Canada Highlights. Vancouver

7x Highlights in Canada waardoor jij nú naar Canada wilt

Geüpdatet op

Met mijn backpack reizend door Canada was een van mijn gaafste ervaringen tijdens mijn wereldreis. Waarom? Omdat Canada vol met verrassingen zit. Sta oog in oog met een eland en ervaar hoe het is om maar op een paar meter afstand van een beer te staan. De spanning die zich opbouwt als je wild gaat kamperen. Het moment dat je na uren zoeken een groep walvissen spot midden op zee. Met de bus rijdend door prachtige landschappen, waar je het liefst overal je camera tevoorschijn haalt. Of ervaar de drukte in een stad als Toronto. Slenter over de markt, bekijk de zonsondergang vanaf de CN tower of maak een uitstapje naar Toronto Island. En al deze Canada highlights vormen nog maar een klein deel van een onvergetelijke reis.

Canada highlights

In 2016 reisde ik alleen richting Canada. Zonder enige voorbereiding ging ik op avontuur. Ik had het geluk dat ik acht weken de tijd had om het land te ontdekken. Maar misschien heb jij die tijd niet. Daarom vertel ik graag mijn een paar speciale Canada highlights. Zodat jij net als ik een geweldige reis maakt.

eTA voor Canada

Wanneer je naar Canada reist dien je vooraf een eTA (electronic Travel Authorization) aan te vragen. Dit is een verplichte reistoestemming. Je eTA kun je bijvoorbeeld online aanvragen. Wanneer je een eTA aanvraagt wordt deze gekoppeld aan je paspoort en deze is vijf jaar geldig of zolang je paspoort geldig is. Tijdens deze periode mag je onbeperkt naar Canada reizen. Al mag één bezoek nooit langer dan zes aaneengesloten maanden duren.

Toronto

Laten we beginnen met Toronto. Deze multi-culti stad is zeker een bezoek waard. Het openbaar vervoersnetwerk is super goed, waardoor je als reiziger makkelijk en snel naar alle bezienswaardigheden kunt. Toronto heeft namelijk genoeg plekken waarvan ik zeg daar moet je zijn geweest. Ga naar St. Lawrence Market: een kleurrijke overdekte markt. Of maak de korte boottocht naar Toronto Island waar je vervolgens met je gehuurde fiets het eiland verkend. Beklim de niet te missen CN Tower en schiet de mooiste zonsondergang foto’s. Bezoek één van de vele musea in de stad. Of zoek de rust in Allen Gardens, een botanische tuin midden in de stad om daarna lekker te eten in Kensington Market. Eigenlijk is er zoveel te doen dat ik je aanraad om op een plattegrond van de stad alvast een aantal routes uit te stippelen.
Canada Highlights. Toronto IslandCanada Highlights. CN Tower

Wolfe Island

Een eiland waar je vanaf de plaats Kingston makkelijk met de boot naartoe kunt. Kingston is een klein plaatsje tussen Toronto en Ottawa. Een perfecte stop tussen beide grote steden. Overigens ook makkelijk te bereiken met de Greyhound. De boottocht is al een leuke ervaring op zich. Op het eiland kun je de bijzondere huizen en de plaatselijke kerk bekijken of genieten van een lekkere maaltijd aan het water.
Canada Highlights. Wolfe Island

Jail Hostel Ottawa en eet een beavertail

In Ottawa kun je de beste beavertail eten. Een beavertail kan ik het beste omschrijven als een combinatie tussen een oliebol en een appelbeignet. Maar het lekkere aan deze beavertail is dat ze diverse toppings aanbieden. Zo had ik er eentje met warme appel en kaneel. Ook in Toronto kun je een goede beavertail proeven maar het is natuurlijk wel extra leuk om er eentje te kopen in de stad waar ze oorspronkelijk vandaan komen. In de grote stad Ottawa is genoeg te beleven. Wat dacht je van het Parliament of The National Gallery of Canada. Wil je eens meemaken hoe het is om in een echte gevangenis te slapen? Boek dan een cel in het Jail Hostel in Ottawa. Natuurlijk is het op dit moment geen gevangenis meer. Maar alle details zijn zeer goed bewaard. Verwacht dus ook geen luxe…

Algonquin Canoe Adventure

Terug in de provincie Ontario. Daar had ik de beste kajak-ervaring uit mijn leven. Drie dagen kajakken, kamperen en overleven. ’s Avonds de tassen in bomen hangen voor wilde beren en ’s nachts de vallende sterren tellen al liggend vanuit de kajak. Terwijl we overdag uren op het water waren en de stilte en rust ervoeren midden in de natuur. De gids vertelde ons alles over survival in Canada. Bijvoorbeeld wat te doen als je oog in oog staat met een beer. Het was zwaar maar zeker een highlight van mijn trip in Canada. Meer informatie vind je op de website van Parkbus.
Canada Highlights. Grizzly beerCanada Highlights. Camperen in Canada

Whale watching tour Vancouver

Een dure grap was het wel – 100 dollar – maar een activiteit die je eigenlijk niet kunt overslaan bij een bezoek aan Canada. In gele overalls ga je de zee op en iedereen kijkt uit naar de orka’s. Als je onderweg een groep zeehonden al zonnebadend tegenkomt, begint het avontuur goed. Gelukkig kwamen wij na zo’n 2,5 uur een familie orka’s tegen. En dat was echt een bijzondere ervaring. Het zijn zulke grote dieren die dicht bij de boot komen. Elke keer was het weer spannend waar ze omhoog kwamen.
Canada Highlights. Vancouver

Verdwaal in Stanley Park

Klinkt spannend maar helemaal verdwalen in de wildernis is het ook weer niet. Stanley Park ligt in Vancouver. Een groot park waar je, zoals ik, gemakkelijk kunt verdwalen. Canadezen zeggen wel een “park” maar eigenlijk is het gewoon een bos. Aan de buitenkant van het park is een goed geasfalteerde weg, waardoor je veel fietsers, joggers en skaters tegenkomt. Het park is divers, het éne moment sta je op het strand of loop je langs het water terwijl het andere moment je midden in het bos staat. Zeker een must-see in Vancouver.

3 daagse trip met Moose-organisation

Als laatste Canada highlight noem ik de driedaagse tour die ik maakte. Mijn reis door Canada deed ik alleen en soms had ik wel behoefte om andere reizigers te leren kennen. Ook om eens door een ander te worden meegenomen in plaats van dat ik zelf al het uitzoekwerk moest doen. Deze tour was dus perfect voor mij. We bezochten de mooiste plekken (Whistler, Kelowna en Banff) en onderweg maakten we een leuke kanotocht en stopten we bij verschillende watervallen. Het was een superleuke ervaring om in een korte tijd West-Canada te leren kennen. Ik ben verliefd geworden op Canada en one day I’ll be back!
Canada Highlights. Natuur in Canada

Zie jij jezelf al door Canada reizen? Welke Canada highlight spreekt jou het meeste aan?