden, pittig eten en bier Favoriete landen: Laos & Spanje

Lees meer

2 reacties op “Chiang Mai bezienswaardigheden: Deze mag je niet missen!”

  1. Chiang Mai is mijn favoriete stad in de wereld! De sfeer, de mogelijkheden! Weet je wat ook heel tof is; je kunt als ‘toerist’ een gratis meditatie cursus in Doi Sutthep volgen. Ik heb daar een week lang tussen de monniken geleefd. Heel zwaar, maar ook super vet. ‘s Avonds als de toegang voor toeristen dicht ging, heb ik altijd bij die gigantische gouden stupa zitten mediteren!

    • Oow wauw! Jij hebt dat dus gedaan bij Doi Sutthep! Ik heb daar inderdaad veel over gehoord en gelezen, maar het leek mij net iets te heftig. Ik kan sowieso erg slecht tegen stilte en lang m’n mond dichthouden is ook een erg zware opgave 😉 Ik heb het dus maar niet gedaan. Al kan ik me voorstellen dat het wel een ontzettend gave ervaring is!

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.